Trumpiausia pasaulyje dviratininkų eismo juosta  (40)

Kardifo (Velsas, Didžioji Britanija) miesto taryba buvo pasmerkta už tai, kad už mokesčių mokėtojų pinigus sugebėjo nutiesti vos 2,4m ilgio dviratininkų eismo juostą. Situacija nebūtų buvusi tiek absurdiška, jei "projekto motyvas" nebūtų buvęs siekis skatinti "žaliąsias" transporto priemones...


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiek tiek ilgesnį nei pats dviratis 2000 svarų kainavusį kelio ženklinimą vietiniai dviratininkai iš pradžių palaikė pokštu. Dabar jau atsirado teigiančių, kad ši juosta yra pati trumpiausia pasaulyje. "Aš įdėjau juostos nuotrauką klubo forume, ir tai sukėlė nemažai juoko", sako Kardifo dviračių mėgėjų klubo "Ajax" narys Kevin'as Huges'as. "Net nenumaniau, kodėl ji ten atsirado. Juosta bet kuriuo atveju neįmanoma važiuoti, nes pro šalį lekia automobiliai".

Tačiau vietinės valdžios atstovai sugalvojo originalų pasiteisinimą. "Juosta buvo sumanyta siekiant pažymėti dviejų svarbių transporto zonų sankirtą", teigė Kardifo tarybos atstovas spaudai. Jis taip pat pridūrė, kad "salelė" padės miesto centrą kirtusiems dviratininkams įvažiuoti į kitą transporto zoną: "Žymėjimas padeda dviratininkams nustatyti vietą, kurioje jie gali saugiai sustoti prieš atlikdami kairįjį posūkį ir kirsdami intensyvaus eismo gatvę". 

Tokie argumentai vietinių dviratininkų neįtikina, ir jie mano, jog toks sprendimas yra visiškai beprasmis. "Tai tiesiog juokinga. Aš juostą išvydau važiuodamas dviračiu, ir pradžioje negalėjau patikėti savo akimis. Juosta yra akivaizdžiai per trumpa. Kas gi ja gali važinėti - laiko juk vos pakanka užsėsti ant dviračio ir nuo jo vėl nulipti", sako 47 metų amžiaus Kevin'as.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (40)