Vagys rado auką per „Google Street View“  (5)

Didžiosios Britanijos gyventojas pasiskundė, kad vagys tris kartus bandė prasibrauti į jo garažą po to, kai internete tapo prieinamos jo namo nuotraukos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kovo 11 dieną „Google Street View“ paslauga pasipildė panoraminėmis Didžiosios Britanijos gatvių ir kelių nuotraukomis – tarp jų ir Brekendeil-Pereid gatvės Bredfordo mieste. „Google“ automobilis užfiksavo ketvirtojo namo savininką, 54 metų Gordoną Reinerį, prie atvertų savo garažo vartų. Reinerio veido nebuvo matyti, tačiau per atvertus garažo vartus matėsi skalbimo mašina ir kalnų dviratis. Kovo 12 dieną dviratis buvo pavogtas. Po šio įvykio buvo dar du nesėkmingi bandymai prasibrauti į garažą.

Reineris, kuris gyvenimui užsidirba pardavinėdamas pieną, yra įsitikinęs, kad vagims pagelbėjo „Google“. Jis pavadino „Street View“ „kvietimu nusikaltėliams“ ir apkaltino bendrovę kišimusi į jo asmeninį gyvenimą. Dviračio vagystę tiria Vakarų Jorkšyro policija.

„Street View“ pateikiami 20 šalių panoraminiai vaizdai. Jokių pranešimų apie nusikalstamumo augimą šiuose šalyse neužfiksuota, pareiškė bendrovės atstovas. „Street View“ naudoja ne tik nusikaltėliai, bet ir policija. Šių metų kovą „Google“ panoraminės nuotraukos padėjo policijai Amerikoje rasti nusikaltėlius. Tai, beje, ne vienintelis atvejis, kai ši sistema pasitarnavo teisėsaugos reikmėms. Panašų įvykį aprašėme prieš beveik metus publikuotame straipsnyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: