Koks maistas padeda atsikratyti prakaito kvapo?  ()

Nemalonų kvapą gali sukelti įvairūs veiksniai, tokie kaip sintetinių drabužių dėvėjimas, higienos nesilaikymas, netinkama mityba, hormonų pokyčiai ar ligos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jei norite atsikratyti nemalonaus prakaito kvapo, tuomet turėtumėte atkreipti dėmesį į savo mitybą. Kai kurie produktai gali padidinti prakaitavimą ir sukelti stiprų kvapą, o kiti, priešingai, gali padėti susidoroti su šia problema. Štai keletas patarimų, kokie maisto produktai padės atsikratyti blogo burnos kvapo.

Venkite aštraus ir riebaus maisto, kuris stimuliuoja prakaito liaukų veiklą ir padidina prakaite lakiųjų riebalų rūgščių kiekį. Rinkitės šviežias daržoves, vaisius ir žalumynus, kuriuose yra daug vandens ir antioksidantų. Sumažinkite maisto produktų, kuriuose yra sulfidų, tokių kaip moliūgai, šparagai, brokoliai ir žiediniai kopūstai, suvartojimą.

Šie junginiai gali suteikti prakaitui nemalonų kvapą. Pakeiskite juos maistu, kuriame yra citrusinių rūgščių, pavyzdžiui, apelsinais, citrinomis ir greipfrutais. Jie padeda neutralizuoti kvapus ir gaivina kvėpavimą. Vartokite daugiau maisto produktų, kuriuose yra chlorofilo, pavyzdžiui, salierų, petražolių, špinatų ir mėtų. Chlorofilas pasižymi antibakterinėmis savybėmis ir padeda išvalyti kraują nuo toksinų.

Jis taip pat skatina skysčių pertekliaus pašalinimą iš organizmo ir mažina prakaitavimą. Į savo racioną įtraukite maisto produktų, kuriuose yra cinko, pavyzdžiui, riešutus, sėklas, jūros gėrybes ir mėsą. Cinkas dalyvauja prakaito liaukų reguliavime ir palaiko imuninę sistemą. Jis taip pat padeda kovoti su bakterijomis, kurios sukelia blogą kvapą.

 

Gerkite pakankamai vandens, kad jūsų kūnas būtų optimaliai hidratuotas. Vanduo padeda subalansuoti kūno temperatūrą ir mažina prakaitavimą. Taip pat skatina toksinų pasišalinimą iš organizmo per inkstus ir odą. Beje, atkreipkite dėmesį į savo garderobą. Patartina pirkti drabužius iš natūralių audinių, kurie „kvėpuoja“ ir pašalina iš odos drėgmę.

O jei prakaito kvapą lydi kiti simptomai, pavyzdžiui, padidėjęs prakaitavimas, karščiavimas, svorio kritimas ar nuovargis, reikėtų kreiptis į gydytoją. Tai gali būti sveikatos būklės, tokios kaip hiperhidrozė, diabetas, hipertiroidizmas ar infekcija, požymis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(4)
(4)

Komentarai ()

Susijusios žymos: