[ŽT] Ukraina įsiutusi. Kyla tikras uraganas. Ką paskelbė buvęs Prancūzijos prezidentas  ()

Vakarų šalių vadovų nesipriešinimas V. Putino nusikalstamiems planams užgrobti svetimas žemes prisidėjo prie plataus masto agresijos Europoje pradžios.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-18 [ŽT] Ukraina įsiutusi. Kyla tikras uraganas. Ką paskelbė buvęs Prancūzijos prezidentas  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Nusikalstamo sąmokslo dalyvis“. Tokį pareiškimą socialiniame tinkle X paskelbė Ukrainos prezidento biuro vadovo patarėjas Mychailo Podoliakas, komentuodamas N. Sarkozy žodžius apie „ginčijamas teritorijas“ Ukrainoje ir jo siūlymą Ukrainos žemėse surengti „referendumą su tarptautine priežiūra“.  

Anot Mychailo Podoliako, šiandieniniai buvusio Prancūzijos prezidento samprotavimai parodė vieną iš pagrindinių dabartinio karo priežasčių: Vakarų valstybių vadovų paskatinimas užgrobti Gruzijos ir Ukrainos teritorijas 2008 ir 2014 m. viso masto Rusijos Federacijos karas prieš Ukrainą. M. Podoliakas pridūrė, kad Kremlius neturi teisės į „referendumus“ ir „naujas Rusijos teritorijas“. Vienintelis būdas sustabdyti karą – Ukrainai pasiekti tarptautiniu mastu pripažintas sienas ir Rusijai pralaimėti.

 

Pažymėtina, kad neseniai interviu „Le Figaro“ N. Sarkozy taip pat pripažino, kad jis ir buvusi Vokietijos kanclere Angela Merkel 2008 metais kovojo prieš Ukrainos įstojimą į NATO, ir pavadino Ukrainos valstybę „tiltu tarp Vakarų ir Rytų“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(0)
(13)

Komentarai ()