Vitaminų bombos. 9 maisto produktai, kurie stiprina imunitetą žiemą  ()

Šiuose vaisiuose ir daržovėse yra skaidulų, vitaminų, antioksidantų ir daug kitų imunitetą stiprinančių maistinių medžiagų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žiemos sezono metu, kai siaučia peršalimas ir gripas, visi ieškome būdų, kaip stiprinti imunitetą ir pasirūpinti savo sveikata. Daugelis žmonių vartoja maisto papildus, kad palaikytų savo imuninę sistemą (pavyzdžiui, vitamino C ar cinko papildus), tačiau tiesa ta, kad visas maistines medžiagas, kurių reikia imuninei sistemai stiprinti, galite rasti tiesiog prekybos centro produktų skyriuje, rašo „Real Simple“.

Pasak „Top Nutrition Coaching“ registruotos dietologės Colette Miko, vaisiai ir daržovės atitinka daugelį imunitetą stiprinančio maisto, kuris ir drėkina organizmą, ir turi daug vitaminų, mineralų ir fitochemikalų, mitybos kriterijų. Tačiau kai kurie iš jų yra pranašesni už kitus dėl savo unikalaus imunitetą stiprinančių maistinių medžiagų derinio.

Štai devyni geriausi imuninę sistemą stiprinantys vaisiai ir daržovės, kuriuos galite valgyti ištisus metus.

Raudonoji paprika.

„Raudonosios paprikos yra puikus vitaminų C ir E šaltinis. Vos pusė puodelio smulkintų raudonųjų paprikų suteikia daugiau nei 100 procentų rekomenduojamos vitamino C dienos normos“, – sako Miko.

Brokoliai.

Dėl tirpių skaidulų ir vitaminų A, B6 ir C brokoliai yra imuniteto stiprintojai. 

Greipfrutas.

Greipfrutas iš kitų citrusinių vaisių išsiskiria dideliu vitamino C kiekiu. Viename greipfrute jo yra daugiau nei 100 procentų jūsų dienos poreikio, taip pat tirpių skaidulų, vandens ir vitamino A.

 

Špinatai.

„Špinatai yra gausus antioksidantų (ypač vitaminų A, C ir E), taip pat geras geležies šaltinis“, – sako mitybos specialistė.

Gervuogės.

Gervuogėse gausu vandens, vitamino C ir augalinių junginių, tačiau jos labiausiai išsiskiria dideliu skaidulų kiekiu – aštuoni gramai viename puodelyje – padeda palaikyti žarnyno florą.

Avokadas.

Puikus augalinių junginių ir vitaminų C ir E šaltinis, avokadas stiprina imuninę sistemą ir yra vienas geriausių tirpių skaidulų šaltinių.

 

Imbieras.

Imbiero šaknyje yra įvairių antioksidantų, kurie padeda sumažinti uždegimą ir pasižymi natūraliomis antimikrobinėmis ir antibiotinėmis savybėmis, kurios padeda išvengti infekcijos, pastebi dietologė.

Kiviai.

Kiviuose gausu skaidulų, augalinių junginių, vandens ir vitaminų C bei E.

Česnakai.

Česnakai yra galingas fitonutrientų šaltinis. Taip pat susmulkintas, sukramtytas ar smulkiai pjaustytas česnakas išskiria cheminį aliciną, kuris padidina baltųjų kraujo kūnelių gamybą, todėl jūsų imuninė sistema geriau pasirengusi kovoti su infekcija, pažymi dietologė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(0)
(7)

Komentarai ()

Susijusios žymos: