JAV neatmeta galimybės kūno skenerius naudoti traukiniuose, laivuose ir metro  (40)

Praėjusį pirmadienį JAV Nacionalinio saugumo departamento sekretorė Janet Napolitano užsiminė, jog ateityje keleivių saugumui užtikrinti kūno skeneriai gali būti naudojami ne tik lėktuvuose, bet ir kitose transporto priemonėse - laivuose, traukiniuose ir metro.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

"Teroristai ir toliau ieškos silpnųjų sistemos vietų", teigė Napolitano savo interviu. Ji sakė, jog "griežtėjant aviacijos saugumo reikalavimams, mes turime pradėti galvoti ir apie kitas masinio transportavimo priemones, tame tarpe traukinius arba jūrų transportą". Šiuos komentarus sekretorė išsakė atsakydama į žurnalistų klausimą apie galimas terorizmo tendencijas ateityje. Ji kol kas nedetalizavo, kaip galėtų atrodyti naujieji kūno skeneriai arba kitokios keleivių saugumui užtikrinti skirtos sistemos.

Traukiniai jau dabar tampa teroristų taikiniu - išpuolių pasitaikė Anglijoje, Rusijoje ir Ispanijoje. Rezultatai paprastai būna katastrofiški. Praėjusį mėnesį JAV suimtas imigrantas iš Pakistano, planavęs susprogdinti užtaisą Vašingtono metro sistemoje. Todėl visiškai logiška manyti, kad sprendimas pradėti diegti papildomas saugumo sistemas ir kitose viešojo transporto sistemose buvo tik laiko klausimas.

Tiesa, norėdamas pakenkti traukiniui, nusikaltėlis nebūtinai į jį turi įlipti - pakanka galimybės pasiekti traukinį jam stovint. Be to, apsaugoti pačius bėgius (visas jų trasas) yra sudėtinga. Šiais argumentais vadovaujasi padidinto saugumo sistemų kritikai - ar tikrai bus efektyvu skenuoti kiekvieną keleivį, ypač piko valandų metu? Žinoma, kol kas saugumo sekretorė neskelbia jokių konkrečių nutarimų arba jų įgyvendinimo datų, tačiau sprendimą rasti ko gero reiks.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (40)