Vaikams lengviau žaisti kompiuteriu nei užsirišti batą  (7)

Naujausio tyrimo duomenimis, 7 iš 10 nuo 2 iki 5 metų amžiaus vaikams paprasčiau žaisti kompiuterinius žaidimus nei užsirišti batų raištelius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tą sugeba vos 11 proc. mažamečių, informuoja naujienų portalas telegraph.co.uk, skelbiantis tyrimo rezultatus. Ekspertų teigimu, tėvams žymiai paprasčiau pralinksminti vaiką pasodinus jį prieš kompiuterio ekraną, tad vaikai pamažu praranda socialinės ir fizinės tikrovės supratimą.

Šiuos teiginius iliustruoja tyrimo rezultatai: tik mažiau nei 20 proc. apklaustų vaikų moka plaukti be jokios pagalbos, tuo tarpu 23 proc. mažamečių be jokių problemų moka paskambinti mobiliuoju telefonu. Mažiau nei pusė dalyvavusiųjų žinojo savo namų adresą ir tik trečdalis mokėjo užrašyti savo vardą ir pavardę.

„Skatindami juos gyventi ekranu paremtoje virtualioje realybėje, mes juos smukdome ir stabdome jų vystymąsi“, – teigė Sue Palmer, vaikų vystymosi ekspertė. „Jie pripranta prie fiksuoto ir lengvai gaunamo atlygio bendraujant su technologijomis, todėl neišmoksta, kad tikriems santykius yra būtinos emocinės pastangos. Sveikam vaikų vystymuisi būtina žaisti su tikrais žmonėmis“, – sakė S. Palmer.

Iš viso tyrime, kurį atliko interneto saugos kompanija AVG, dalyvavo 2 tūkst. 200 motinų ir vaikų iš 11 šalių. Taip pat buvo aptiko, kad labiausiai nuo realybės atitolę britų vaikai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)