Kinijos piramidės – dar vienas paslėptas pasaulio stebuklas? (Video)  (7)

Kuo garsėja Kinija? Pirmas dalykas, kuris ateina į galvą, tai Didžioji kinų siena, garsios valdovų dinastijos ir prekės, užtvindžiusios pasaulio rinkas. Apie Kinijos piramides žinoma mažai, tačiau jų yra gana daug – daugiau nei šimtas. Didžioji dauguma piramidžių susitelktos nedideliame plote aplink Xi'an miestą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmoji Kinijos piramidžių nuotrauka buvo padaryta 1945 metais, Antrojo pasaulinio karo pabaigoje. Joje užfiksuota Baltoji piramidė įsikūrusi Qinling kalnuose, maždaug šimto kilometrų nuo Siano miesto atstumu. Nuotraukos kariniuose archyvuose buvo ilgai saugotos ir po 45 metų parodytos viešai.

Patį didžiausią atradimą padarė vokietis Hartwigas Hosdorfas, kuris keliavo į Zakatki Kinijoje, padarė daug piramidžių fotografijų ir paskelbė savo apžvalgą. Šios piramidės pagal savo dydį lyginamos su Egipto ir Meksikos.

Kai kurie mokslininkai mano, kad piramidės buvo pastatytos kaip laidojimo vietos kinų imperatoriams.

Senovės tekstai, rasti netoli vadinamojo terakotos armijos kapo (kape buvo 8099 žmogaus ūgio Kinijos karių terakotos statulos), nurodo, kad tai Kinijos imperatorių poilsio vieta.

Įdomu tai, kad pirmieji bandymai atverti kapą parodė, kad jame yra prisikaupusių nuodingų dujų ir kitų kenksmingų medžiagų, tad specialistai turėjo būti itin apdarūs atlikdami tyrimus.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(3)
(0)
(3)

Komentarai (7)