Skolose skendintis Japonijos miestas parduoda savo pavadinimą  (0)

Skolose skendintis Japonijos miestas žada persivadinti didžiausią pinigų sumą už tai pasiūlysiančio žmogaus sugalvotu vardu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vakarinėje Osakos prefektūroje esantis miestas, kuris kol kas vadinasi Izumisano, kreditoriams skolingas daugiau kaip 100 mlrd. jenų (1,25 mlrd. dolerių), teigė pareigūnas, pridurdamas, kad dėl to iš dalies kaltas netoli esantis Kansai tarptautinis oro uostas.

„Miestas išleido daugybę pinigų tiesdamas kelius ir vystydamas kitą infrastruktūrą, nes oro uostas pastatytas gana atokioje vietoje. Meras mano, kad miesto valdžiai reikia ieškoti naujų būdų, kaip užsidirbti“, – kalbėjo savo pavardės atskleisti nenorėjęs miesto atstovas.

Izumisano, kurį garsina rankšluosčių gamybos pramonė ir netoli esantis oro uostas, ieško rėmėjų, galinčių skirti mažiausiai milijardą jenų.

Jie taip pat turės pasirašyti dešimties metų sutartį, įtvirtinančią ryšį su miestu, pavyzdžiui, įsipareigojimą perkelti čia savo būstinę.

Pareigūnai apie planą paskelbė dar birželį, tačiau susidomėjusiųjų nebuvo. Tačiau sulaukta kreipimosi iš gyventojų, kurių mieste yra 103 tūkst., pasipiktinusių tokiu sumanymu.

„Jie teigia, kad miesto pavadinimas turi savo istoriją. Tai nėra kažkas, ką galima parduoti ar pirkti“, – kalbėjo savivaldybės atstovas.

Ne viena Japonijos savivaldybė įklimpusi į didžiules skolas. Sparčiai senėjanti visuomenė reiškia, kad mažėjanti darbo jėga ir besitraukianti mokesčių bazė turi išlaikyti vis didesnį pensininkų skaičių.

Tolimojoje šiaurėje esantis Yubari miestas 2007 metais paskelbė apie bankrotą. Jis turėjo 63,2 mlrd. jenų skolų. Anot pareigūnų, paraiškos pervadinti Izumisano miestą priimamos iki lapkričio 30 dienos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)