Šimtamečio vairuotojo biografijoje – 85 m. prie vairo, 4 mln. km ir nė vienos avarijos  (4)

Šimtametis vairuotojas iš Anglijos per visą gyvenimą jau nuvažiavo 4 mln. km, tačiau jis vis dar prie vairo ir kojos nuo greičio pedalo dar nesiruošia nukelti, rašo dailymail.co.uk.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs inžinierius Arthuras Whitakeras neseniai atšventė garbingą sukaktį – šimtąjį gimtadienį. Jis vairuoti pradėjo dar prieš 1935-uosius, kai Britanijoje naujiems vairuotojams buvo nustatytas minimalaus 17 metų amžiaus reikalavimas.

Per savo ilgametę vairavimo patirtį jis nė karto nebuvo baustas už greičio viršijimą, taip pat nėra gavęs nė vieno baudos balo. Policininkai yra jį nubaudę vienintelį kartą ir tai nutiko prieš daugiau nei pusę amžiaus – tąkart A. Whitakeras važiavo automobiliu pametęs vieną valstybinį numerį.

Dabar jis važinėja „Seat Arosa“ automobiliu, kuris dažniausiai tarnauja kaip susisiekimo priemonė važiuojant iki golfo klubo ir atgal namo.

„Tai geras automobilis, o per daugybę metų aš matau, kaip automobiliai patobulėjo. Mano mylimiausias modelis buvo „Ford Cortina“, turėjau jų apie pusę tuzino“, – sakė jis.
„Praktiškai visi darbai, kuriuos teko dirbti, buvo susiję su vairavimu. Per metus darbo reikalais tekdavo sukarti 45-50 tūkst. mylių. Dabar nieko panašaus nebeveikiu ir galėčiau išsiversti be automobilio, tačiau aš nenoriu. Aš vis dar vairuoju ir esu pajėgus tą daryti. Yra nemažai klounų keliuose. Žmonės, kurie tvirtina, kad pensininkai nebeturėtų vairuoti, šneka vėjus. Man jau 100 metų ir prie vairo aš jaučiuosi patogiai“, – tvirtino A. Whitakeras.

Per visą gyvenimą jis yra nuvažiavęs 4 mln. km ir to pakaktų aplink Žemės rutulį apvažiuoti 101 kartą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(2)
(0)
(1)

Komentarai (4)