Bostono teroristų gaudynės: unikalūs šilumine kamera filmuoti Džocharo Carnajevo sulaikymo operacijos vaizdai (Video)  (3)

Internete paviešintas įspūdingas maždaug 3 min. trukmės šilumine (infraraudonųjų spindulių) vaizdo kamera nufilmuotas siužetas, kuriame užfiksuota, kaip buvo aptiktas ir sulaikytas sprogdinimais Bostono maratone įtariamas Džocharas Carnajevas. Specialiosios pajėgos bėglį aptiko Votertauno miestelyje (Masačiusetsas, JAV), besislepiantį dengtoje valtyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Infraraudonųjų spindulių kamera užfiksuotos gaudynių nuotraukos internete paskelbtos kiek anksčiau. Tačiau vaizdo siužetas atskleidžia naujų sulaikymo operacijos rakursų. Įspūdinga ne tik tai, kad, nepaisant valties apdangalo, matomas valties dugne ryškiai švytintis susirangiusio bėglio siluetas. Vaizdo siužete užfiksuotos ir labiausiai įtemptos įtariamojo sulaikymo akimirkos: kaip nuplėšiamas valtį dengęs brezentas, kaip sprogdinamos šviesos ir garso granatos (apie 2:20 min). Infraraudonųjų spindulių vaizdo kameros aprūpintos specialiais jutikliais, fiksuojančiais infraraudonųjų spindulių (šilumos) šaltinį. Šiuo atveju toks šaltinis buvo žmogaus kūnas. Šiluminės kameros suteikia privalumą matyti pro dūmus, rūką ir kitas kliūtis (įskaitant ir brezentą). Masačiusetso policijos pajėgų infraraudonosios kameros sumontuotos ant sraigtasparnių "Eurocopter AS-355N Twinstar" – būtent toks skraidė virš įvykio vietos.
Infraraudonųjų spindulių kameros – senas išradimas. Pirmieji prototipai sukurti dar XX a. viduryje, o plačiai naudojamos jau maždaug apie 40 metų. Tiesa, šios įrangos panaudojimas tokiomis aplinkybėmis yra dar vienas gerą vardą jau seniai pelniusios įrangos įvertinimas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(6)
(0)
(1)

Komentarai (3)