„Grandpa“: pikselių dailininkas, kuriam 97-eri, ir jo šedevrai su „Microsoft Paint“ (Video)  (2)

Didis menininkas nuostabių reginių sutvers imdamasis bet kokios medijos, kad ir kokia ribota ji būtų. Bene geriausiai šią idėją įkūnija 97-erių Holas Lasko (Hal Lasko), kurį visi vadina „Grandpa“ („Senelis“). Dailei neabejingas garbaus amžiaus vyras tapo ne brangiais teptukais ar madingiausiomis kompiuterinėmis programomis, o „Windows 95“ programa „Microsoft Paint“. Kas sakė, kad senatvėje vienintelis džiaugsmas – prisiminimai? Anaiptol.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Grandpa“ darbai – nuostabūs. Juose tobulai dera 8 bitų primityvizmas ir įgudusio spalvų ir kompozicijos meistro patirtis. Visi darbai sukurti „Paint“ programa, kuri pasaulį išvydo prieš porą dešimtmečių.

Be kita ko, H. Lasko turi rimtų regėjimo sutrikimų, tačiau jo kompiuteris smarkiai išdidina vaizdą, tad jis nesunkiai dirba ir su smulkiomis piešinių detalėmis.

Prieš atrasdamas skaitmeninių tapybos įrankių pasaulį, H. Lasko dirbo grafikos dizaineriu, per Antrąjį pasaulinį karą buvo braižytojas, tipografas. Išėjęs į pensiją, vyras susitelkė į asmeninę kūrybą. Kaip sako pats „Grandpa“, „tai – nebe darbas, tai – pramoga.“

Tai pasako praktiškai viską.

Vaizdo siužetas

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(24)
(0)
(0)

Komentarai (2)