Piratų susidomėjimas „Sostų karais“ kūrėjus džiugina labiau nei „Emmy“ apdovanojimas  (32)

Manoma, kad 2012 metais joks televizijos serialas nebuvo populiaresnis tarp piratų, nei „Sostų karai“ („Game of Thrones“). Bet serialą leidžiančios bendrovės „Time Warner“ generalinis direktorius Jeffas Bewkesas mano, jog milžiniškas serialo siuntimasis nemokamai yra ne prastesnis įvertinimas nei pats prestižiškiausias apdovanojimas JAV televizijos programų rengėjams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šią savaitę vykusiame bendrovės finansinių rezultatų aptarime J. Bewkesui buvo užduotas klausimas, kaip jis vertina „Time Warner“ priklausančios bendrovės HBO kuriamo serialo „Sostų karai“ autorių teisių pažeidimus. Iš pradžių J. Bewkesas pasidžiaugė serialo populiarumu televizijoje, gana pagrįstai teigdamas, jog serialas sustiprino HBO vardą.

Pasak „Time Warner“ vadovo, piratavimas, be kitų savybių, yra ir „nuostabi iš lūpų į lūpas perduodama reklama“. „Jeigu apkeliautumėte visą pasaulį, manau, pamatytumėte, jog neklystate sakydami, kad „Sostų žaidimai“ yra daugiausiai pirataujamas serialas pasaulyje. Dabar tai yra geriau nei Emmy apdovanojimas“.

Serialo direktorius David Petrarca piratavimo įtaką vertina panašiai: iki šiemet pradėto trečiojo sezono rodymo piratavimas gerokai prisidėjo prie „kultūrinio domėjimosi“. Serialo idėjos autorius George'as R. R. Martinas piratavimą taip pat vadina „komplimentu“, nors ir pridūrė, jog tai yra toks komplimentas, kurio geriau neišgirsti.

Bet net ir lyginant su D. Petrarcos ir G. R. R. Martino nuomone, J. Bewkesas piratavimu džiaugėsi kur kas labiau ir nemano, jog nemokami serialo atsisiuntimai mažina mokančių žiūrovų skaičių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(15)
(0)
(0)

Komentarai (32)