Kongresmenas, pasiūlęs SOPA, pats pažeidė autorines teises  (12)

Šiek tiek pritilus kalboms apie SOPA ir PIPA įstatymus po to, kai JAV kongresas atidėjo jų svarstymą neribotam laikui, pro akis daug kam praslydo viena svarbi detalė, susijusi su įstatymą pasiūliusiu kongreso nariu. Lamaras Smitas (Lamar Smith) pasižymėjo ne tik tuo, kad atnešė SOPA įstatymą į kongresą, bet ir tuo, kad pats pažeidė jo nuostatus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lamaras Smithas pasižymėjo ne tik tuo, kad pateikė SOPA („Stop Online Piracy Act“) įstatymą Kongresui, bet ir tuo, kad pats pažeidė savo pasiūlyto antipiratinio įstatymo nuostatus. Tinklalapis Vice.com skelbia, kad kongresmenas savo rinkiminės kampanijos svetainėje TexansForLamarSmith.com panaudojo fono paveiksliuką, kuris, pasirodo, priklausė ne jam, ir niekur nebuvo paskelbtas nuotraukos autorius, nors to reikalauja „Creative Commons“ licencija.

Nuotraukos autorius fotografas DJ Schulte teigė, kad į jį leidimo nesikreipė nei pats Lamaras Smithas, nei kas nors iš jo aplinkos ar rinkiminės komandos. Dar viena keistenybė – po to, kai Vice.com parašė apie tai straipsnį, jau kitą dieną minėtas kongresmeno tinklalapis tapo nepasiekiamas, ir dabar jį galima peržiūrėti tik Interneto archyve.

Trumpai tariant, jeigu SOPA įstatymas būtų buvęs patvirtintas, tai minėto kongresmeno tinklalapį būtų galima tą pačią dieną drąsiai uždaryti be jokio atskiro teismo sprendimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: FWD.lt
FWD.lt
Autoriai: Povilas Korop
(0)
(0)
(0)

Komentarai (12)