Altajaus Mauglis: aptiktas žeminėje gyvenantis jaunas atsiskyrėlis  (0)

Altajaus krašto Belokuricho miesto gyventojai miške aptiko jauną atsiskyrėlį, nieko nežinantį apie aplinkinį pasaulį ir neturintį jokių socialinių įgūdžių. Žmonės kreipėsi į prokuratūrą, prašydami leidimo suteikti jam pagalbą, skelbia newsru.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Atsiskyrėlis pasakojo, jog, anot tėvų, gimė 1993 metais Kaitanako kaimo apylinkėse Ust Koksinsko rajone. Šį pasaulį jis išvydo ne ligoninėje ir negavo nei išsilavinimo, nei medicininės priežiūros. Jokių dokumentų jis taip pat neturi.

Į žeminę už trijų kilometrų nuo Uljanovsko gyvenvietės jo šeima persikėlė 1997 metais. Iki pat 2013 metų gegužės jie gyvenę kartu. Tačiau po to tėvai dėl nežinomų priežasčių išėjo, palikę sūnų gyventi vieną, teigė Belokuricho miesto prokuroras Romanas Fominas.

Jis pažymėjo, kad neturėdamas dokumentų, patvirtinančių gimimo faktą, jaunuolis negali gauti paso ir naudotis valstybės garantuojamomis teisėmis.

Jis priskiriamas socialiai neapsaugotų asmenų grupei, neturi pinigų, kuriais susimokėtų už atstovo paslaugas, ir negali savarankiškai kreiptis į teismą, kad apgintų savo interesus. Dėl šios priežasties prokuratūra pati įteikė pareiškimą teismui, kad šis nustatytų jo gimimo faktą.

Atsiskyrėlis atrodo kaip 13–14 metų paauglys, nors gali būti gimęs ir prieš daugiau metų. Akivaizdžių vystymosi defektų nematyti, jis laisvai kalba, nors žodžius renka lėtai, nurodo vienas iš Barnaulo tinklalapių.

Jokios informacijos apie tėvų religiją ar priežastis, kodėl jie nusprendė gyventi atsiskyrėliškai, taip pat kol kas nėra. Šiuo metu paskelbta jų paieška. Paskutinį kartą žmonės juos matė rugpjūčio pabaigoje Sachaline, priduria „Komsomolskaja Pravda“.

Tačiau net suradus tėvus, jų nubausti bus neįmanoma, nes jaunuolis, jei tikėti jo žodžiais, yra pilnametis. Dėl tos pačios priežasties niekas negali jo priversti palikti mišką. Jis pats susipažinti su civilizacija neskuba.

Kol žiniasklaidoje plinta naujojo „Mauglio“ istorija, o vietos socialinės tarnybos rengiasi jį socializuoti, pats jaunuolis toliau gyvena žeminėje, ruošia žiemai malkas ir ketina žiemoti miške, skelbia „RIA Novosti“.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(9)
(0)
(0)

Komentarai (0)