Havajų gyventojos pavardė tokia ilga, kad netilpo ant vairuotojo pažymėjimo  (2)

19 skiemenų – tokią ilgą pavardę turinti viena Havajų gyventoja susidūrė su rimta problema. Ji negalėjo gauti vairuotojo pažymėjimo, nes jos vardas ten paprasčiausiai netelpa, pasakojama portale „The Big Story“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Norite sužinoti jos visą jos vardą ir pavardę? Štai: Janice „Lokelani“ Keihanaikukauakahihulihe‘ekahaunaele. Tik 36 simboliai. Ne, tai – ne atsitiktinių raidžių klaviatūroje kratinys, o, pasirodo, ištariamas vardas ir pavardė, turinti net ir reikšmę.

Teigiama, kad Havajuose išduodamuose vairuotojų pažymėjimuose telpa 35 raidžių ilgio pavardė, tačiau šiuo atveju, trūksta vienos vietos, mat moters pavardėje yra ir vienas specialus havajietiškas simbolis. Visgi, moteriai buvo padaryta išimtis ir paskutinę pavardės raidę buvo leista nukirpti.

Tokią pavardę ji gavo ištekėjusi už savo vyro. Jis prieš penkerius metus mirė, tačiau, Janice teigimu, jam nuolat tekdavo susidurti su įvairiais sunkumais dėl savo pavardės. Negana to, pavardė turi ir ne vieną reikšmę, o viena iš jų yra ši: „Jeigu įsivyraus chaosas ir painiava, tu esi vienintelė, galinti priversti žmones susikaupti ir nukreipti nuo chaoso“.

Į viešumą ši istorija iškilo tada, kai ponia Keihanaikukauakahihulihe‘ekahaunaele buvo sustabdyta policijos, o pareigūnams niekaip neįtiko toks vairuotojo pažymėjimas. „Palaukite, tai ne mano kaltė, kad mano pavardė netelpa ant vairuotojo pažymėjimo. Čia kalta valdžia, kad tam nesuteikė daugiau vietos“, – teigė ji.

Tačiau moteris skundžiasi, kad pareigūnai jai pasiūlė naudoti mergautinę pavardę, taip ją įžeisdami ir pažemindami. „Kaip jie galėjo šitaip pasielgti? Juk su šia pavarde gyvenu jau 20 metų. Tai – neatsiejama mano dalis“, – atviravo ji.

Havajų valstijos Transporto departamento atstovė Caroline Sluyter pareiškė, kad tokia situacija nebepasikartos, o nuo šiol ant havajietiškų vairuotojų pažymėjimų bei asmens tapatybės kortelių tilps vardai bei pavardės kuriuos sudaro iki 40 simbolių. Negana to, palikta ir galimybė sutalpinti antrąjį, iki 35 raidžių ilgumo, vardą.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(8)
(0)
(1)

Komentarai (2)