G20 konferencijos dalyviams rusai padovanojo šnipinėjančius USB kaupiklius?  (22)

Italijos spauda pranešė, kad rugsėjį Sankt Peterburge (Rusija) vykusiame G20 valstybių vadovų susitikime renginio šeimininkai svečiams padovanojo USB kaupiklius ir firminius telefonų kroviklius, kuriuose buvo paslėpta šnipinėjimo įranga.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dienraščiai „La Stampa“ ir „Corriere della Sera“, remdamiesi šaltiniais užsienio šalių specialiosiose tarnybose, pranešė, kad G20 dalyvių suvenyruose, parsivežtuose iš Rusijos, rasta šnipinėjimo įranga.

G20 konferencijos dalyviams rusai padovanojo šnipinėjančius USB kaupiklius?

Tai paaiškėjo po to, kai ES prezidento Hermano Van Rompuy prašymu buvo atlikta G20 šalių delegacijų nariams Rusijoje įteiktų dovanėlių techninė ekspertizė.

Skelbiama, kad ji buvo pradėta praėjus vos kelioms dienoms po to, kai baigėsi G20 šalių vadovų konferencija.

Suvenyriniuose USB kaupikliuose su renginio atributika buvo rasta „Trojos arklių“, galinčių nuskaityti informaciją iš asmeninių kompiuterių. Firminiuose telefonų krovikliuose taip pat rasta priemonių, perimančių informaciją iš išmaniųjų telefonų.

Oficialūs Rusijos atstovai tokius kaltinimus neigia. Rusijos prezidento V. Putino atstovas spaudai D. Peskovas pareiškė, kad tokiais pranešimais Vakarų žiniasklaida bando nukreipti dėmesį nuo JAV specialiųjų tarnybų šnipinėjimo skandalo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(15)
(0)
(0)

Komentarai (22)