Virtuali mergaitė Sweetie padėjo susekti tūkstantį internetinių pedofilų (Video)  (4)

Nyderlandų organizacija sukūrė 10-metę Sweetie (liet. Saldainiukas) iš Filipinų. Virtuali mergaitė atsirado interneto svetainėse, kuriose lankosi pedofilai, siūlantys vaikams pinigus už apsinuoginimą priešais interneto kameras. Gauti duomenys perduodami Interpolui – per du savo gyvenimo mėnesius Sweetie padėjo susekti tūkstantį pedofilų, rašo gazeta.pl.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Mano vardas yra Sweetie, man 10 metų. Aš gyvenu Filipinuose“, – taip prisistato virtuali mergaitė, sulaukusi daugybės vyrų dėmesio internete.

Projekto ėmėsi organizacija „Terre des Hommes“ iš Amsterdamo, kuri kovoja su vaikų išnaudojimų visame pasaulyje. Jos užsakymu ir buvo sukurtas virtualus modelis, imituojantis dešimtmetę mergaitę iš Filipinų Sweetie. Jai sukurti pasinaudota technologijomis, kurios naudojamos kuriant kompiuterinius žaidimus ir animacinius filmus, todėl trimatis modelis įgavo žmogaus judesius.

Tai itin svarbu, kadangi Sweetie internete stebėjo pedofilai, kurie vaikams siūlo apsinuoginti ir masturbuotis priešais interneto kameras mainais į pinigus. 

Per du Sweetie egzistavimo mėnesius „Terre des Hommes“ nustatė daugiau nei tūkstančio pedofilų duomenis – jų vardus, pavardes, šalis, kur jie gyvena, telefonų ir banko kortelių numerius. Visa tai perduota Interpolui. Projekto organizatoriai tvirtina nesinaudoję hakerių paslaugomis, esą vyrai patys viską atskleidė kalbėdami su dešimtmete iš Filipinų.

Organizacijos atstovų teigimu, anksčiau kovota su vaikų prostitucija Pietų Azijoje ir pastebėta, kad daugybė mažamečių prostitučių dingo iš buvusių įprastų vietų – barų, restoranų, viešbučių, kuriuose lankosi sekso turistai. Paaiškėjo, kad vaikų seksualinis išnaudojimas įmanomas ir būnant namuose, tereikia interneto ir kamerų.

Jungtinių Tautų organizacija yra paskelbusi 2009 metų duomenis, kad kiekvieną akimirką vaikų pornografija internete naudojasi apie 750 tūkst. asmenų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(19)
(0)
(4)

Komentarai (4)