Sukurtas ateities išmanusis veidrodis (Video)  (4)

„New York Times“ tyrimų laboratorijoje sukurtas išmanusis veidrodis ne tik atspindi prieš jį stovintį žmogų, bet ir leidžia jam sužinoti aktualiausias naujienas, orus, situaciją už lango, keliuose bei kitą informaciją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iki šiol išmanieji veidrodžiai buvo įsivaizduojami kaip futuristinė ateities vizija, puikiai deranti daugelyje „protingą stiklą“ pristatančių filmukų siužetuose (pvz. Ateities perspektyvos lietimui jautriems ekranams (Video)). O dabar jau galima iš futuristinių svajonių persikelti į tikrovę.

Deja, artimiausiu metu šis modernus veidrodis nepasirodys prekyboje. Jo kūrėjai aiškina, kad šis konceptualus įrenginys yra skirtas tyrinėti sąveiką tarp žmogaus ir jį supančio informacijos srauto bei kokią įtaką tam gali turėti žiniasklaida, praneša Mashable.com.

Veidrodis yra padengtas vaizdą atspindinčiu stiklu, taigi kol jo „išmaniosios“ funkcijos nenaudojamos, žmogus mato save. Įrenginys gali atpažinti ir reaguoti į objektus, gestus ar balso komandas (tam naudojamas kompanijos „Microsoft“ priedas „Kinect“). Pvz., veidrodžio galima balsu paprašyti parodyti paskutines naujienas, o pamačius aktualią informaciją, padėti greta jo išmanųjį telefoną, į kurį bus perkeltas visas straipsnis. Jį žmogus galės perskaityti, tarkime, važiuodamas į darbą.

Ryte valantis dantis taip pat galima sužinoti, kokie tuo metu yra orai, pasitikrinti darbotvarkę ar net sveikatos būklę. Pvz., jei veidrodis pastebės, kad pastaruoju metu mažai miegate ir ryte atrodote išsekęs, vakare primins eiti miegoti anksčiau. Taip pat jis gali patikrinti situaciją gatvėse ir pasiūlyti greitesnį maršrutą.

Skamba neįtikėtinai, ar ne? Siūlome pasižiūrėti vaizdo įrašą:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(2)
(1)
(1)

Komentarai (4)