NATO negali padėti savo narėms mažinti Rusijos „minkštosios galios“ poveikio  (2)

NATO negali padėti Latvijai mažinti Rusijos „minkštosios galios“ poveikio, kiekviena šalis turi rasti savų būdų spręsti šiai problemai, pareiškė Latvijos ambasadorius prie NATO Maris Riekstinis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Kalbant apie Rusijos minkštosios galios mažinimą, turime galvoti, kaip sustiprinti mūsų valstybės institucijas, mūsų nacionalinį solidarumą ir patriotizmą – NATO čia negali padėti“, – duodamas interviu Latvijos nacionalinei televizijai sakė ambasadorius.

Diplomatas nurodė, kad Aljansas yra parengęs gynybos planus visoms savo narėms, įskaitant Latviją, tačiau minkštosios galios įtakos mažinimu turi rūpintis kiekviena NATO šalis.

„Kiekviena šalis turi pati rūpintis, kad valstybė atrodytų vertybė jos gyventojams, kad šalis turėtų tikslų, galinčių sutelkti jos žmones. Jeigu taip bus, bet kurios kitos šalies minkštoji galia neveiks“, – aiškino M.Riekstinis.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas vasarį pasirašė užsienio politikos strategiją, pagal kurią numatoma, jog Maskva turi naudoti minkštąją galią, siekdama savo politinių tikslų kaimyninėse šalyse.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(7)
(0)
(0)

Komentarai (2)