Praėjusių metų statistika: per metus Lietuva neteko tiek gyventojų, kiek jų gyvena Utenoje

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Simplicity 2014-02-01 11:03
Nu nedaryk tu iš nepriklausomos Lietuvos antros Tarybų Sąjungos Tais laikais „valdžia“ už jį nuspręsdavo kur jis baigęs gyvens ir ką dirbs. Gi būtent dėl tokių, kurie įpratę, kad už juos valdžia pagalvos, tu dažniausiai ir skundies Kaip jau rašiau, didžioji dalis į siuvėjo/šaltkalvio mokymus eina, nes tik tokie ir yra organizuojami. Jei žmogų pastato prieš faktą— eini į kursus (siuvėjo/pardavėjo) arba braukiam iš sąrašų, tai aišku, kad jis eis į kursus. Po to tokius siuvėjus be pasirinkimo ir siunčia į siuvyklas laisvų darbo vietų užimt Tiesa pasakius, tai iš tų LDB tetų nėra jokios naudos. Vaikštai, registruojies ir dar su visokiais asocialais eilėj stumdais, kad tetos „darbo paieškotų“ duomenų bazėj, kurią pats jau namie būni pervertęs.
deadmau5 2014-02-01 11:21
Problema tikrai ne tame. Lietuvoje viena is didziausiu problemu yra ta, kad valstybe remia parazituojanti versla. Visu pirma turetu buti pakeltas minimumas tiek, kad zmogus galetu bent egzistuoti, is dabartinio minimumo pragyventi - neimanoma. Ir ziurekim kas atsitinka, kai darbuotojas gauna minimalia alga. Tarkim jis turi seima. Paskaiciavus pajamas vienam asmeniui nustatoma, jog jis gyvena zemiau skurdo ribos. To pasekoje mokamos visokiausios pasalpos ir lengvatos, kuriu bendra suma net gali virsyti pati minimuma. Taciau didziausia blogybe yra ta, jog remiamas ne pats zmogus, bet tas pats darbdavys, uz kuri valstybe "primoka" likusi atlyginima. Ir jei toks verslas nesugeba islaikyti savo darbuotoju, tuomet jis yra nekonkurencinagas, parazituojantis ir ji reikia uzdaryti. O tokiu istaigu Lietuvoje yra labai daug.
Simplicity 2014-02-01 12:00
Keliesi ryte ir eini į darbą, kad vienišoms mamoms ir niekaip negalintiems rasti darbo uždirbtum ant pragyvenimo. (Be to, leidi jiems normaliai išsimiegoti.) Iš valstybės nieko negauni, bet už tą nieką turi valstybei atiduoti keliolika procentų nuo atlyginimo. Jei susirgsi, už apsilankymą pas šeimos gydytoją mokėsi iš savo kišenės (50-60€ už vizitą). Planą „Mokesčių mokėtojas“ pasirinkusi ištekėjusi dirbanti mama, susilaukusi mažylio į darbą turi grįžti praėjus šešiems mėnesiams po gimdymo. Už tuos šešis mėnesius atostogų nei darbdavys, nei valstybė nemoka. Būdą kaip tuos šešis mėnesius išgyventi iš vieno atlyginimo turi rasti patys mokesčių mokėtojai. Kur dėti 6 mėnesių kūdikį yra pačių mokesčių mokėtojų problema. (Kaip susimokėti už nuomą, maistą ir patarnavimus,— taip pat, tik pačių mokesčių mokėtojų problema.) Jei mokesčių mokėtojai ras auklę ar vaikų darželį savo atžalai, tai patys turės sugalvoti iš kur paimti 250-300€/sav.
Simplicity 2014-02-01 12:41
+1
immortallt 2014-02-01 12:49
Neturiu omeny spręsti už žmogų, sakau valstybei leisti pinigus tiems perkvalifikavimo mokymams, kuriems jau yra numatyta darbo vieta, o ne dar teisininkų paštampuoti. Žmonės turi turėti pasirinkimo laisvė, bet būti valstybės išlaikomu, jei esi sveikas žmogus neturi būti vienas iš pasirinkimų. Tai jau pažeidžia kitų žmonių laisvę, kurie turi tokius išlaikyti. Deadmau, jei padarysim taip, kaip tu nori - tai šešėlinis verslas liks 60%. O parazituojantis ne verslas, o darbo biržos eilėje. Gali daryti geriau verslą? Eik daryk. Negali? Užsikišk nelaidės savo kakarynės. Ir gal reiktų pagaliau pradėti suprasti, kas yra kapitalizmas ir kaip veikia laisva rinka, o tai visokie nesusipratėliai matai rėkia, kas čia iš ko gyvena, pats gyvendamas iš kitų darbo vaisių. O tai panašu kiekvienas čia įsivaizduoja, kad visi verslininkai maudosi piniguose, bet net nesupranta, kad kas iš to, jei verslininkas per mėnesį turi 300k litų pajamų, bet viskas išdalinama. Mokesčių sumoki kokiu 50k litų. Sumoki algas, tiekėjams, bankui, atsidedi investicijas, pasidengi nuostolius ir džiaugiesi, jei lieka bent litas. Tuo labiau, kad sąžiningai bandantis dirbti verslas yra skriaudžiamas labiausiai, nes jam tenka dengti kontrabandą perkančius, degradus, kurie gauna pašalpas ir net neketina darbo ieškotis, konkuruoti su nelegaliu verslu ir visus juos išlaikyti. Norit geresnės algos? Kelkit kvalifikaciją. Didesnė alga galima tik tada, kai įmonė daugiau uždirba, o jinai gali uždirbti daugiau tik iš aukštesnės kokybės produktų ir paslaugų. Nenorėkit darydami smeigtukus rankomis uždirbti kalnus, nes per dieną žmogus pagamins iki 200 smeigtukų, o mašina pagamins per valandą iki 20,000 su savikaina žemiau 1ct. Žinoma, užsienyje nėra blogiau, niekur taip nesakiau, bet nėra taip, kaip dauguma bando piešti, kad ten pinigais lyjo, lyja ir lis. Daugumoje šalių su dosniomis socialinėmis sistemomis lauka stiprios reformos, kitu atveju žlugs. O dirbant ne už minimumą visur gali geriau gyventi. Man geriau Lietuvoje dirbti ir gyventi su savo gaunama alga čia, nei dirbti Osle už 10,000 litų, nes ten su tokiom pajamom jautiesi, kaip Lietuvoje gaudamas kokius 1,400. Jei esi juodadarbis, kuris varo užsidirbti, o ne gyventi, tai visai kiti dalykai. Baltarusiai irgi į Lietuvą varytų užsidirbti, jei kas leistų.
Mortifer 2014-02-01 14:16
Evakuacija vis dar tesiasi, tsakant Gal ir gerai, bent jau tiem, kurie susiprotėjo evakuotis
mirtis 2014-02-01 16:24
Jeigu mes nekontroliuojam muitu, tai apie kokias galimybes sneki lietuvos versluj? Jug is uzsienio pigesne produkcija plusta, pigios kiaules net zviegia is lenkijos, as nenoriu leistis i pavienius atvejus... Kol nepradesim vartoti savo istekliu, savo uzaugintu gyvuliu, gersim savo mineralini vandeni ar alu, tai neuzsikurs ekonomika. O to padaryti mes negalim nes esam ES !!! Ir nepamirskim ZEMES, pardave zemes zviegsim netaip brangieji...
Simplicity 2014-02-01 17:15
Immortallt, grįžtant prie lietuviško MMA ir smulkaus verslo. Pagyvenęs Lietuvoj ir Airijoj galiu pasakyti kaip kardinaliai skiriasi smulkaus verslininko apibrėžimas ir pats supratimas. Jei Lietuvoj smulkus nuperka močiutei patentą ir pastato kojines pardavinėt, tai Airijoj smulkus pats su tomis kojinėmis stovi ir jas pardavinėja. Lietuvoj smulkus atidaro restoraną ir nusamdo virėją už MMA; Airijoj smulkus atidaro restoraną ir pats tame restorane sukinėjasi jei ne prie puodų, tai aptarnaudamas klientus. Va tas smulkus verslininkas Lietuvoj ir yra didžiausias blogis, labiausiai korumpuotas, nes didžiųjų buhalterija sudėtingesnė, juos keliolika institucijų prižiūri Gal kilstelėjus MMA smulkieji pradėtų patys dirbt, o samdomiems atsirastų noras smulkiaisiais patapt? p.s. Pikčiau yra dėl tų įmonių, kurios siekdamos mokesčių lengvatų samdo neįgalius asmenis ir jiems įsigudrina mokėti trečdalį vidutinio atlyginimo... http://www.ldb.lt/LDBPortal/Pages/Posit ... eaacc064ae
Anonymous 2014-02-01 20:00
Che, verslas - tėvynės gelbėtojas. Tai būtent nuo privataus verslo mokamų grašių ir bėgo žmonės. Ne iš valdiškų darbų emigravo Ir pirmi pakilo ne tinginiai ar veltėdžiai Na ir užsieniečių paklauskit, kaip lietuviai dirba. O kas čia sakė, kad olanduose-ar-kur-ten ne geriau nei Lietuvoj? Na, tada siuvėjas samdykit Olandijoj - nu čia gyvenimas pigesnis ir panašiai...
immortallt 2014-02-01 22:44
mirtis, jei manai, kad tik kaina svarbi, tai tavo verslas jau bankrutavęs. Sekmingiausi verslai konkuruoja ne kaina, o kokybe. Konkuruojantys kaina ir moka minimumą, nes daugiau negali. O protekcionizmas tik pakelia kainas, o ne sukuria ekonomiką. Nebent tu siūlai, kompiuterius patiems pasigaminti ir dar pigiai. Jei bent kiek istoriją domėtumeis, tai žinotum, kad protekcionizmas žlugo jau prieš šimtą metų, tik ne visiems lyderiams dar ir dabar "dašyla". Simplicity, bėda ta, kad pas mus chaltūrninkų verslininkais pasivadinusių yra. Tai nėra smulkus verslas, tai bandiūgos darantys tipo verslą. O MMA kilstelėjimas tik padidins šešėlį ir mažins konkurencingumą regionuose. Taip pat dar labiau savivaldybes stums skolon. Problema ne minimumas, o mokesčių sistema. Jinai pernelyg apkrovusi pajamas iš darbo. Sukčiaujantys pernelyg lengvai gali beveik nieko nemokėti.
Anonymous 2014-02-01 22:52
O, dar viena giesmė - bloga mokesčių sistema. Būtų kitokia, tai verslas tiek mokėtų samdiniams, kad tiems net užtektų Na, bent jau Utenos dydžio minia tai nepatikėjo Pernelyg daug naujų X5, kurių vairuotojai aimanuoja, kiek daug atlupa valdžia ir todėl algų šį mėnesį nebus
Vytax 2014-02-02 00:08
O tu man paaiškink kaip jaunai siuvėjai į rankas gaunančiai atskaičius mokesčius kokius 1500Lt/mėn.(?) algos įsigyti būstą?
kurmis 2014-02-02 00:47
Universali siuvėja, kuri nedirba konvejerio tipo siuvykloje, o siuvime sugeba daugiau nei vieno tipo darbą dirbti, tiek, manau, laisvai sugebėtų uždirbti ir greičiausiai uždirba bruto(į rankas ~2300lt(šalies vidurkis)). Tokių universalių siuvėjų yra nedaug, dažnai dirba ant savęs.
Anonymous 2014-02-02 09:04
Kurmi, tu gyveni Lietuvoje? Ar apie ją viską žinai teoriškai? Pagal ką nustatoma skurdo riba - tau nežinomas reiškinys? O kaip minimalščikai išgyventų be pašalpų - nekvepia absurdu? Dirbantį žmogų reik remt, nes badu nudvės?! O smulkus verslas ką? Ne parazituojantis? Taigi kaip smulkus ūkis - nei gamybos, nei efektyvumo, vien tik rėmimo programos. Ir nė vieno smulkaus verslininko, kurio samdomi uždirbtų sočiai P. S. Tu ne kionig persivadinęs? Tas irgi cituoja iš konteksto išplėštus sakinius
Ghost_S 2014-02-02 09:56
Manau esme ne mazuose atlyginimuose, o dideliuose mokesciuose pvz: jei zmogus gauna i rankas 2000 Lt is viso sumokama mokesciu 1400 LT, tai darbdaviui darbo vieta kainuoja 3400 LT. Plius mes mokame dar nuo likusiu pinigu 21% pvm ir akcizus. Tai lieka 1580 LT ir sumoketi mokesciai isviso ~ 1820 LT.
Simplicity 2014-02-02 12:17
http://www.delfi.lt/verslas/verslas/nor ... d=62328529 p.s. Pelnas ir dividendai Lietuvoje apmokestinami 15% tarifu, tad išvadas daryk pats.
immortallt 2014-02-02 13:01
Vytax, pasakysiu tau stebinantį dalyką - 90% japonų, per visą savo gyvenimą neišgali nusipirkti vargano 40kv.m. buto. Taip, jei nori gerai gyventi, reikia gauti bent 2,500, o dabar sakyk, nieko nemokantis ar tiek gali užsidirbti? Dar geriau, įsivaizduok, gyvename 2,000 metų atgal. Yra kaimas, vieni dirba, o pora sėdi ir nieko neveikia. Kiek laiko jie taip temps? Neilgai, nes badu dvės. O kiek dabar taip tempia? Dešimtmečiais ir dar dauginasi kaip žiurkės. TasKitas įkurk bent menkiausią verslą, kur reikės bent vieno darbuotojo. Taip greitai pakeisi savo giesmelę. Verslas moka tiek, kiek kainuoja rinkoje. Jei kainuoja rinkoje daugiau, nei gauna pajamų iš darbuotojo, tada arba investuoja į įrangą, arba keičia veiklą/užsidaro. Visi labai mandri šnekėti, kaip visada, kaip verslininkai turi elgtis, labai protingi mat visi. Bet kažkodėl nė vienas iš protinguolių nedaro savo verslo - gi taip gerai gyvensit ir tiek daug galėsit mokėti darbuotojams, kad ir po 5,000 į mėnesį valytojai.
Vytautas 2014-02-02 13:39
Kad lyg ir ne - mažoms ir vidutinėms įmonėms pelnas 5%, didesnėms 15 %, dividentai - 25%. Dividentus galima išsimokėti tik po pelno mokesčio, tad juos kaip ir sumuoti reiktų. Dėl visiško tikrumo reiktų pasigilinti įstatymuose, bet kiek žinau iš portalo partnerių kalbų, tai lyg ir taip.
kurmis 2014-02-02 13:59
Berods dividendai LT apmokestinami 20 proc. tarifu.
Vytax 2014-02-02 14:34
Va, va, pagavot esmę. Bet dėl ko jūs čia verkiate, kad jūsų tėvų verslas negali rasti darbuotojų? Jei negali rasti - tegul siūlo didesnį atlygį. Jeigu negali pasiūlyti didesnio atlygio, tai nafig tokiam verslui nauji darbuotojai.