Nereali autobusų stotelė Londone: keleiviams atrodo, kad jie pradeda kraustytis iš proto (Video)  (2)

Vienoje iš Oksfordo gatvės (Londonas) autobusų sustojimo vietų įrengta iš pažiūros niekuo neišsiskirianti stotelė-pastogė su perregimais šoniniais stiklais. Stovi sau keleiviai joje, nuobodžiai lūkuriuoja autobuso. Staiga mato ir negali patikėti savo akimis: šaligatviu tiesiai link stotelės atbindzena tikrų tikriausias tigras! Arba iš kanalizacijos šulinio netikėtai išnyra čiuptuvas, stveria pirmą pasitaikiusį praeivį ir smunka atgal į šulinio kiaurymę. Stotelės sumanytojai įrengė ir keleivius filmuojančias kameras. Iš keleivių reakcijų galima spręsti, kad sumanymas daugiau negu pavyko.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sumanymo esmė – stotelės su gazuotų gėrimų reklaminiu stendu šone įrengtas ne skaidrus stiklas, o ekranas, kuriame tiesiogiai transliuojamas už jo esantis gatvės vaizdas. Sėdint stotelėje susidaro labai reali iliuzija, kad tai – langas, o ne ekranas. Nesunku numanyti, kad į filmuojamą vaizdą šiuolaikinėmis technologijomis visai paprasta įterpti kokių nors netikėtų, gyvų, judančių objektų (tigrą, meteoritą, pabaisos čiuptuvą ir pan.).

Visa tai atrodo taip realiai, kad stotelėje laukiantys žmonės ne juokais išsigąsta ekrane rodomų vaizdų ir pagalvoja, kad už stotelės stiklo vyksta realūs dalykai. Apie tai byloja ne tik jų veido išraiškos, bet ir judesiai (kai kurie, išvydę atbėgantį tigrą, paknopstom sprunka iš stotelės).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(63)
(0)
(10)

Komentarai (2)