Pasakos apie homoseksualią meilę išgąsdino cenzorius

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vyckas 2014-05-17 21:34
Man pagrindinis klausimas - kam to reikia? Ateis laikas ir sužinos apie visus *filus. Bet pasakos, kurios akivaizdu, skirtos mažiem vaikam? Ar tikrai tai ta auditorija? Paaugliam kuriem pradeda kilt klausimai dėl savo seksualinės orientacijos, tokios pasakos nepadės. Spėju info sia tema yra pilni internetai, plius visokios pagalbos linijos (nesidomėjau nežinau galbūt ir klystu). Tolerancija ir teisės yra gerai, bet nereikia pamiršti, kad mamytė + tėvelis visada buvo, yra ir bus pagrindas. O visa kita tik mažumos. Tai gal nuo to ir reikėtų pradėt, o ne suverst mažiem vaikam visas alternatyvas.
Anonymous 2014-05-17 22:09
Fobus, bičiuli, juk ne apie tai sakiau Nenori suprast, ką rašiau, tai ir neatsakinėk. Arba kalbėk su savim. Tik žiūrėk, nesusimušk su savim Pakartosiu tau asmeniškai, rašytinėm raidėm: be homomeilės tų pasakų niekas ir nebūtų leidęs. Ten nieko gero nėra. Tai gudri rašytoja ir rado rėmėjų. O tie rėmėjai jau ras, kaip panaudoti Aiškiau? Nu ne tai ne...
Fobus 2014-05-17 23:04
Bet aš nekalbu apie kokybę! Aš neskaičiau, bet koks skirtumas kokia kokybė? Koks skirtumas kokia tema? Kodėl drausti? Kodėl cenzūruoti? Tavo argumentai buvo, kad prastos kokybės, kad ne vaikams turėtų būti skirta, kad tuoj visi automatais ginkluoti vaiksčiuosim. Paskutinis absurdiškas (ir pats daugiau nebesipleti šia tema?), antruoju - kodėl tai ne pats tas amžiaus ugdyti tolerancijos? Bet svarbiausia, kad nė vienas iš jų nėra argumentas, kodėl ką nors cenzūruoti. Aš nesiginčiju, kodėl buvo išleista ši knyga. Kiek suprantu, autorė homoseksuali, ir tai buvo jos pagrindinis motyvas. Aš ginčiju tavo pasakaites apie vargšus vaikus ir gėjų saviraišką tapatinti su betvarke. Bet labiausiai - kaip tu vardan diskriminacijos guldai žodžio laisvę. Beje, tas tavo homomeilės termino grūdimas kelia juoką . Edit: P.s. tai kodėl darželiuose bus verčiama skaityti?
Anonymous 2014-05-17 23:45
Tai paskaityk straipsnį. Paaiškės. Jei tos pasakos tiesiog keliautų į knygynus - ma jas velnias. Besaikės laisvės yra anarchija. O anarchija - kai laisvas tas, kieno šaunikas didesnis. Ir čia ne kova už žodžio laisvę, o kova prieš lytinį švietimą darželiuose. Gal vaikų neturi? Nesupranti, apie ką pasakų reikia mažiams? Bet va pakovoti norisi? Toleranciją ginti?
AirDog 2014-05-18 01:54
Jūs labiau bijote knygelių nei gamtos dėsnių..? Bijote, kad jūsų vaikas užsikrės homoseksualumu kaip kokiu gripu ir iš naturalo pataps homoseksualu? Gal nebejuokinkit. Ar bent vienas skaitėte tą knygelę? Perskaičiau specialiai vieną pasaką iš jos "Pasaka apie karalaitę, batsiuvio dukterį ir dvylika brolių, lakštingalom giedančių" na ir ką? Ogi nieko, pasaka kaip pasaka, jokio sekso jokios propagandos, tiesiog dvi merginos viena kitą įsimylėjo. Prieš liedami tulžį imkit ir susipažinkit su diskusijos objektu ir tik tada jūsų nuomonė bus šio to verta. Prašom (jei nebijote užsikrėsti) http://manoteises.lt/wp-content/uploads ... Cirdis.pdf P.S. Gal jums labiau patinka tokios pasakėlės mažiesiems: Pasaka apie ožkytę melagėlę. Iliustruota dailininkės Alfredos Steponavičienės. Serija “Drakoniukas“. Įgarsinta www. Drakoniukas.lt. Skirta vaikams nuo 5 iki 7 metų amžiaus. http://www.vaikams.lt/pasakos/senelis-ir-ozka.html (pilnas originalus pasakos tekstas) http://www.lrt.lt/mediateka/irasas/1002 ... age_ozkele (audio pasaka - APKARPYTA IR CENZŪRUOTA) http://www.pegasas.lt/pusiau+skustapusiau+lupta+pg.html (prekyboje originali versija)
Anonymous 2014-05-18 07:16
Airdog - na, tavo vaikams nieko blogo, mano vaikams to nereikia. O dėl kitų - tai kokybė, lygis klaikus. O ko norėt? Juk verslas knygutes leidžia. O tiems nerūpi niekas, išskyrus babkes.
Shinigami 2014-05-18 08:50
Regis, visiškai nesigilini į tai kas parašyta. Tai pabandysiu paaiškinti detaliau ką ten parašiau. Iš Hm komentaro supratau, kad jis galvoja jog heteroseksualais gimstama, o homo tampama. Todėl panaudojau šiek tiek ironijos ir parašiau savo komentara taip, kad butu tik du pasirinkimai. Hetero ir homo atsiranda tuo pačių metu. Jei hetero gimstama, tai ir homo gimstama. Jei homo tampama, tai ir hetero tampam. Arba kitaip sakant, jei tai atsiranda gimimo metu tai nėra jokio skirtumo kokias knygutes skaitys. Jei toks gimė, tai toks ir bus. Jei hetero ir homo tampama. Tada nei vienas nei kitas nėra natūralus. Nes tuo tampama dėl aplinkos įtakos. Ir tai tik pasirinkimas kuo būti. O Japonija paminėjau todėl, kad ten seniai niekas necenzūruoja tokių dalykų ir problemų nemato. Ir Japonijoje informacijos apie mažumas yra daug ir visiems laisvai prieinama. Bet dėl to hetero Japonijoje netapo mažuma. Vadinasi žmonės patys renkasi (gimsta) kuo būti ir dauguma vis tiek renkasi (gimstama) būti hetero. Todėl sakimas, kad tavo vaikas dėl tokių pasakų taps homo, tai čia jau paranoja. O paranoja dažniausiai ne atsiranda iš niekur. Greičiausiai pats turi potraukio į homo santykius, jei manai, kad knygos tavo vaikus gali padaryti homo.
Anonymous 2014-05-18 09:58
Japonijoje nuo to neribojimo jau yra rimtų bėdų. Na, ne apie juos daina. Beje, o kur tėvų teisės įtakoti vaikų auklėjimą? Ar valstybė atėmė tą teisę? Juk ta homopasaka - tai ne vienintelis pasirinkimas. Juk yra alternatyvų. Yra tautosaka, pasakų klasika. Yra dar marios medžiagos. Bet pasirenkama šita? Tai diversija, sabotažas ir savo šalies išdavystė.
AirDog 2014-05-18 11:45
Nutėškei pareikškimą ir žinokitės... Kokių bėdų? Gal gali mintį pabaigti, kad visiems būtų aišku kas tave neramina.
Anonymous 2014-05-18 11:59
Aš ne homofobas Aš tik nenoriu, kad mano vaikus auklėtų heterofobai. Įvyko supratimas? Dėl Japonijos - neskaitai žinių, nu ir nereikia. Čia ne ta tema.
punktyras 2014-05-18 12:29
?
Fobus 2014-05-18 13:24
Sorry, jei ne taip supratau. Sunkoka ironiją internetu suprasti. Net ir dabar tau paaiškinus tą komentarą suprasčiau kaip tavo teigimą, kad ne gimstama, bet (ypač žiniasklaidos) išugdoma. Girdėjai apie Poe's law? O dėl japonijos, tai jie turi kitokių problemų. Dėl technologijų ir patriarchalinės, garbės visuomenės ji patapo labai aseksuali. Moterys nenori tuoktis, nes bijo būti išstumtos iš darbo, vyrai - nes darbas labai hierarchiškas, savo vertės neranda. Bet taip, dėl išraiškos laisvės jiems mažiau problemų kyla.
faktas 2014-05-18 13:39
Nematau problemų. Knyga neprivaloma. Nori perki, nori ne.
Fobus 2014-05-18 13:42
Aš skaičiau straipsnį, aš neskaičiau knygos!! Bet su tavimi - jokios konstruktyvios diskusijos, jau ir kiti tą pastebėjo. Tad gal pradėkime nuo anksčiau? Ir šį kartą gali pateikti šaltinius savo teiginiams? 1. Gėjumi gimstama ar tampama? (plius mokslinio tyrimo nuoroda, pagrindžianti tavo poziciją) 2. Ar LGBT turi teisę tuoktis, įsivaikinti? (Jei ne, kodėl ne, vėl gi su šaltiniais, kad iš oro negraibstytum) 3. Kur yra tolerancijos ir laisvės ribos? (bendrai, nes nenoriu, kad homoseksualus išskirtum kaip atskirą atvejį, vėliau iš to galėsime palyginti, kokias teises tu jiems atimi ) Viena yra sakyti, kad nesi homofobas, kita - savo komentarais rodyti priešingai. Tai va, tavo proga patikslinti savo poziciją.
Fobus 2014-05-18 13:44
Išskyrus šiuo atveju negali nusipirkti, nes pasipiktinus keletui seimo narių, Edukologijos universitetas išėmė iš prekybos.
Shinigami 2014-05-18 13:59
Bet tai niekuo nesusije su homo produkcija.Jų problemos visai dėl kitu priežasčių kyla. Žmogui gimus lytiniai santykiai nerupi ne todėl, kad jo lytinė orientacija nėra susiformavusi, o todėl gal jo organizmas tam dar nėra subrendęs ir negamina reikiamų hormonų. Todėl jau ir šitas mano sakinys buvo tik homofobams su ironija parašytas.
UTF16 2014-05-18 14:37
Viskas būtų gerai, jei tik Strasbūras nagrinėtų knygų teisių pažeidimus… Bet jis nagrinėja tik žmonių teises. Iš esmės knyga nebuvo uždrausta ir iš prekybos buvo pašalinta paties leidėjo ir finansuotojo sprendimu. Tiesa, vienas apribojimas visgi buvo – pažymėti visus egzempliorius ženklu „N-14“. Jei perkant knygas paso (bent kol kas) Lietuvos knygynuose nereikia, tai reikalavimas tik simbolinis – parodyti, kad knyga neatitinka valdiškos doktrinos. Prieš keletą metų buvau Turkijoje ir bendravau su turkais moksleiviais, mokytojais, savivaldybių atstovais. Jie klausė: „Papasakokite, kas jums padarė didžiausią teigiamą ir neigiamą įtaką Turkijoje? Kas yra kitaip, palyginti su Lietuva?“ Aš su pasididžiavimu galėjau pasakyti, kad pas mus nėra jokios idėjų cenzūros ir kad tai yra visiškai neįsivaizduojama. Ką gi, kai kitą kartą teks pas juos lankytis, galėsiu nuleidęs galvą numykti: „Turkai nekenčia gėjų labiau nei lietuviai, bet per jų renginius bent sugeba nesielgti kaip laukiniai“.
zaliaakis 2014-05-18 15:08
Nepamirskit vieno dalyko... Kur daug gyventoju, ten didele problema su ju dideliu prieaugiu... Tiesiog net dauguma suinteresuoti kitais santykiais. Meile tai paciai lyciai... Tai padeda ir labai stabdyti dauginimasi... Labai jau visi ziurit tiesiai per aplinkui. Yra viskas paprasciau nei paprasta. Viskas buna po truputi ir visos priemones pasiteisina, jei duoda apciuopiamos naudos... O mazos valstibeles tik bando ju kultura perimti pas save. Kuri tikrai mums Lietuviams nera teisinga...
UTF16 2014-05-18 15:14
Šaltiniai arba laikysim, kad iš užpakalio ištraukei.
Pumper 2014-05-18 15:55
Gimstamumą mažina visų pirma augantis pragyvenimo lygis, kai gali daugiau skirti laiko savo mėgstamai veiklai, kelionėm ir kt., kam vaikai trukdytų ir socialinės garantijos, kai senatvėj tavim pasirūpina valstybė ir nebereikia tikėtis vaikų pagalbos. O leidus įsivaikinti ar pasinaudoti surogatine motinyste/spermos donoryste, homoseksualų šeimos lygiai taip pat augintų vaikus kaip ir tradicinės.