Labiausiai paplitę sekso mitai (N-18, Video)  (0)

"Youtube.com" vaizdo kanalo "Mental Floss" administratoriai nusprendė paneigti keletą labiausiai paplitusių sekso mitų. Juos komentuoja ką tik pasirodžiusios knygos "Don't Put That in There!: And 69 Other Sex Myths Debunked" ("Nereikia kišti, kur nereikia" ir kiti 69 sekso mitai") autorius, daktaras Aaronas Carrollas. Kaip vaizdo siužete perspės ir pats gydytojas A. Carollas, jei manote, kad tokia informacija apie lytinį gyvenimą jums nepriimtina, šios informacijos neskaitykite ir nežiūrėkite.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2014-07-15 Labiausiai paplitę sekso mitai (N-18, Video)  (0)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Batų dydis byloja apie pasididžiavimo ilgį?

Šiuo klausimu atlikta daug tyrimų, tačiau jokių sąsajų tarp sujaudinto vyriško lytinio organo ilgio ir pėdų dydžio niekad nebuvo nustatyta. Apie penio ilgį nieko negalima spręsti ir iš kitų vyro galūnių (plaštakų ar pirštų ilgio, nosies, ausų ir pan.). Tiesa tokia, kad žvilgsnis į batus leis įvertinti tik batų savininko skonį avalynei.

Vidutinis varpos ilgis – 17 cm?

Pasakos. Nors ištirti tokį dalyką gana keblu (vargu, ar derėtų pasikliauti respondentų subjektyviais vertinimais), sekso mitų komentarų autorius A. Carrollas rado net 50 atliktų penio ilgio matavimo tyrimų. Daugelio jų rezultatai byloja, kad vidutinis vyriško pasididžiavimo ilgis – 12-13 cm. „Įdomu tai, – pabrėžia tyrimų rezultatus komentuojantis gydytojas, – kad oraliniu būdu sužadinami peniai būna didesni nei sujaudinami ranka. Ar tai reiškia, kad oralinės glamonės lemia didesnę erekciją? O gal priešingai – didesni peniai dažniau sulaukia oralinių glamonių? Mes to nežinome.“

Mūvint prezervatyvą vyro sėkla išsiverš vėliau?

Mitas. 500 Europoje ir JAV gyvenančių vyrų tyrimas byloja, kad „intravaginalinio kontakto trukmės iki sėklos išsiliejimo“ vidurkis – 5,4 min. Jaunesni vyrai (18-30 m.) savojo orgazmo siekia ilgiau (vidutiniškai 6,5 min.), vyresni (31-51 m.) lytinį aktą baigia vidutiniškai per 4,3 min. Su prezervatyvu ar be jo – lytinio akto trukmei tai neturėjo jokios įtakos.

Susilaikius nuo sekso prisikaupia žymiai daugiau sėklos?

Netiesa. 2005 m. buvo atliktas daugiau kaip 6 tūkst. vyrų tyrimas. Jie tyrimui pateikė 9,5 tūkst. sėklos „mėginių“. Savaitę be sekso išbuvę vyrai ejakuliavo vidutiniškai 3,7 mililitrus sėklos. Vieną dieną be sekso išbuvę vyrai orgazmo metu išleidžia vidutiniškai 2,3 mililitrus sėklos. Skirtumas sudaro tik apie 1/3 arbatinio šaukštelio. Tačiau antrą kartą tą pačią dieną ejakuliaciją patyrė vyrai išliedavo vidutiniškai 2,4 mililitrus spermos.

Vyrams blondinės patrauklesnės už brunetes?

Visai ne. Žinoma, kai kuriais atvejais įtakos turi lokalumo veiksnys – ten, kur blondinių būna mažiau, jos vyrams atrodo patrauklesnės. Tačiau šalyse, kur blondinių yra daugiau nei brunečių, populiarumo svarstyklės svyra brunečių naudai. Taip pat neaptikta jokių koreliacijų, kad blondinės turi daugiau lytinių partnerių, daugiau mylisi ir dažniau patiria orgazmą.

Moterys šiais laikais mažiau plaukuotesnės?

Tikrai ne. Nors erotinė ir pornografinė industrija nūdien formuoja moters, ant kurios intymių vietų nėra nė plaukelio, stereotipą, 2010 m. atlikta 2 400 moterų (amžius – nuo 18 iki 68 m.) apklausa atskleidė, kad tik 11 proc. respondenčių nuolat šalina visus gaktos plaukelius. 20 proc. plaukelių išvis nešalina. 25 proc. apklausos dalyvių prisipažino gaktos plaukus šalinančios retkarčiais. Panašu, kad tolerancija savo intymių vietų plaukuotumui didėja su amžiumi. Mat 21 proc. 18-24 m. merginų linkusios savo intymias vietas depiliuotis visiškai. Tuo tarpu vyresnių nei 30 m. moterų gretose visiškos depiliacijos šalininkių tėra 9 proc., o vyresnių nei 50 m. – 2 proc. Šiaip ar taip, dauguma visų amžiaus grupių moterys plaukelių ant intymių vietų palieka visada.

Didesnės krūtys mažiau jautrios glamonėms?

Kur jau ten. Kai kurie žmonės kažkodėl įsitikinę, kad didesnėse krūtyse yra ilgesni nervai, todėl glamonių signalai į smegenis keliauja ilgiau, o didelės krūtys neva dėl to būna mažiau jautrios. Remiantis tokia logika, glamonėms mažiau jautrios turėtų būti ir aukštaūgės moterys. Tačiau tokių pareiškimų negirdėti.

Seksas – šaunus sportavimo pakaitalas?

Deja, ne. Taip, lytinio suartėjimo metu šiek tiek kalorijų sudeginama, tačiau daugelis žmonių seksu užsiima ne tiek ilgai, kad imtų mažėti svoris. 30 min. mylėjimosi sudegina tik 85-150 kalorijų. Prisiminus trečiame punkte minėtus "intravaginalinio kontakto trukmės iki sėklos išsiliejimo" vidurkius, jų per meilės aktą sudeginama gerokai mažiau.

Moterys neištikimos kur kas rečiau nei vyrai?

Tikrai ne. Abiejų lyčių atstovų neištikimybės tendencijos daugmaž panašios. Tiesa, jei neištikimybe įvardytume tiesioginę lytinę sueitį, tada vyrai neištikimi būna dažniau. Bet neištikimybės sąvoką praplėtus kitais lytinio bendravimo būdais, tada moterys svetimauja panašiai tiek pat, kiek ir vyrai. Stebinti gali tai, kad amžius šiuo atveju beveik neturi įtakos. Išsamiausias A. Carrollo surastas neištikimybės tendencijų tyrimas byloja, kad dabartinius savo partnerius išdavę yra 23 proc. vyrų ir 19 proc. moterų. Dažniausias požymis – partneris nesijaučia laimingas arba porai trūksta seksualinių nuostatų suderinamumo.

Vyrai intymaus gyvenimo piką pasiekia gerokai jaunesnio amžiaus nei moterys?


Netiesa. Kaip šiuo atveju reiktų suprasti sąvoką "pikas"? Jei tai – seksualinių sueičių dažnumas, tuomet ir vyrai, ir moterys jų mažiausiai išbūna, kai jiems – 20-30 metų. Jei "piką" suprastume kaip masturbaciją, daugiausiai abiejų lyčių atstovai masturbuojasi artėjant trisdešimtmečiui (trečiojo savo gyvenimo dešimtmečio pabaigoje). Kalbant apie oralinio sekso "piką", vyrai dažniausiai tokio sulaukia 25-30 m., o patys tokį malonumą suteikia būdami 35-40 m. Moterys oralinio sekso daugiausiai ir sulaukia, ir suteikia 25-30 m.

30-40 metų vyrai seksu per savaitę užsiima vidutiniškai 4 kartus. Moterys vidutiniškai po 4 kartus per savaitę mylisi, sulaukusios 25-30 m.

(Bus tęsiama)



Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(13)
(12)
(1)

Komentarai (0)