NATO: Rusijos kariai įžengė į Ukrainą  (4)

NATO užfiksavo Ukrainoje Rusijos karinės technikos kolonas ir Rusijos karius, praneša jos vadas.
Pastebėti „Rusijos tankai, Rusijos artilerija, rusiškos oro gynybos sistemos ir Rusijos kariai“, Bulgarijoje sakė JAV generolas Philipas Breedlove'as.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija atkakliai neigė karių siuntimą į rytinę Ukrainos dalį tenykščių prorusiškų sukilėlių rėmimui.

Tačiau sukilėliai pripažino, kad jiems padeda „savanoriai“ iš Rusijos.

Trečiadienio rytą vyko intensyvus prorusiškų separatistų užimto Ukrainos pramoninio miesto Donetsko apšaudymas artilerija.

Nebuvo aišku, ar apšaudė vyriausybinės pajėgos ar sukilėlių, ar abi pusės.

Taip pat buvo pranešta apie mūšius šalia sukilėlių užimto Luhansko. Vienas Ukrainos kareivis žuvo, kitas sužeistas šiauriau Luhansko, kai sukilėliai iššovė į vyriausybės pozicijas netoli Schastya kaimo, teigė Ukrainos saugumo pajėgos.

Nuo balandžio, kai vyriausybės pajėgos malšinti ginkluotus sukilėlius dviejuose su Rusija besiribojančiuose regionuose, žuvo daugiau, nei 4000 žmonių.

Minske rugsėjo 5 dieną buvo pasirašytos trapios paliaubos, tačiau nuo jų pradžios žuvo keletas šimtų žmonių.

Vokietijos kanclerė Angela Merkel antradienį pareiškė, kad jos vyriausybė „nėra patenkinta“ Minsko susitarimo įgyvendinimo progreso nebuvimu, bet pridėjo, kad kol kas nėra planuojama tolesnių ekonominių sankcijų Rusijai dėl jos vaidmens Ukrainoje.

„Tolesnės ekonominės sankcijos kol kas nėra planuojamos, dabar dėmesį kreipiame į artėjančią žiemą ir tenykštę humanitarinę situaciją, bei kaip pasiekti tikras paliaubas," sakė ji.

Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacija (ESBO) sakė, kad yra „auganti“ grėsmė, kad konfliktas gilės.

„Smurto lygis rytinėje Ukrainoje ir tolesnės eskalacijos grėsmė išlieka aukšta ir auganti,“ reporteriams Kijeve sakė ESBO atstovas Michaelas Bociurkiwas. „Praėjus daugiau, nei dviems mėnesiams nuo Minsko protokolo memorandumo pasirašymo, ugnis nenutraukiama.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(23)
(3)
(20)

Komentarai (4)