„LLR“ vadovas anonsavo prisijungimo prie Rusijos referendumą  (0)

Pasiskelbusios „Lugansko liaudies respublikos“ vadovas Igoris Plotnickis paskelbė apie galimybę surengti referendumą dėl „LLR“ prisijungimo prie Rusijos. Apie tai, kaip praneša „agentūra Novorosija“, naktį į lapkričio 13-ąją jis paskelbė savo Facebook paskyroje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Planuoju pateikti LNR liaudies tarybos svarstymui nutarimą apie pasiruošimą referendumo vykdymui, kuriame Lugansko respublikos liaudis nuspręs, pasilikti mums nepriklausoma valstybe, ar prisijungti prie Rusijos Federacijos“, – parašė Plotnickis savo įrašo komentare.

Jei referendumo dalyviai nubalsuos už prisijungimą prie RF, Maskva „gaus visas teises“ nukreipti į Lugansko sritį kariuomenę, pareiškė „LLR“ vadovas.

Jo žodžiais tariant, „ryžtingiems veiksmams“ „LLR“ vadovybę pastūmėjo Ukrainos valdžios sprendimas nutraukti socialinių išmokų mokėjimą pasiskelbusių „respublikų“ gyventojams.

Plotnickio paskyra buvo sukurta lapkričio 12 dieną. „Pareigos reikalauja būti arčiau liaudies ir bendrauti su piliečiais asmeniškai, idant operatyviai gauti ir skleisti informaciją kaip klostosi reikalai tiek LLR, tiek užsienyje“, – pažymima pirmame įraše.

Trečiadienį pirmasis pasiskelbusios „Donecko liaudies respublikos“ Ministrų tarybos pirmininkas Aleksandras Borodajus pareiškė, kad „Novorosijos“ gyventojai laukia prisijungimo prie Rusijos. „Yra dar vilčių, kad „Donecko liaudies respublika“ ir „Lugansko liaudies respublika“, o ir visa „Novorusija“ kada nors prisijungs prie Rusijos ir taps visaverte jos dalimi“, – sakė jis.

Balandį RF URM vadovas Sergejus Lavrovas pranešė, kad Rusija neketina į savo sudėtį įtraukti rytines Ukrainos dalis, kadangi tai prieštarauja šalies interesams. Po gegužę vykusių „LLR“ ir „DLR“ referendumų dėl nepriklausomybės, Kremlius pareiškė gerbiąs Donecko ir Lugansko sričių gyventojų išreikštą valią. Tuo tarpu Federacijos taryboje pabrėžė, kad regionų prijungimo prie Rusijos klausimas nesvarstomas. Lapkričio pradžioje vykusius rinkimus, kuriuose Plotnickis buvo išrinktas „LLR" vadovu, Maskvoje pripažino įvykusiais. Prezidentas V. Putinas jų rezultatų iki šiol viešai nekomentavo.

Apie sprendimą nutraukti biudžeto išmokas separatistų kontroliuojamose teritorijose, Ukrainos premjeras Arsenijus Jaceniukas pareiškė lapkričio 5 dieną. Finansų ministras Aleksandras Šlapakas patikslino, kad pensijas ir socialines išmokas skirti nenustos, bet jų neišduos, nes „grynųjų pinigų pristatymas tenai yra labai rizikingas, taip pat ir tai atliekantiems žmonėms“. Jis patarė pageidaujantiems ir toliau gauti išmokas, persiregistruoti Ukrainos valdžios kontroliuojamų teritorijų socialinės rūpybos organuose. Kaip praneša vyriausybė, iki gruodžio iš „DLR“ ir „LLR“ teritorijų turi būti perkeltos visos biudžetinės organizacijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(13)
(1)
(12)

Komentarai (0)