Neeilinis šalies vadovas: prezidentas prisipirko automobilių už 15 mln. eurų  (6)

Nedidelės vakarų Afrikos valstybės Gabono, kurioje gyvena vos pusantro milijono žmonių, prezidentas Ali Bongo Ondimba per vieną dieną automobiliams išleido beveik 15 milijonų eurų iš savo šalies biudžeto. Tai beveik vienas procentas visos Gabono šalies bendrojo vidaus produkto.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tačiau tai nebuvo autobusai automobilių parkui ar kas panašaus. 15 milijonų eurų buvo išleista 29-ioms prabangioms mašinoms ir jų priežiūrai.

Kaip teigia Prancūzijos televizijos naujienų kanalas France 24, prieš ketverius metus tapęs šalies prezidentu Ali Bongo po trijų mėnesių valdymo nusipirko tris dešimtis prabangiausių ir galingiausių pasaulyje automobilių ir taip vienu ypu prisipildė savo garažą. Šį Gabono vadovo pirkinį pavyko įrodyti tik dabar, kai į Prancūzijos televizijos naujienų tarnybos rankas pateko tai įrodantys dokumentai.

Beje, mažojo Gabono valdovas kai kurių automobilių įsigijo iš karto po keletą: sąraše yra trys CL AMG „Mercedesai“, po du „Rolls Royce Phantom“, „Ghost“, „Bentley Mulsanne“. Patys brangiausi pirkiniai šiame sąraše – tai du ypač prabangūs autobusai, kiekvienas kurių kainavo po du su puse milijono eurų.

Gabono prezidento daugiau kaip tūkstančio kvadratinių metrų ploto garaže šiuo metu stovi daugiau kaip 400 prabangių automobilių. Manoma, kad juos supirko Ali Bongo ir jo tėvas Omaras Bongo, vadovavęs Gabonui anksčiau. Omaras Bongo valdė net 41 metus, iki pat savo mirties 2009 metais. Praėjus metams, savo tėvo pėdomis pasekė Ali, tapęs Gabono prezidentu.

Beje, kol Gabono vadovas maudosi nepamatuotoje prabangoje, daugiau kaip trečdalis šios šalies gyventojų yra žemiau skurdo ribos. Kol kas Gabono vyriausybės informacijos tarnyba šios žinios niekaip nekomentuoja.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Žinių Radijas
(23)
(3)
(20)

Komentarai (6)