Pasirašytas naujas taikos planas Ukrainoje: 11 punktų, kurių turės laikytis Ukraina ir Rusija

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

PupuDede 2015-02-13 14:34
Lucy spaudžiu dešine, lygiai taip ir aš galvojų. Na tikrai norisi pamatyti žinias, perskaityti straipsni o ne matyti grožinės literatūros rašinėlius apie politika. Kažin įmanoma šiais laikais tikra švari spauda???
rock2400 2015-02-13 14:54
Krymas + reitingai
Pumper 2015-02-13 14:55
1. Kaip jau sakiau - bullshit. Kai žiūri tik šokius pokius ir rusiška mėšlą, tai gal taip ir gali atrodyti, bet tiesos - 0. 2. Bullshit. Visiem ten aišku, kodėl ekonominė padėtis prastėja (kitaip nei ruskeliam), o ir Vakarai milijardus skolins, kad nebankrutuotų Ukraina (kaip kad Rusijai galėtų būti, jei nesilaikys sutarties, kas 99 proc. nusimato, nes jau šiandien oficialiai kalba Kremlius, kad jiem negalioja tas susitarimas). O ir maidanas dėl ko gali būti? Kad prie ruskyno jungtis? 3. Bullshit. Ukrainoj ruskių kalba neturėjo jokio oficialaus statuso iki 2012 metų, kai Janukovičius (Putino kalė) su savo pro-rusiška šaika prastūmė kaip antros valstybinės kalbos statusą. 4. Bullshit. Mažiau Tomaševskinikų plepalų klausytis reikia. 5. Leisk atspėsiu - tas kai kas tai tavo rusiškos TV. Ne dėl stojimo sąlybų žlugti galėtų, o dėl pasenusių technologijų ir negebėjimo konkuruoti bendroj rinkoj.
immortallt 2015-02-13 15:22
O nuo kada žiniasklaidą Lietuvoje valdo valdžia? Čia tik Rusijoje taip. Žiniasklaidą info pateikia taip, kaip nori dauguma. Jei dauguma yra idiotai, deja tenka kentėti, nes už kokybišką ir objektyvų turinį niekas nenori mokėti ir mažai kam jis įdomus. dėl 5 punkto, ar mes žlugom?
sub 2015-02-13 15:32
TV3 tokioj duobėj, kad tokie filmukai manau ją nuves tiesiai į juodają skylę. Iš kitos pusės, kokia paklausa tokia ir pasiūla.
sub 2015-02-13 15:40
Kas keisčiausia, tai gyvena ten rusų nemažai, net pačių separatistų gretose yra rusų iš Ukrainos pietų, bet visam tam vadovauja visokie atseit vietiniai,kaip "Givi" kuris yra iš Avhazijos pietų Rusijoje, o visur dabar rašoma kad iš donetsko, nu koks absurdas.
sub 2015-02-13 15:50
Man labai keista, kaip jie visi taip greit susitiko. Ar nebus putka išsiuntęs laiškų su tiesioginiais grąsinimais? Gi Merkel taip nei iš šio nei iš to nevyktų. O prancūzai kam, kad mistralius pagaliau atiduotų. Nes vieto jprancūzų galėjo kategoriškesnis žmogus važiuot, nei tas mazgote "griežtesni utonu pašauksi ir eis ir darys". Čia tik tarp kitko, diskusijoms.
Arns 2015-02-13 15:51
Jau senai derėtu suprasti, kad konfliktas pervirto į kitą pusę. Lygiai taip pat kaip Libijoje, Sirijoje ar Egipte prasidėjo protestai dėl elementarių visuomenės skaudulių, kaip kad korupcija, tačiau gana greitai nuo problemų sprendimų pakeitus galvą, į visas gretas stojo demokratai/autokratai, įvairių pakraipų religiniai vadovai, žmonės norintys prisiplėšti, idealistai tikintys kad išaušo laikas pakeisti tvarką ir t.t. Konfliktas Ukrainoje tapo daugiasluoksnis, kurio storiausias būtent kieno įtakos zonoje teritorijos atsidurs. Tad ten aktyviausiai kaunasi ne vietiniai, o atvykėlei. Iš Ukrainos pusės irgi tas pats, išskyrus berods Donbass, visi kiti savanorių batalionai sudaryti pagrinde ne iš rytų ukrainiečių,o vakarų ukrainiečių nacionalistų. Tai pusiau profesionalūs kariai. Eilinis žmogus prasidėjus tokiam karui, kai jo šeima šia pat, taip drąsiai nešaudys kur papuola. Argi ne dėl šito Ukrainos valdžia apribojo šauktinio amžiaus vyrų galimybes legaliai išvykti iš šalies? Kas norėjo kariauti jau prisidėjo, visi kiti tik varu gali būti atvaromi.
Arns 2015-02-13 15:58
Vakarai nenori karo, nes ginkluotė būtu jų, atsiųsti kariai irgi būtu jų. Bepigu nieko neturinčioms šalims, kaip kad Lietuva, šnekėti ką kitos turėtu padaryti jog jos interesai būtu apginti. Eilinis britas ar vokietis nedega noru vykti kariauti už svetimus interesus, vien todėl kad kažkas kažkur pliekiasi, ir jų valstybių vyriausybės suprasdamos tą siekia taikos. Taika reiškia jog nebus karo, o kaip ten kas ką pasidalins, ne jų reikalas, nes nuo to stalo vienaip ar kitaip niekas jiems neteks. O karas gali atsiristi ir iki jų sienų. Tad nereikia turėti iliuzijų, kad kam ten rūpi koks Krymas, DNR, LNR ar būtu kokia Kijegradija, jei be karo susitars ką dalintis ką jungtis, jiems tas pats kokio dydžio bus Ukraina ir ar išvis tokia valstybė egzistuos.
Zergas 2015-02-13 17:22
cia ne taikos,o tik paliaubu planas.bet panasu kad ukraina nesiruosia(nesiruosia amnestuoti DNR ir LNR lyderiu,apie konstitucine reforma net nekalba) net ir sio laikytis,todel rezultatas bus tas pats kaip ir rugsejo menesi.greito konflikto sprendimo panasu nenori ir Rusija,antraip dar pernai metu pavasari butu ivedusi savo armija ir sutriuskinusi dar tik besiformuojancia Ukrainos armija,vien uz tai kad pastaroji pradejo bombint gyventojus,irodymu tokiems veiksmams apstu,amerikieciai dar skystesniu pretekstu dengdamiesi isbombino istisas valstybes.dabar gi panasu kad ukrainieciams greitu metu bus pradeti tiekti amerikietiski ginklai ir konfliktas peraugs i nauja lygmeni
kroitus 2015-02-13 17:23
Tai rusai Kryme rusų ir nelietė. Rusai Kryme totorius (kurie ten tikrai daugiau nei šimtą metų gyveno) skerdė ir trėmė.
immortallt 2015-02-13 17:26
Pažiūrėčiau, kaip tu norėtum sprendimo, kad va pakeiti konstituciją, ir bandiūgoms įsiveržusiems į tavo namus suteiki teisę prabalsuoti ar tavo užimtų namų dalį gali jie padaryti savo nuosavybe?
Zergas 2015-02-13 17:49
siaip tai ukrainos rytai yra grynai rusu gyvenamos zemes,todel jei ivyko perversmas kurio metu buvo nuverstas teisetas prezidentas,tai savaime suprantama kad ankstesni susitarimai nebegalioja ir kiekvienas regionas gali apsispresti pats,nori jis eit kartu su nauja valdzia,ar ne.kad ir kaip nepatiktu daugumai,bet ukrainoj is esmes vyksta pilietinis karas.
immortallt 2015-02-13 17:57
Tai kad jie ten atvykę gyventi nesuteikia jokių teisių tau atplėšti teritorijos dalį. Ten balso teisę turėtų turėt tik totoriai, kuriuos rusai išnaikino. Negana to, net laikantis tavo versijos, tai kokio velnio ten visi vadai yra iš Rusijos ar aplinkinių šalių, bet ne vietiniai? Ir iš kur pas juos karinė technika profesionali atsirado, jei tai vietinių sukilimas? Ir "apsisprendimas" labai įdomiai atrodo, kai referendumo aktyvumas >120%, kai visi kurie gali pabėgo, o kiti slepiasi rūsiuose. Bet tau tas neužkliūna. Nežinau, čia genetika, tėvų įtaka ar žiniasklaidos, kas nesugebama paprastų dalykų suvesti?
Zergas 2015-02-13 18:04
referendumo rezultatu netikslumai atsirado todel kad visi duomenys apie gyventojus laikomi kijeve,jis savaime suprantama nenorejo dalintis info su separatistais.teritorijoje apsisprendimo teise turi ne tie kas ten gyveno kazkadaise,o dauguma gyventoju.taip visada buvo ir bus.ir nereikia cia mojuot totoriu korta,ju ten maximum 10% ir jie puikiai sau gyvena,nieks ju nepersekioja kadangi ir pacioj rusijoj yra didele totoriu bendruomene.
Zergas 2015-02-13 18:09
faktas kad karine technika is rusijos eina,lygiai kaip instruktoriai bei savanoriai,ta neigt butu tiesiog kvaila.lygiai kaip kvaila sneket kad ukraina kaunasi su rusijos armija kadangi rusijos armija tai raketos,aviacija,laivynas ir pestininkai.
Arns 2015-02-13 18:44
Pupuliukas vardu immortalt toliau siaučia su dichterijomis, kaip miela 1) Ukrainos teritorija nėra lygu ukrainiečiai pagal tautinę sudėtį. Pas buvo, o supratimo ne, nes toks darinys kaip Ukraina atsirado sukūrus Ukrainos TSR. Jokios kitos tas teritorijas ukrainietiškai jungiančio niekados nebuvo, tad kaip tik kai kur, kad ir Kryme,ukrainiečiai buvo atsikėlėliai bandantys vietiniams įteigti savo nuožiūras, o ne šimtus metų skaičiuojantys tų vietų gyventojai. 2) Totoriai gyveno tik Krymo pusiasalyje. Stalino iniciatyva jie buvo iškelti už bandymus sukilti,bet tiesa sakant nei Tarybų sąjungos nei jau Ukrainos laikais niekas nepasikeitė jų atžvilgiu,na nebent galėjai paskutiniu laiku atvalkatauti prie savo namų,tačiau nei žemės nei juo labiau buvusio turto gražinimai nebuvo daromi. Naujieji/senieji užėmeliai tą turtą jau buvo įsisavinę ir gynė taip pat kaip lietuviai gina savo sienas nuo čia seniau gyvenusių žydų. P.S tai gal ir Lietuvoje pasiūlytum visiem litvakam ir išgyvenusiems holokaustą sakykim kokiam Vilniuje turėti didesnę sveriamąją galią nei einamoji žmonių sudėtis? 3) Rusijai Krymas priklausė ilgiau nei Ukrainai, nes prijungtas jis dar tolimaisiais 1783 m. Dabartinė rytų Ukraina Rusijai priklausė dar iš senesnių laikų http://library.ispu.ru:8001/history/1/0 ... age001.jpg 4) Kažkaip akivaizdžiai Krymą su Donbaso regionu maišai. Kryme niekas nešaudo ir nesisprogdina,kaip kad čia bandai įsuokti.
Arns 2015-02-13 19:09
o taip,tokie kaip tamsta įsivaizduoja esąs elitas.Tik kad nė poros sakinių nelabai išeina parašyt, ką jau apie mintis. Dar papasakok, kad Kryme dominuojantys yra ukrainiečių tautybės asmenys
vanduo4 2015-02-13 19:10
- Sutartyje nieko nepasakyta apie sankcijų panaikinimą Rusijai.
Broniusg 2015-02-13 19:12
Kažkada, dar karjeros pradžioje Margarita Tečer yra pasakiusi:„Man net patinka kai oponentas ima įžeidinėti - tada ir aplinkiniai supranta kad argumentų jis neturi“ Ir šioje diskusijoje geriausias pavyzdys kad ir Westside. Beje ir kituose portaluose panašiai elgiasi „oficialioji“ pusė.