Pasirašytas naujas taikos planas Ukrainoje: 11 punktų, kurių turės laikytis Ukraina ir Rusija

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Arns 2015-02-14 14:05
Shinigami, TSRS buvo vieninga planinės ekonomikos valstybė. Ne viena Lietuva turėjo gamyklas, kurių rinkos ar net galutinio produkto pabaigimas siejosi su kitomis respublikomis.Maža to, ji buvo ne ant prekybinio kelio į Rusiją, tad nemažo tranzito kurį gavo Lietuva, jie nesusirinko. Kitas dalykas, įvyko privatizacija, kurios nemaža dalis ėjo kažkam pasipelnant kitų viso turto sąskaita. Be to, skirtingai nei kitos šalys, jie nieko neturėdami išlaidavo. Gaudavo vienas pigiausių dujų (iš vis neretai net nieko nemokėdami, tiesiog atidavinėdami įvairią techniką ar net metalo laužą (kaip sakykim bombonešius TU-160 kuriuos rusai sumokėjo kaip gerus, bet tik keli tiki remontui). Kai tuo tarpu gyventojams ir net stambioms įmonėms buvo iki 50% kompensacija už jas dar pritaikoma... Kitaip sakant Ukrainos korupcija garsėjo net tarybiniais laikais, todėl juokinga kaltinti kažkokius agentus, kai tas pats Porošenka buvo įvairių lygių patarėjas įvairiose valdžiose, 2007-2012 vadovavo nacionaliniam bankui, Prie Juščenkos kurį laiką buvo užsienio reikalų ministras, prie Janukovičiaus Ekonomikos ministru... Maža to, išėjęs iš jau senstančio ir įtaką prarandančio Kučmos partijos, buvo vienas Regionų partijos įkūrėjų (čia ta kurią išvijo už prorusiškumą ir jos vadovas nuverstasis prezidentas Janukovičius)... Dar neaišku jog ten visi visiems geri,tik karts nuo karto pasikeičiu ženkliukus ir persėda prie kitų stalo?
Marius.brn 2015-02-14 23:07
1) Negirdėjau kad Amerika, Rusija, UK, arba Ukraina pastaruoju metu būtų išnykusios, kas būtent nutiko su helsinkio susitikimu, vienas iš svarbių dalyvių tiesiog nustojo egzistavęs. Tai kad dar nesupratau kodėl Budapešto memorandumas turėtų negalioti? Beje, kalba nėra kad Ukraina turi šaukti "Ginkite mus", čia tiesioginis rusų žodžio sulaužymas prieš UK ir USA. Tai kad Ukrainai net neprašant, pastarieji turi labai rimtą priežastį įstatyti Putinui fanariką gražų. (juk taip daroma pagal rusišką kultūrą?) Juokingiausia kad pats Lavrovas tą memorandumą pasirašė ) Dėl krymo, čia tau ne supermamų klubas, kur visi emocijomis dalinasi, čia yra teisė ir krymas turėjo teisę atsijungti, bet dar sykį kartoju, tai daryti reikia kaip civilizuotiems žmonėms. Iš vis atsakei, kaip neskaitęs ką parašiau. Ar rašai tam kad tiesiog liktum paskutinis? Tipo teisesnis? 2) Ir būtent tie keli vadovai buvo rusai, palaikomi rusų. Kad ir koks tu ahujienas diktatorius, be palaikymo - tu miręs. Tai kad, vis tiek rusų tauta darė nusikaltimus prieš krymo totorius. 3) Šiaip į sarkastiškus juokelius atsakinėti tikrai nebūtina ) Paskaityk ką aš parašiau, o ką tu atsakei. Visiškai tarpusavyje nebesusiję komentarai. Šnekėjom kaip netikslinga naudoti žemėlapius, tų laikų, kur krymas priklauso Krymo chanatui, o tu galiausiai pabaigei ties tuom kad krymas gyvena rusai ir jis yra rusiškas. Pats pabandyk logiškai sulipdyti tuos du komentarus. Aš niekados nešnekėjau, kad ukrainos teritorija turėtų, būti kaip buvo istoriniais laikais. Aš visąlaik šnekėjau, apie tai kad sienos kurios atsirado po sovietų sąjungos subyrėjimo, jos ir turėtų likti, bet jei keičiamos, tai ne ginklu ir diversijomis. Nes pagal tavo komentarą, tai visas sibiras neteisėtai apgyvendintas. Bet šiaip jau, matau, kad prasideda akivaizdus nukrypinėjimas nuo pagrindinės minties. Kitaip tariant, neįdėmiai seki ką pats rašai ir ką atsakinėju Tai kad.
Arns 2015-02-14 23:40
Neįsivaizduoju ką čia bandai įrodyt... Tau ir Stalinas rusas ir Krymo chanatas Ukraina... Kaip nekeista čiukčia yra rusas, o štai 1945 m. krymo totorius yra ... totorius. Ką belieka pridurti, kai faktai klastojami nuo pat diskusijos pradžių Tad tavo mintis seku, žinau kad reikia aptarti ar dabartiniai krymiečiai gali būti ne proukrainietiškai nusiteikę, tik reikia ištirti visų Tarybų Sąjungos vadovų ir pavaduotojų genealogijas, labai būtu pravartu iki pat 17 amžiaus ir Carų vaidmenį. Maža to, reikia nuneigti kad monarchijoje ir autokratijoje vis gi neegzistavo demokratinis principas, kad tauta (Rusijoje?) vertė juos vykdyti jų valią. Kad išsiaiškintume ar dabartinėje rytų Ukrainoje rusakalbiai ne šiandien įvežti, nė nežinau ko griebtis, gi galima surasti dar senesnį žemėlapį iš kokio 13 amžiaus įrodantį, kad ten buvo kokia kita kunigaikštystė...
Marius.brn 2015-02-14 23:44
čia ties 6 minute pradeda įdomiai dėstyti apie buferio zonas. Ir šiaip, mano nuomone, gana tiksliai nupiešia, kodėl rusams dreba kinkos.
Marius.brn 2015-02-15 11:22
Arns, Nemaišyk savo asmeninių interpretacijų su pateiktais teiginiais, argumentais, komentarais. Pacituok kur aš pasakiau, kad stalinas buvo rusas. Ir kur aš pasakiau kad Krymo chanatas yra ukraina. )))))))
Arns 2015-02-15 11:48
Marius.brn, atidžiau skaityk tarp eilučių ką verti Mat jei Stalinas gruzinas, už trėmimus atsakingas Berija yra gruzinas, o teigi kad visi ištremtieji yra dėl rusų kaltės... kaip tą pavadinti? Tas pats ir su Krymo chanatu, aš tau istoriškai rodau kaip senai rusai, o ne ukrainiečiai, gyveno Kryme ir kad visi teigiantieji jog "vatnikai go home" nesupranta, kad didelė dalis ten įsikūrusių rusų jau yra tikresni tos vietos šeimininkai nei buvo popieriniame variante įsitvirtinusi Ukraina, tad ne jiems reikėjo skaitytis, o Ukrainai bandyti į savo pusę juos palenkti... Bet žinoma Jūs tamsta kitų mintis perskaitote tiesiogiai, o savas tarp eilučių supainiojate, kad galėtumėte va taip išpūtęs akis aiškinti jog 100 metų mažai, o 10 metų yra daug, vienas diktatorius silpnas, bet stiprus tautos valios vykdytojas...
Marius.brn 2015-02-15 12:31
Kieno ideologija paremta bolševikinė sistema? Gruzinų? Kas padarė perversmą? Gruzinai? Ar nori pradėti skaičiuoti kiek kremliuje buvo rusų ir gruzinų? Nustebink pasaulį, jau dabar laukiu. nes kaip ir sakiau, aš niekados neteigiau kad stalinas rusas, o pats trauki iš tarp eilučių ir interpretuoji kaip tau patogiau. Tai kad gerbiamasis, mane apkaltinote visiškai be pagrindo (nes tu Arns, negali pacituoti nieko, nebent savo interpretacinių sugebėjimų stoką). O vienetiniai asmenys visame kremliuje yra niekas. Jis tik dalis to variklio. Tą žemėlapį kur tu rodei, tai jame Krymas priklausė nei Ukrainai, nei rusam, o Krymo chanatui (totoriams). Nes ten vis dar gyvena totoriai (apie 10 proc) ir jie gyvena iš žymiai senesnių laikų. Tai kaip rusai patampa tikresniais šeimininkais už ukrainiečius, jei jie bet kokiu atveju yra akivaizdūs atvykėliai? Dar sykį pažiūrėk į savo įkeltą žemėlapį. Palengvinsiu tau darbą: . Tai kad palaikai kitus nusikaltėlius. Ir kada aš teigiau kad ukraina tikresni šeimininkai Kryme? Aš aiškiai pasakiau, kad visi turi teisę keisti valstybių teritorijų sienas, bet civilizuotai. Dabar pvz, niekas į mažumas neatsižvelgė Kryme. Juos ką laikai beverčiais? Didiesiems rusijos tikslams niekiniai totoriai neturi teisės į savo žodį? Tai kad įvyko kryme, buvo toli nuo civilizuoto pasaulio normų.
mykolas 2015-02-15 12:39
Tankistus sukilėliai ko gero importuoja, bet ir tai nebūtina. Rytuose nemažai piliečių tarnavusių Ukrainos armijoje tankų daliniuose. O techniką galima perimti dar gana geroj kondicijoj. Kaip antai buvo katile į pietus nuo Djakovo, Sverdlovsko ir Snežnoje vasarą, kur Ukrainos kariai savo tankus ir šarvuočius tiesiog apleido, bėgdami iš apsupties ar kirsdami Rusijos sieną. Be to Donbase veikia sunkioji pramonė aptarnaujanti Rusijos armiją ir kitas rusišką ginkluotę naudojančias šalis. Todėl pamuštą priešo techniką jie gali susiremontuoti. O savanoriai iš Rusijos tai daugiausia kazokai, ko neslepia ir patys sukilėliai. Bet kad ten vyksta Ukrainos karas prieš savo piliečius tai tik aklas gali nematyt. Tonos video medžiagos prifilmuota su sukilimo dalyviais ankščiau buvusiais civiliais kurie net neslepia savo veidų skirtingai nuo Ukrainos pajėgų.
Arns 2015-02-15 13:46
Marius.brn 2015-02-15 14:10
Tai Engelsas ir marxas padarė revoliuciją 1917m rusijoje? DDDD Nes jei gerai paskaitysi, komunizmo niekada sovietų sąjungoje ir nebuvo, tik socializmas. Tie du tik parašė komunisto manifestą. Ir tai buvo siekis kurio niekas neįgyvendino. Sveikas atvykęs į mūsų pasaulį. Ir kaip Arns tikiesi būti priimtas rimtai, jei negali pripažinti kad sovietų sąjunga buvo varoma rusijos ir rusų. O šiaip tai nusibodo, waste of time. Dar kokį kitą sykį. Su ateinančia vasario 16.
Arns 2015-02-15 14:22
Marius.brn, tai kaip tada, vienas revoliucijos vadų ir ilgametis TSRS vadovas, pagal kilmę iš Gruzijos, gruzinišku vardu ir pavarde Jozifas Visarionovičius Džiugašvilis (Иосиф Виссарионович Джугашвили-Сталин) buvo jau rusas? Ak tiesa, rusas=socialistas (gi komunizmo niekados TSRS nebuvo), ir kadangi jis buvo visų TSRS komunistų(socialistų) vadas, reiškiasi jis jau ne... ai susipainiojau, gal tu geriau nubraižyk tas linijas, pagal kurias rusai ir tik rusai viską sugalvojo, viską įvykdė ir kiti niekuo dėti
Marius.brn 2015-02-15 15:30
O tu nesugebi į atsakyti mano klausimą? Kas padarė revoliuciją rusijoje? Ir davė pagrindą sovietinei socialistinei sistemai, kurios valdžią perėmė, kažkoks gruzinas, kurio tu vardą naktimis dejuoji? Prie ko tas stalinas iš vis? Tai jei amerikoje juodaodis prezidentas, tai jis jau nebe amerikietis? Statytinis iš Kenijos?
Arns 2015-02-15 16:18
Tu regis nesupranti jog Internacionalas nėra kažkokia viena tauta, ir kad bolševikai nėra vien etniniai rusai, ir tiesa sakant kai vyko revoliucija, tie patys lietuviai buvo Caro valdžioje, tad žvelgiant kokio vokiečio ar anglo akimis, rusai O Stalinas prie to, kad jo užgaida visi neįtikę, tame tarpe ir totoriai, buvo ištremti iš jų gyvenamųjų vietų be leidimo sugrįžti (ir kaip tik jam mirus, vėlesni vadovai pamažu siaurino ratą kuriems tokie suvaržymai galiojo). TSRS nebuvo vien Rusija (tą tau ir parodžiau jog tiek įkūrimo tiek išardymo aktus tiesiogiai pasirašė dar ir Ukrainos bei Baltarusijos vadovai). Tad juokeliais apie odos spalvą nenukreipinėk tiesos, kad čia tik rusai yra/buvo už viską atsakingi. Pats Stalinas, kitaip nei koks Hitleris, valdžios vertikalę užėmė ne žmonių balsais ir palaikymu, nuolatiniai vykdyti valymai visose institucijose niekaip nedera su tavo mintimi, kad jis įgyvendino rusų norus, o ne savo. Tad grįžkime prie esmės, kodėl visus abejotinus TSRS darbus priskiri vienai Rusijai? (tame tarpe ir totorių tremtį iš Krymo)
Simplicity 2015-02-15 16:22
Arns, o koks skirtumas kokia jo pavardė ir kokios jo šaknys? Gimė Rusijos imperijoj, buvo bolševikas ir kaip TSRS sąjungos pilietis (Gruzija priklausė TSRS) stulbinančią politinę karjerą padarė. Negi dėl to, kad Stalinas buvo gruzinas, dabar imsim ir visais anuometinės Maskvos nusikaltimais kaltinsim Tbilisį? Pats kuo puikiausiai supranti kas buvo NKVD, kokiais metodais ji veikė ir kokios kovos dėl vyko dėl valdžios, kai Leninas pasiligojo. p.s. Labai jau naiviai ir vaikiškai skamba bandymai visus įtikinti, kad kažkoks Stalinas iš Gruzijos, vos ne vienas pats, užgrobė sostą Kremliuje...
Arns 2015-02-15 16:48
Simplicity, tai ir būtent,kad noriu pasakyti jog TSRS nėra lygu vien Rusijai, ir kad dėl visų rėmimų kaltinti vien kurią nors valstybę daugiavalstybinėje sąjungoje absoliučiai neteisinga. Tiesiog įrodinėjimas jog Stalinas vis gi buvo gruzinas, o ne rusas, tik siekiau parodyti jog Mariaus pozicija "imkim ir paskaičiuokim pasus" netinka pereinamuosiuose ir sąjunginiuose laikuose. NKVD ar jos pirmtakės neturėjo tautybės, jos ir buvo komunizmo internacionalas, kurios atstovavo kuriamos visų tautų valstybės - TSRS interesus. Tai nebuvo koks rusų, žydų, ukrainiečių ar gruzinų spec projektas, tai buvo Markso ir Engelso iškeltos idėjos, kitų įvairių filosofų ir revoliucionierių išplėtota mintis sukurti naują komunistinį pasaulį, jame tik tokios iškilusios asmenybės kaip kad tarkim Stalinas, galėjo sakyti jok tarybiniai piliečiai lygūs, bet totoriai lygesni. Tautos šiame projekte buvo nuasmeninamos ir apjungiamos (lygiai kaip ir negalima sakyti Rusijos ir Afganistano karas, vien todėl kad Kremlius Rusijoje, Raudonoji Armija buvo įkurta Rusijoje. tada niekaip nesuprasi kaip galėjo žūti lietuviai tame kare, juk jei ten buvo rusų karas)
Marius.brn 2015-02-15 17:02
Prasideda etatinių išvedžiojimai. Du kartai, ir nė karto nesugebėta atasakyti tiesiogiai. O tik pateisinimai ir svaičiojimai nusukus nuo klausimo.
Arns 2015-02-15 17:07
Marius.brn, į ką? Regis kantriai į kiekvieną mintį ar net sakinį pasibaigiantį klaustuku atsakinėjau, kad net senai Ukraina ir jos taikos planas šioje temoje nebeliečiami.
Marius.brn 2015-02-15 17:46
Westside, sutinku, jei klausi žmogaus kas padarė 1917m rusijoje perversmą, tokį elementarų klausimą, o jisai pradeda apie kažkokį internaciolizmą 1917m sanktpeterburge, tai žinai, sunku ką ir bepridurti. Kiek suprantu nedalyvavo jokios kitos kariuomenės kaip rusų, ir jokios kitos valstybės tame perversme. Nors nežinau, Arns gal kaip ir kitaip galėtų nušviesti. T.y. jis tą intensyviai bando. Keistas sutapimas, rusų revoliuciją, kurią įvykdė rusai? Ar čia tik šiaip sumaišė, turėjo parašyti "gruzinų revoliucija" sanktpeterburge. Ir keista, kad visi, kurie padarė revoliuciją, yra iš buvusios rusijos imperijos. Tai kas, Arnai, įvykdė persversmą 1917m rusijoje?
Simplicity 2015-02-15 17:52
Arns, baik tu tą savo demagogiją vieną kartą... Išlįsk į Vilniaus gatves ir pirmo sutikto paklausk ar toje sąjungoje, kurioje visos narės buvo lygios, nebuvo lygesnių. Po to, jei tik finansai leidžia, pašauk iki Maskvos ir paklausk to paties. Tikiu, kad abiem atvejais gausi atsakymą, kad Rusija tais laikais buvo pati svarbiausia. Tais gūdžiais laikais viską sprendė Maskvoje besibazuojantis CK. „Respublikų“ sostinių CK nariai jokios įtakos Maskvos sprendimams neturėjo ir negalėjo turėti— buvo nuolankūs Maskvos užgaidų vykdytojai. Maskva, o ne Vilnius sprendė ką turėtų auginti LTSR kolūkiai, kokia pramonė turėtų būti vystoma, kur turėtų tarnauti LTSR šauktiniai. Kaip besivartytum, tačiau faktų, kad Rusijos revoliucija padėjo pamatus Tarybų Sąjungai, ir kad Rusija (ne Gruzija, Ukraina ar koks Azerbaidžanas) tapo TSRS pareigų ir teisių perėmėja tu nepaneigsi. Kalbant apie Krymo okupaciją, tai reikėtų pamiršti visus tuos „Krymas Rusijos imperijai priklausė dar 1783...“, nes taip istorijos gijų kamuolį galima išvynioti ir iki XVI amžiaus (ar net Aukso ordos laikų). Krymas Ukrainos sudėtyje buvo paskutinius 60 metų. Tos pačios Ukrainos sudėtyje, Krymas pasiliko net ir po Sovietų Sąjungos griuvimo, nors turėjo galimybę jungtis prie Rusijos ar tapti nepriklausoma valstybe. Jei būtų buvęs didžiulis noras atsiskirti nuo Ukrainos, tai bruzdėjimą Kryme jau būtumėm matę senų seniausiai. Tačiau to bruzdėjimo nebuvo iki kol kremliaus žali žmogeliukai savo statytinių nesustatė ir „referendumo“ nepravedė.
Marius.brn 2015-02-15 18:06
Geriau pasakyti nebeįmanoma, nei Simplicity.