Kinijos prezidentas rado neįprastą būdą pažaboti kyšininkus  (4)

Valdininkų kyšininkavimas – aktuali problema ne tik Lietuvoje. Nuo to kenčia ir Kinija, kurios prezidentas randa vis naujų būdų, kaip kovoti su šiais nusikaltimais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dabar Liaudies Respublikos pareigūnai yra vedami apžiūrėti kalėjimų. Šių turų mintis aiški: imsi kyšį – gyvensi šitaip.

Daugiau nei 70 Kinijos valstybės pareigūnų iš Hubėjaus provincijos kartu su žmonomis šį mėnesį dalyvavo ekskursijoje viename šalies kalėjime. Beveik visą dieną jie praleido lankydami kaliniais tapusius savo kolegas, kurie už grotų sėdi dėl korupcinių nusikaltimų. 15 ten kalinčių buvusių vyriausybės pareigūnų bendravo su lankytojais, supažindino juos su gyvenimu už grotų.

Valdančiosios Kinijos komunistų partijos teigimu, tokie apsilankymai kalėjimuose buvo organizuoti ne tik Hubėjaus provincijos pareigūnams, bet ir visos valstybės mastu. Anot juos organizavusių valdžios atstovų, turai skatina valstybės pareigūnus susimąstyti apie „įvairius pažeidimus, įskaitant korupciją“.

Dalis visuomenės tokius turus sveikina, kiti šaiposi ir siūlo pratęsti valdininkų viešnagę kalėjime ilgesniam laikui: „Jei imtum ir patikrintum kiekvieną pareigūną, sužinotum, kad jų vieta ir yra kalėjime“, – rašė vienas internautas.

Valdančioji Kinijos komunistų partija ir šalies vadovas Xi Jinpingas pastaraisiais metais aktyviai kovoja su valstybės sektoriuje įsišaknijusia korupcija. Nors keli aukšto rango pareigūnai jau sėdo už grotų dėl kyšininkavimo, iki šiol nebuvo jokių sisteminių reformų.

Būtent todėl valdžios kritikai teigia, kad komunistų vykdoma antikorupcinė kova labiau primena frakcijų kovą ir partijos viduje vykstančius politinius žaidimus, o ne sisteminį problemos sprendimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(63)
(6)
(62)

Komentarai (4)