800 tūkst. km įveikusios „Škoda“ istorija virsta komedija: dabar ji parduodama su 220 tūkst. rida  (7)

Parduodamų automobilių kilometražo koregavimas Lietuvoje – įprastas dalykas. Automobilių turguje sunku nusipirkti mašiną, kurios rida būtų nekoreguota, o jų visų pardavėjai pasakoja tas pačias istorijas: „pažiūrėk, salonas kaip naujas“, „variklis jokių pašalinių garsų neskleidžia“, „viskas, čia, „karoče“, yra gerai, „nu takda“, „nesiparink“ dėl tos ridos“. Tačiau neseniai aprašyto 800 000 km nuvažiavusio „Škodos“ automobilio istorija išsiskiria iš kitų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2015-05-18 800 tūkst. km įveikusios „Škoda“ istorija virsta komedija: dabar ji parduodama su 220 tūkst. rida  (7)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prieš mėnesį rašėme apie Lietuvoje parduodamą „Škoda Octavia“, kurios pardavėjai nustebino atvirumu. 800 tūkst. kilometrų per 6 metus įveikusio automobilio ridos jie nė nemanė slėpti.

„Žiūrėsime, ar žmonės automobiliu domėsis. Nesame suinteresuoti uždirbti iš šio automobilio. Tiesiog norime parduoti techniškai tvarkingą automobilį, kuris mums ištikimai tarnavo daugiau nei penkerius metus, be jokių paslapčių. Tegul žmonės perka automobilį, o ne ridą“, – teigė tuomet „Škoda Octavia“ skelbimą įdėjęs Arūnas.

Automobilis po kelių dešimčių tūkstančių skaitytojų susidomėjimo sulaukusio straipsnio buvo parduotas per kelias dienas.

Maždaug po mėnesio identiško automobilio skelbimas vėl atsirado Autoplius.lt portale, tačiau nepraėjus nė valandai po straipsnio publikavimo, buvo pašalintas. VIN kodas skelbime nebuvo nurodytas, tačiau visi kiti duomenys identiški prieš mėnesį parduotam automobiliui: pagaminimo metai, mėnesis, mašinos spalva, ratlankiai, variklis ir kita. Skirtumas vienintelis – kilometražas.

Tas skirtumas – didelis, net 580 tūkst. km. Prieš mėnesį automobilis buvo nuvažiavęs 800 tūkst. km, o šiandien beliko tik 220 tūkst. Tai – kone standartinė Lietuvoje turguje parduodamo automobilio rida.

Paskambinus skelbimo autoriui, jis nieko neįtardamas padiktavo automobilio VIN kodą. Patikrinus jį „Transekstos“ duomenų bazėje, įtarimai pasitvirtino – 2014-ųjų lapkritį atliktos techninės apžiūros metu „Škoda Octavia“ kilometražas buvo 757 tūkst. km.

Skelbimo autorius teigė „Škoda Octavia“ tik prieš dieną įsigijęs iš Tauragės, ją pardavinėjantis Vilniuje bei apie koreguotą kilometražą nieko nežinantis. Anot jo, automobilio techninė būklė ir geros būklės salonas liudija tai, kad jis gerai išlaikytas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
Autoriai: Paulius Sviklas
(74)
(8)
(66)

Komentarai (7)