Galingi sprogimai Kinijoje: liudininkų prisiminimai (Video)  (0)

Trečiadienio vakarą Kinijos Tiandzino mieste nugriaudėjo galingas sprogimas – net už kelių kilometrų buvę žmonės buvo parversti, sužaloti ar neteko gyvybės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sprogimas įvyko maždaug 23:30 val. vietos laiku. Pirminiais duomenimis, jį sukėlė sprogstamosios medžiagos, laikytos uosto terminalo konteineryje, rašo „China Xinhua News“. Buvo sugriauti aplinkiniai pastatai, žmonės išbėgo į gatves, dalyje miesto dingo elektra.

Kinijos naujienų agentūra praneša, kad mažiau nei per valandą į miesto ligonines pristatyta virš 500 nukentėjusiųjų, nuolat atgabenami nauji. BBC praneša, kad sprogimas pareikalavo jau mažiausiai 44 aukų. Tarp sužeistųjų daug žmonių yra itin sunkios būklės.

Kinijos žiniasklaida pažymi, kad žuvusiųjų ir sužeistųjų skaičius neabejotinai išaugs. Manoma, kad po griuvėsiais gali būti įstrigusių žmonių.

Paskelbtas naujas įrašas, padarytas vaizdo stebėjimo kamera:

Socialiniuose tinkluose plinta vaizdo įrašas, kuriame – už kelių kilometrų nuo sprogimo vietos buvusius žmones parbloškia smūgio banga.

Sprogimą užfiksavo ir meteorologinis palydovas:

21 tonos TNT stiprumo sprogimas

Po sprogimo kilo didelis gaisras terminale, užsidegė kituose konteineriuose laikomos medžiagos, nugriaudėjo dar du mažesni sprogimai maždaug 30 sekundžių intervalu.

Pranešama, kad dingo du gaisrą gesinę ugniagesiai, dar šeši – sužeisti. Į įvykio vietą išsiųsta apie 100 ugniagesių automobilių.

Kinijos žemės drebėjimų centras pranešė, kad pirmasis sprogimas buvo maždaug 3 tonų TNT stiprumo, antrasis – 21 tonos.

Liudininkai su siaubu prisimena sprogimą

„Staiga buvo ryškios raudonos šviesos blyksnis ir stiprus garsas, – „Twitter“ rašė vienas vartotojas iš įvykio vietos. – Maždaug po 10 sekundžių buvo galinga smūgio banga.“

Tiandzino gyventoja Yang vietos žiniasklaidai pasakojo, kad apsipirkinėjo, kai staiga už savęs pamatė didelį ugnies kamuolį ir sprogimą.

„Sprogimo metu žemė labai drebėjo, taip pat automobiliai ir pastatai, dužo stiklai, visi pradėjo bėgti“, – pasakojo ji. Tiandzino gyventojai socialiniuose tinkluose dalijasi nuotraukomis, kuriose – suniokoti jų namai, į gatves išbėgę žmonės. Tiandzinas – uostamiestis ir svarbus pramonės centras, esantis maždaug už 115 km į pietryčius nuo Pekino. Tai yra ketvirtas pagal dydį miestas Kinijoje.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(245)
(0)
(243)

Komentarai (0)