Nauja Rusijos nacionalinio saugumo strategija: pagrindinės grėsmės - JAV ir NATO, o atsakas į šias grėsmes - galingas branduolinis ginklas ir nuolatinės parengties įprastinės pajėgos

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Arthuras 2016-01-04 17:30
Asmeniškai, tai man nei šilta, nei šalta nuo to. Aš tik konstatuoju faktą, kad mūsų politikai užsienio politikoje reiškiasi su styrančiomis žagrės rankenomis iš kišenių. Nei viena valstybė (o gal tu galvoji, kad Europoje nėra daugiau nukentėjusių nuo rusų (Sovietų Sąjungos, tiksliau)? O gal kad mes turime daugiausiai galios Europoje?) daugiau nieko panašaus neporino bent jau viešai. Ir žinai, kuo žmogus kvailesnis, tuo visada jam viskas paprasčiau. Kuo protingesnis - tuo sudėtingiau. Kai pradėsi suprast, kad ne viskas yra tik balta ir juoda, ir kad ne viskas tiesa, ką delfi.lt ar kiti portalai rašo - tada pamatysi, kiek viskas čia yra sudėtinga.
Creatium 2016-01-04 17:36
Grybauskaitė Rusijos pavadinimo neminėjo. Taip, kad. Dar kartą pasikartosiu. Kai Rusija užima dalį kitos valstybės, sukelia ne vieną karą, švaistosi oficialiais pasisakymais apie teiginiais fašistus ir kt. - tai čia nieko tokio? Kai Grybauskaitė apie "teroristinę valstybę, kuri okupuoja gretimas teritorijas" pasako, tai čia jau karo kurstymas, neapykantos skleidimas, pasibaisėtina ir t.t. Tai po jūsų tokių teiginių kitų minčių, apart "vatnykas" kilti ir negali. Nes arba reikia visiškai neturėti proto ir negebėti palyginti teroristinių ir karo veiksmų su pasisakymu, arba tą nepalyginamą faktą ignoruoti siekiant skleisti propagandą. Durniumi vadinti jūsų turbūt nereikėtų? Tada lieka antrasis variantas. Keliat čia tokias absurdiškas menkavertes problemas. Pavadino ar nepavadino. Faktas yra, kad Rusija elgiasi agresyviausiai visame regione, pastoviai klibina ir užkabina jai nepatinkančias valstybes, sukelia karus, perversmus, žudo oponentus, akivaizdžiai meluoja ir skleidžia propagandą visais kanalais. Dabar dar ir aiškiai įvardijo, kad NATO - pagrindinė grėsmė. Tai ko galima iš jos tikėtis?
Pjovėjas 2016-01-04 18:17
Kaip visad tokiu atveju, pusiau tiesa, pusiau melas ir kažkaip išsivarto kreivuose veidrodžiuose? Tai jei bandai prisimint istoriją, prisimink iki galo: Kai Ukraina atsisakinėjo branduolinio ginklo, didžiausios karinės jėgos (ĮSKAITANT RUSIJĄ) garantavo jos teritorinį vientisumą, pagal tas ribas, kokios tuo metu buvo, be jokių išlygų. Tu matai, nutik tu man taip, kad Krymas buvo tuo metu Ukrainos. Praėjo visai nedaug laiko ir viena pusė tiesiog ignoruoja ir net apsimeta, kad negirdi, kai jai primena šį faktą. Kažkaip visi siūlantys "žiūrėt įvairiau", "nepasiduot ir kitos pusės propagandai", "nu juk kiekvienas teisus" labai patogiai vienos šalies propagandai (Rusijos, nepabijokim to įvardint) užmiršta žiūrėt patys įvairiapusiškai iki galo... vat kas įdomiausia. Creatium arnui labai teisingai atsakė.
Arthuras 2016-01-04 18:29
Žiūri iš savo pusės. NATO stengiasi praplėsti savo ribas kiek įmanoma arčiau Rusijos. Kadangi NATO ir Rusija nėra bendradarbiaujantys aljansai, nieko keisto, kad NATO buvo įvardinta kaip grėsmė. Mes esame Rusiją įvardinę kaip grėsmę (jei ir neoficialiai, tai visi tą žino). Na ir kas?
Simplicity 2016-01-04 19:28
Creatium, eilinį kartą skambūs mūsų vadovų pasisakymai baigsis tuo, kad vėl tapsim rusofobais-fašistais ir rusų priešu Nr.1 Europoje (pagal rusų apklausas), o vokiečiai taps geriausiais rusų draugais. Jau ne kartą ir ne du Lietuvos verslininkai kentėjo vien dėl to, kad pirmieji Lietuvos asmenys kalbėdami viešai nerinko žodžių. Putinas didžiosioms NATO bloko šalims pasiūlo kartu spręsti Sirijos problemą ir susėda prie bendro stalo. Į ką mūsų prezidentė replikuoja, kad su Rusija į koaliciją neis (nors mūsų ten niekas ir nekviečia), kol ji nepasitrauks iš Gruzijos ir Ukrainos. p.s. Palikim Putino Rusiją nuošalyje. Parodyk man bent vieną kaimyną su kuriuo turime puikius santykius.
Arthuras 2016-01-04 19:44
Gruzija ir Ukraina (ne visai kaimynai gal ). Bent jau žiniasklaida bando taip nušviest. Nes mes jų pavienius karius pagydom - tai va, reiškias, gerai sutariam.
Marius.brn 2016-01-04 20:34
Vatnikas nėra įžeidinėjimas, nebent tasai žmogus savo politines pažiūras laiko gėda sau ir tada tam žmogui užmynus tą gėdos spuogą jisai labai susinervina. Kiek tada vertingos tos politinės pažiūros, jei net negali drąsiai pastovėti už jas, nebijodamas kritikos? Simplicity, nuvažiuok į kokį Belfastą ir paklausinėk, kurie nemoka (-ėjo) padoraus elgesio. Kaip ir Šiaurinėje Airijoje, taip ir kitur tautos istorinė atmintis neišnyksta per dieną ir reikės ne vienos kartos, kad būtų galima atleisti okupacijos žalą/traumas. O jei taip ir toliau elgtis politinėje arenoje, tai pagarbos rusai taip ir negaus. Ir taip, valstybių aukščiausios galvos turėtų rankiotis kruopščiau ką kalba, bet net ir tai nepakeis realybės, kad patys rusai nenori matyti tokio pasaulio kokį matome vakaruose. O ties tuom ir reikėtų sustoti, nes čia ir prasideda visos problemos, bet ne tenais kur tu jas bandai surasti. Kiek Rusijos verslininkai prarado dėl savo didžiojo vado politikos ir kalbų? Kodėl staiga taip pagailo Lietuvos verslininkų? Su kuom Rusija turi gerus santykius dabar? Visi šitie klausimai lygiai taip pat galioja ir rusijai. O jei nori meilės, tai ji turi būti abipusė ir supratingumas turi būti abipusis. Tačiau nė viena pusė jo neturi, o tu kažkodėl apeliuoji į tai, kad tik Lietuva šioje dramoje "nesusivokėlė". Vienas niekados negali būti prastesnis/silpnesnis, nes tada tai bus tik susimetimas iš reikalo, o ne meilė. Klaidos yra daromos ir jos daromos abiejose pusėse. Taip yra, kai nenori nusileisti kovodamas už savo tiesą. Bet todėl ir tenka svarstyti, ne kas yra daroma neteisingai iš mūsų pusės, bet kas yra mūsų vertybės.
DimQa 2016-01-04 22:59
Šiaip barščiai ir koldūnai yra valgomi ne tik rusijoje. Aš pats iš Ukrainos ir ten šie patiekalai skaitomi nacionaliniais Čia šiaip, dėl bendro išprusimo
Creatium 2016-01-04 23:30
Žmogus puikiai atsakė tiems, kurie komentavo mano postus. Nereikia apsimetinėti ir pasakoti, kad visko centras - Lietuva. Pamirškit tą Lietuvą. Patys sakėt, kad ji yra nieko verta, maža ir niekam neįdomi. Tai taip ją ir vertinkime šioje diskusijoje, nes politinėje arenoje, daugiau ar mažiau, taip yra. Tada turime dvi puses: Rusiją ir NATO. Kuri pastaraisiais metais elgiasi kaip agresorius? Tik nebandykit išvartyti, kad NATO, nes tai bus paprasčiausias melas ir jo negebėsit pagrįsti absoliučiai niekaip. Galiu tik draugiškai priminti, kad NATO prieš jau gerus kelerius metus (gal ir kiek daugiau) buvo numačiusi galimą artimą bendradarbiavimą su Rusija, galbūt net bendrą mini-sąjungą. Visa tai nerūpi Kremliui, nes nebelikus pagrindiniam priešui - vakarų imperialistams - nebeliks ką kaltinti dėl Rusijos problemų. O būtent tą bando nuslėpti dabartinė Rusijos valdžia. Akivaizdu, kad propaganda neveikia užsienyje, o saviems jos kaskart reikia vis daugiau (juk tai paprasčiausias narkotikas). Kas yra stipriau už vakarų fašistus? Karas ir "pergalės". Kas bus toliau? Tauta nebesitenkins atpiginta degtine, nes nebus su kuo ją užkąsti. Kai toks momentas bus pasiektas, bus tik keli galimi keliai. Vienas jų yra realūs masiniai karo veiksmai (taip pateisinant didėjantį karinį biudžetą ir valdžios išlaikymą), o kitas - vidinis perversmas Rusijoje, apie kurį jau deja seniai kalba opozicija, kuri tos pačios propagandos dėka yra sėkmingai naikinama. Aš net nebežinau apie ką čia dar galima diskutuoti. Yra visiškai elementaru nuo ko viskas prasidėjo ir kuri pusė iškasė nesantaikos kirvį. Akivaizdu ir tai, kuri pusė dėl to labiausiai kenčia. Paradoksalu, tačiau tai yra viena ir ta pat pusė. Jau rašiau kokie žmonės bando tą nuneigti: arba visiški idiotai, arba propagandos mašinai tarnaujantys.
manas 2016-01-04 23:51
Ziniasklaida sako - broliskoji Gruzija Nors nei jie mum broliai nei ka, greiciau Stalino gimtine. Bet va propaganda veikia daugumas musu isikando kad jie mums broliski ir turetume uzstoti juos nuo rusu
Arthuras 2016-01-05 00:24
. Niekas nėra daroma iš geros dūšios!!! Visi veiksmai, tiek JAV, tiek Rusijos, tiek visų NATO ar ES valstybių yra pagrįsti nauda SAU (įtakos auginimas, saugumas ir t.t.). Kai šitą suvoksit, tada pradėsit matyti ne tik savanaudiškus/agresyvius Rusijos poelgius, bet ir visų kitų likusių valstybių.
hamann 2016-01-05 07:53
Nepaisant tavo nevykusio sarkazmo, pernai buvau tiek Gruzijoje, tiek Ukrainoje. Tiek betkuris Gruzinas, su kuriuo teko bendraut prisimena, kai mūsų prezidentas kartu su Lenkijos stovėjo Tbilisyje kai Gruzija buvo puolama, tiek eilinė parduotuvėlės pardavėja Kijeve, išsikalbėjus, jog mes iš Lietuvos, dėkojo už palaikymą pabrėždama kaip jiems tai yra svarbu, tuo pačiu apgailestaudama, kad Ukraina neatsiribojo nuo rusijos kartu su pabalčiu, kai sąjunga byrėjo.
Pjovėjas 2016-01-05 08:17
Dūmos vicepirmininkas jau pakankamai aukštas postas? (Žirinovskis konkrečiau) O jis dar stipriau reiškiasi (neišskiriant nė pasiūlymų tiesiogiai aneksuot Baltijos valstybes). Putinas spaudos konferencijose ne kartą yra nusileidęs iki organų minėjimo. Ne, nesakė žodžių "b...s", sakė apie būtent tam tikrus kūno organus. Bet nė vienas iš kultūringų vadovų, į kuriuos jis taip trokšta lygiuotis, spaudos konferencijose paprastai iki to nenusileidžia. Aš jau nekalbu apie šiaip dūmos narius, kurie karts nuo karto pasiūlo svarstyt klausimą, ar Lietuvos nepriklausomybės atkūrimas yra teisėtas aktas (Rusijos dūmos deputatas siūlo svarstyt TSRS teisę??? Tai jau net nebeapsimetinėjama, kad save tapatina su imperija? + kaip visad, galų gale atsiremiama į "o kiti irgi taip daro" kaip visad, tai laikoma pasiteisinimu, kad irgi gali nusikaltimus daryt. Ir kaip visad, save tuo pateisina, o kitus smerkia.
uodas 2016-01-05 09:29
esu girdėjęs apie kalėjimo "varatylas", kurie nevietoje padėtą kableli sugeba padaryti pasauline problema, o pačią mintį nustumdami į šoną lig jos net nebuvo.. jei aš sakau A kvadratiu +B kvadratiu = C kvadriatiu, tai tokiems visai nesvarbu, kad mano parašymas yra teisingas, jie pradeda ieškoti betkokia kaina prie ko prisikabinti... ir aišku randa va tokia smulkmeną - kad parašiau KVADRATIU, o ne KVADRATU - ir tai padaro esmine klaida, del ko mano mintys sumenkinamos populiaru ir efektinga
Simplicity 2016-01-05 11:09
Kai jus, inteligentus, užkabina koks nors marozas ir paklausia "KAS YRA?!", jūs konfliktą bandot nugesint ar iškart šokat į akis su tuo pačiu klausimu? Išsimalat snukius, nusiskaldot dantis ar vertindami savo prekinę išvaizdą bandot apsieit be muštynių? Kokią vatą valgo rusai- čia jų pačių reikalas. Mūsų reikalas- padaryti taip, kad medžiagos tai vatai gaminti jie iš mūsų gautų kuo mažiau. Paimkim neseną Gedimino Grinos pasisakymą ir išverskim į rusų kalbą- gausis, kad Lietuva yra neigiamai nusistačiusi rusų tautinės mažumos atžvilgiu (aka- rusofobai, fašistai). Šiaurės Korėja irgi daug kam grasina, bet niekas į jos išsišokimus nekreipia dėmesio. Kiseliovas savo laidoj yra pasekęs, kad Rusija yra pajėgi JAV radioaktyviais pelenais paleisti, bet tai neturėjo jokios įtakos šių šalių diplomatiniams santykiams. Per kažkokią rusišką TV rodė, kad per kelias dienas Rusijos tankai gali Berlyną pasiekti- nulis reakcijos iš vokiečių. Tai tik parodo, kad kvailus išsišokimus ir provokacijas reikia paprasčiausiai ignoruoti, o ne kaip kvailiui pulti mojuoti kumščiais. Ką ten kas kalba Rusijoje, kokias biudžetus priiminėja ar kokią vatą valgo rusai- yra pačių rusų reikalas. Tegul jie ten gyvena su tom savo sankcijom, savo nafta po 35$ už barelį ir t.t. Mes, lietuviai, žiūrėkim kas vyksta Lietuvoje, kapstykimės savose problemose, nes jų nors vežimu vežk. (Butkevičiaus žento istorija, Kamšos draustinio statybos, Šiaulių ligoninės byla ir t.t.) O gal korupcinių schemų kėlimą į viešumą (kaip tai daro Navalnas) mes laikom kasimusi po valstybės pamatais?
hamann 2016-01-05 12:53
Ukrainoje (tiksliau pačiame Kijeve) buvau '15 gruodžio viduryje . O nemeilės putinui ten ant kekvieno kampo. Tuoletinio popieriaus ritinėliai, magnetukai su putin xuilo užrašais, ko tik nori. Nežinau kaip likusioje Ukrainoje, bet Kijeve, jaučiasi labai stiprus patriotizmas.
DimQa 2016-01-05 13:49
Nustok vartot pigius narkotikus Jei tu jų vis dėl to nevartoji, siūlyčiau apsilankyti pas medikus Čia draugiškas patarimas. O dabar, teprasideda seiliojimasis
Arthuras 2016-01-05 15:35
Na nereikia imti kraštutinumų (Žirinovskis). Pasižiūrim į savo seimo pirmininkus, ministrus premjerus ir t.t. Kartais kaip pašneka, tai jei į valdžią renkami geriausi, gali susidaryti įspūdis, kad vadovaujama avinų valstybei. Visokie Gražuliai ir kiti politikai - eiliniai marginalai. Bando išsilaikyti ant pigaus populizmo.
Arthuras 2016-01-05 15:41
Kaip jau Simplicity rašė, matyt ne visi labai jau ten tokie dėkingi Lietuvai. Priklauso turbūt kur pataikai ar pan. Ir apskritai, puikūs santykiai - dar ne viskas. Galima palaikyti puikius santykius su Kongo Demokratine respublika. Pvz. siunčiant maistą ar šiaip humanitarinę pagalbą. Tik kas mum iš to?.. Esmė ne tik duoti, bet kažką ir gauti. Naudos iš finansiškai, politiškai nestabilių partnerių, kurie mums net ne visai kaimynai - labai jau nedaug.
Vytax 2016-01-05 16:24
Bet kokie santykiai paremti vien tik materialiniu pagrindu yra pasmerkti žlugti.