Europą skandina terorizmo baimė: kaip viena moksleivio rašybos klaida ant kojų pakėlė policiją  (0)

Dešimtmetis Jungtinėje Karalystėje gyvenantis musulmonas nė neįtarė, kiek šurmulio kils dėl vienos rašybos klaidos. Dėl vieno neteisingai parašyto žodžio berniukui teko susidurti su britų policija, kuri įtarė, kad jis turi ryšių su terorizmu, rašo „The Guardian“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Berniukas, kuris gyvena Lankašyro grafystėje esančiame Akringtono mieste, pradinės mokyklos anglų kalbos pamokoje parašė, kad jis gyvena „teroristų name“ (terrorist house). Iš tiesų jis omenyje turėjo, kad gyvena „sudurtiniame name“ (terraced house).

Mažojo musulmono mokytojai nepagalvojo, kad tai galėtų būti paprasčiausia mokinio klaida, ir nieko nelaukdami susisiekė su policija. 2015 metų Kovos su terorizmu ir saugumo akte teigiama, kad mokytojai privalo pranešti valdžios institucijoms apie bet kokį elgesį, kuris gali būti susijęs su terorizmu.

Tad gruodžio 7 dieną mokinuką apklausė policija, o valdžios institucijos ištyrė šeimos namuose rastą nešiojamą kompiuterį.

BBC praneša, kad šeima reikalavo mokyklos ir policijos atsiprašyti už tokį elgesį.

Berniuko pusseserė sakė, kad iš pradžių jo artimieji galvojo, kad tai kažkoks pokštas, tačiau iš tikrųjų ši patirtis sutraumavo dešimtmetį.

„Galima įsivaizduoti, kad tai galėtų nutikti 30 metų vyrui, bet ne vaikui“, – kalbėjo ji.

„Jei mokytoja ir turėjo dėl kažko susirūpinti – tai dėl jo rašybos. Jie neturėtų šitaip elgtis su vaiku. Dabar jis bijo rašyti ir fantazuoti“, – teigė giminaitė.

Kovos su terorizmu ir saugumo aktas buvo patvirtintas 2015 metų liepą. Jis yra vyriausybės strategijos, nukreiptos kovai su radikalizacija, dalis.

Šis aktas įgalioja vietines valdžios institucijas, kalėjimus, nacionalines sveikatos priežiūros tarnybas ir mokyklas užkirsti kelią ekstremistinei radikalizacijai tarp jų sienų.

Šio akto kritikai teigia, kad bijodami pažeisti įstatymus mokytojai pernelyg karštai reaguoja, užuot vadovavęsi sveiku protu

Didžiausios Jungtinės Karalystės daugialypės islamo asociacijų organizacijos, Britanijos musulmonų tarybos, generalinio sekretoriaus pavaduotojas Miqdaadas Versi sakė, kad jis girdėjo apie dešimtis panašių atvejų šalies mokyklose.

„Stipriai nerimaujama, kad į asmenis, kurie paprasčiausiai kasdieniškai gyvena, yra žvelgiama pro saugumo prizmę ir jie yra labiau laikomi potencialiais teroristais, nei mokiniais“, – savo susirūpinimu dalinosi M.Versi.

Lankašyro policija pranešime teigė, kad su šia situacija tvarkėsi paprasti policininkai ir socialinės tarnybos, o antiteroristinė policija nebuvo į tai įtraukta.

Mokykla pareiškė, kad negali pakomentuoti šios situacijos, nes šiuo metu tiria skundą dėl šio incidento.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(22)
(8)
(14)

Komentarai (0)