Kai gravitacija – tik įprotis (Video)  (0)

Tokią dieną, kai visi kal­ba apie gra­vi­ta­ci­nių ban­gų at­ra­di­mą, penk­ta­die­nio pra­mo­gos, pa­nei­gian­čios trau­kos dės­nius, skam­ba kiek švent­va­giš­kai, ta­čiau ne men­kiau stul­bi­na­mai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmąjį profesionalų muzikos vaizdo klipą sukūrė grupė OK GO ir aviacijos kompanija S7. Filmavimai vyko nesvarume, nenaudojant specialiųjų efektų.

Per vieną skrydį būdavo sukuriama po 15 nesvarumo periodų. Iš viso, filmuojant klipą, buvo atliktas 21 skrydis – daugiau, ne skrydžiui besirengiančių kosmonautų metinė norma. Iš viso muzikantai nevarume praleido apie 2 valandas ir 15 minučių.

„Kad būtų gautas nenutrūkstamo, nufilmuoto vienu dubliu, vaizdo efektas, filmuojama buvo be pertraukos – kai baigdamovis nesvarumo periodas, muzikantai ir klipo dalyviai likdavo savo vietose, sustabdydavo muziką ir sulaukę kito nevarumo periodo, tęsdavo filmavimą nuo tos pačios vietos“, sakoma vaizdo klipo paaiškinimuose.

Klipas buvo filmuojamas Rusijoje, Gagarino vardo kosmonautų rengimo centro bazėje. Filmavimuose dalyvavo amerikiečių grupės OK GO muzikantai, garsėjantys „virusiniais“ muzikos klipais. Stiuardesių vaidmenis atliko profesionalios oro gimnastės Anastasija Burdina ir Tatjana Martynova.


Grupės OK GO dainos „Upside down and inside out“ klipo filmavimas.

Татьяна Матушкина
vashgorod.ru

(14)
(5)
(9)

Komentarai (0)