Neįprasti būdai panaudoti aliuminio foliją buityje  (4)

Jeigu manote, kad aliuminio folija skirta tik kepiniams, turime pradžiuginti. Ją panaudosite daugelyje buities sričių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuo drabužių elektrinimosi

Iš aliuminio folijos padarykite keletą teniso kamuoliuko dydžio rutulių ir įmeskite į skalbimo mašiną. Tikinama, kad po to jūsų drabužiai praras tą nemalonią ypatybę elektrinis ir traukti prie savęs įvairiausius pūkelius bei plaukelius. 

Piltuvėlis

Aliuminio folijos akimirksniu padarysite piltuvėlį ir kuo lengviausiai galėsite perpilti reikiamus skysčius į mažesnę ir siauresnę tarą. 

Šviežesni bananai

Jeigu bananų „uodegėles“ apvyniosite folija, tuomet jie ilgiau išliks švieži. Šis būdas padeda sustabdyti tam tikrų medžiagų, kurios nokina bananus, išsiskyrimą. 

Pagaląskite žirkles

Perkirpdami foliją ne tik pagaląsite žirkles, bet dargi ir lengviau pašalinsite rūdis. 

Grotelėms

Dar geras mėnuo, kitas, ir pradėsime kepsnių bei šašlykų sezoną. Su aliuminio folija galite labai lengvai nuvalyti prikepusias groteles – sulamdykite aliuminio foliją į didelį kamuolį ir juo nušveiskite groteles. 

Lygintuvui

Jeigu aliuminio foliją padėsite po drabužiu ir lyginsite, taip darbą atliksite dvigubai greičiau. Aliuminio folija įkaista ir tuo pačiu rūbas lyginamas iš abiejų pusių.

Sidabro valymas

Į indą įdėkite aliuminio folijos, o ant jos – sidabrą (papuošalus ar įrankius). Tuomet verdančiame vandenyje ištirpinkite geriamąją sodą (50 g 1 litrui vandens) ir supilkite ant sidabro. Palikite kuriam laikui ir pamatysite, kaip papuošalai pradėjo šviesėti. 

Salierams

Suvyniokite salierus į aliuminio foliją ir laikykite šias daržoves šaldytuve. Tokiu būdu jos išliks šviežios net kelias savaites. 

Orkaitėje

Orkaitės apačioje ant grotelių galite padėti aliuminio foliją. Tokiu atveju ją teks šveisti kur kas rečiau, nes visi nešvarumai ir maisto likučiai liks ant aliuminio folijos. 

Nuo rūdžių

Pabandykite susukti foliją į kamuoliuką ir nutrinti ja rūdis – tikinama, kad tai itin efektyvi priemonė. 

Kai dažote

Pavyzdžiui, aliuminio folija galite apsukti nedideles detales, tarkime, durų rankenas, kai dažote, kad ant jų nepatektų dažų. 

Riebalai ir pridegęs maistas

Folijos kamuoliuku lengvai nutrinsite pridegusio maisto likučius ir riebalus bei nesubraižysite indų. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(19)
(21)
(-2)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: