Vaikiškai paprasta programėlė, už kurią JAV nepagailėjo 47 tūkst. dolerių (Video)  ()

JAV Transporto saugumo administracija (TSA) sumokėjo dešimtis tūkstančių dolerių už mobiliąją programėlę, kurią galėtų sukurti praktiškai bet kuris pradedantysis programuotojas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ši aplikacija atliko vienintelę funkciją – atsitiktiniu būdu parinkdavo ir ekrane parodydavo rodyklę į kairę arba į dešinę.

Atsitiktinių skaičių generatoriaus sukūrimas dažnai būna viena pirmųjų užduočių mokantis programavimo. Panašus principas galiotų ir kuriant šią programėlę, taigi iš esmės ją galėtų sukurti net didelių įgūdžių neturintis programuotojas, o šiam darbui neprireiktų nė pusdienio.

Iš viso už programavimo darbus kompanijai IBM buvo sumokėta 336 tūkst. dolerių, iš jų 47,4 tūkst. – už minėtąją programėlę. Kam buvo skirtos likusios lėšos, TSA atstovai nepatikslina.

Viso kontrakto vertė siekė daugiau nei 1,4 mln. dolerių, brangiausiai kainavo planšetiniai kompiuteriai.

Atsitiktinai rodykles parodanti programėlė buvo naudojama kai kuriuose JAV oro uostuose ir padėdavo paskirstyti keleivius po skirtingas patikrinimo eiles.

Jos tikslas buvo apsunkinti galimybes teroristams nuspėti pasikartojimus patikrinimo eilėse. Praėjusiais metais šios programėlės TSA atsisakė.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(10)
(9)
(1)

Komentarai ()