Kapas viduryje kelio? Taip, tai įmanoma (Video)  ()

Jeigu kada nors keliausite Indianos valstijoje (JAV) Džonsono apygardoje esančiu 400-uoju keliu, pamatysite vieną keisčiausių dalykų, kuriuos tik galima pamatyti kelyje – viduryje kelio stovintį kapą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šis kapas stovi dar nuo tų laikų, kai minėtas kelias net nebuvo išasfaltuotas. 1831 metais mirė šioje vietovėje gyvenusi 37-erių Nancy Kerlin.

Pildydamas jos norus, jos vyras Williamas Barnettas palaidojo savo žmoną jos mėgstamiausioje vietoje ant nedidelės kalvos.

Nors įprastai tiesiant kelius darbininkai išlygina visus tiesimui trukdančius objektus, taip pat ir kapus, šįkart jie nedrįso to padaryti. Nancy buvo pirmoji palaidota šioje vietovėje, tačiau netrukus čia imta laidoti daugiau žmonių ir taip atsirado kapinės.

Po kelių dešimtmečių valdžia nusprendė iškeldinti kapus, kad būtų galima nutiesti kelią. Tačiau Nancy anūkai nebuvo tuo patenkinti. Po ilgų ginčų valdininkai sutiko palikti ramybėje Nancy kapą.

Vis dėlto netrukus valdžia suprato, kad kapas yra viduryje planuojamo tiesti kelio, o jo iškėlimas yra neišvengiamas. Galiausiai buvo nuspręsta nugriauti paminklą.

Tai sužinojęs Nancy anūkas Danielis prie kapo pasistatė palapinę ir ėmė saugoti kapą apsiginklavęs šautuvu. Kelias savaites jis niekam neleido artintis prie kapo, grasindamas padaryti skylę kiekvieno darbininko, išdrįsusio prisiartinti prie kapo, galvoje.

Valdžia buvo priversta nusileisti – kelio juostas praskyrė ir kelią nutiesė aplink kapą. 1912 metais vietinė valdžia ant kapo pastatė betoninį ženklą, kad niekas nedrįstų pervažiuoti per kapą.

Teigiama, kad šioje vietovėje vaidenasi, tačiau ji taip pat laikoma užsispyrimo ir ryžto simboliu. Beje, neseniai šis kapas buvo pertvarkytas ir pažemintas, kad nekeltų pavojaus pravažiuojantiems automobiliams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(14)
(1)
(13)

Komentarai ()