Išskirtinė vila tapo brangiausiu kada nors parduodamu turtu: „iki šiol nei vienas namas nepasiekė tokių aukštumų“ (Foto)  ()

Prancūzijos pietuose, tarp Nicos ir Monako, Saint-Jean-Cap-Ferrat pusiasalyje parduodama prabangi vila „Les Cèdres“. Tai yra brangiausias kada nors parduodamas turtas, kuris buvo įvertintas 1 mlrd. eurų, rašo „Forbes“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Viloje yra 10 miegamųjų, pokylių salė, durininkas, koplyčia, uoloje pastatytas 50 metrų ilgio baseinas, žiemos sodas ir žirgynas, kuriame yra apie 30 arklių.

Tačiau labiausiai vertinamas čia esantis botanikos sodas, kuris vadinamas gražiausiu privačiu sodu visoje Europoje.

14-oje ha ploto teritorijoje yra daugiau nei 20 šiltnamių, 15 sodų, kuriuose yra daugiau nei 15 tūkst. retų tropinių augalų rūšių. Teigiama, kad tai didžiausia tokių augalų kolekcija Europoje.

„Iki šiol nei vienas nekilnojamojo turto objektas nepasiekė tokių aukštumų. Paskutinį kartą brangiausiai buvo parduota 210 ha vila Teksase už 725 mln. JAV dolerių.“, – rašė Bursier.com.

Objektą brangina ne tik sodas, bet ir žemė, kuriame jis yra. Saint-Jean-Cap-Ferrat pusiasalyje už kvadratinį metrą žemės galima sumokėti daugiau nei 200 tūkst. eurų.

Saint-Jean-Cap-Ferrat pusiasalis ypač traukia įžymybes, karališkąsias šeimas. Dažnai ši Prancūzijos pietuose esanti teritorija vadinama „pabėgimu iš Monako turintiems skonio naštą“.

Vila „Les Cedres“ pastatyta maždaug 1830 metais. 1865-1909 metais ji priklausė Belgijos karaliui Leopoldui II. 1924 metais vila parduota Alexandrui Marnier Lapostolle, „Grand Marnier“ likerio prekės ženklo savininkui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(25)
(6)
(19)

Komentarai ()