Net patys agresyviausi užkariautojai nedrįso sunaikinti tokio grožio: ant kalno krašto 75 metrų aukštyje kabantys kinų vienuolynai, statyti prieš 1500 metų (Foto, Video)  ()

Įmontuotas giliai į uolas 75 metrų aukštyje Datongo (Kinija) vienuolynas skaičiuoja jau savo 1500-uosius metus. Nepaisant savo garbaus amžiaus, jis žavi savo inžineriniais sprendimais ir architektūros grožiu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Maždaug pusė struktūros yra palaikoma ilgų atramų, kurios tvirtinasi gerokai žemiau, į po ja esančias uolas. Tai, kad struktūra yra gerai išlaikiusi, galima dėkoti jos aukščiui. Būtent dėl to vienuolynas liko apsaugotas nuo potvynių ir erozijos.

Kai kurios vienuolyno patalpos yra pastatytos toliau nuo kalno šono. Joms pagrindą suteikia žemiau esančios uolienos. Tačiau kiti kambariai yra įkasti giliai į šlaitą.

Vienas jų ypač unikalus, nes jame stovi trijų skirtingų dievybių iš aplinkinių rajonų monumentai. Pasak ABC, agresyviai nusiteikę aplinkinių kultūrų bei religijų atstovai, pamatę tokį grožį, nedrįso jo sunaikinti, todėl tiesiog paliko čia savo pėdsakus.

Kelias į vienuolyną atrodo ne ką saugesnis, nei pati konstrukcija, tačiau galima prisilaikyti už turėklų. Stogus ir vidinius šventyklos kambarius puošia įmantrūs religiniai vaizdai ir skulptūros.

Sklinda gandai, kad šventyklos statybas pradėjo vos vienas vienuolis, tačiau vėliau jo darbus tęsė kitos kartos.

Nutolęs nuo savo pirminės paskirties, vienuolynas šiuo metu labiau yra gausiai lankoma turistų atrakcija. Tai lėmė ir dalinius struktūros pasikeitimus, nulemtus išaugusių žmonių srautų.

Nepaisant to, šis inžinerijos stebuklas žavi net ir šių dienų inžinierius, kurie neretai pripažįsta, jog vargu, ar turėdami tik senovinius įrankius, sugebėtų didžiuliame aukštyje suręsti tokius namus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(47)
(1)
(46)

Komentarai ()