Vaizdo įraše užfiksuotas įspūdingas vyro atsakas telefono vagiui - jį tiesiog nubloškė nuo motorolerio (Video)  (2)

Kai kuriose šalyse gatvėje kalbėti telefonu yra pavojinga – kišenvagiai nesigėdydami apvagia neatsargius praeivius. Visgi, vienas vyras Kinijoje manė, kad yra saugus, nes telefonu kalbėjo sunkvežimio kabinoje, kai įžūlus vagis neskubėdamas priėjo, pačiupo vairuotojo telefoną ir paspruko motoroleriu. Dažniausiai tuo nusikaltimas ir baigtųsi, tačiau telefono netekęs sunkvežimio vairuotojas netrukus pastebėjo vagį vėl važiuojantį pro šalį tuo pačiu motoroleriu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ką darytumėte tokiu atveju? Pro šalį lyg niekur nieko važiuojantis vagis yra neregėtas įžūlumas, tačiau jį sustabdyti nėra lengva. Visgi, sunkvežimio vairuotojas buvo drąsus ir pastojo vagies kelią. Tikėdamasis, kad šis pasitrauks, telefono vagis važiavo tiesiai į jį, kol sulaukė netikėtos staigmenos. Apvogtas vyras pašoko ir lyg veiksmo filmuose trenkėsi į vagį, parblokšdamas jį ir motorolerį ant žemės. Po to pritrenktą vagį aprėkė, atsiėmė savo telefoną ir patraukė savais keliais lyg nieko nebūtų įvykę.

Vyro atsakas telefono vagiui video siužete

Šis vaizdo įrašas internete peržiūrėtas daugiau nei milijoną kartų. Daugelis komentuojančiųjų sveikina apvogto vyro drąsą ir mano, kad vagis kitą kartą bus atsargesnis. Tačiau rezultatas toks ir tėra – kitą kartą jis bus atsargesnis, kaip, galbūt, ir keletas kitų kišenvagių, kurie peržiūrės šį vaizdo įrašą. Vagystės jokiu būdu nesiliaus, bet tie, kurie mano, kad kišenvagiai karaliauja tik vargingesnėse šalyse nėra teisūs.

Daugelyje internete publikuojamų kišenvagių pamėgtų miestų sąrašų dominuoja Europos didmiesčiai. Taip yra dėl dviejų priežasčių – dėl didžiulių turistų srautų, kurie it medus vilioja visokio plauko nusikaltėlius, bei dėl to, kad mūsų žemyne kviesti policiją yra įprasta. Kinijoje, Brazilijoje ir kitose šalyse, kenčiančiose nuo kišenvagių problemos, visuomenė dažnai abejoja policijos efektyvumu ir į ją po vagystės nesikreipia. Dažniausiai į labiausiai nuo kišenvagių kenčiančių miestų dešimtuką papuola vos pora miestų iš kitų žemynų – Buenos Airės ir Hanojus.

Taigi, kuomet kitą kartą viešėsite didžiuosiuose Europos turistiniuose centruose, prisiminkite atsargumą. Geriau išsaugoti sveikatą nei bandyti įrodyti didvyriškumą. Nors, kita vertus, šis kinas parodė, kad vagims pasiduoda ne visi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(34)
(6)
(28)

Komentarai (2)