Nuo kariuomenės nebeišgelbės net ir studijos: kaip visuotinį šaukimą planuoja kariuomenės vadovybė

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

AAA000 2017-01-14 22:27
Isivaizduok, pratybos, mokina isgyvenimo lauko salygom, o tu su vegetaru tipo "tarnauji" armijoj. Paskyre jum kartu komandoj but, semtis praktiniu igudziu. Nu ir liepia instruktorius nusaut koki kiski, issikept ir suvalgyt, kad nenustiptumet is bado savaite miske. Tu taikaisi i kiski, o vegetaras pist tau i galva - nezudyk gyvunu
jijami5 2017-01-14 22:36
Aš jau 11 klasėje žinojau ką studijuosiu ir ką dirbsiu tačiau po studijų gali pašaukti į karinę tarnybą, kas lemtų darbo praradimą. Man karinė tarnyba situaciją pablogintų, bet bėgti nuo to nesiruošiu, tiesiog atrodo neefektyvu į karinę tarnybą kviesti fiziškai silpną programuotoją. Man asmeniškai atrodo jog geriausia būtų tureti galimybę atlikti bazinius karinius mokymus dar mokykloje, pvz kaip užklasinę veiklą arba vasaros metu. O po mokyklos būtų galima savanoriškai nueiti devyniems mėnesiams ir gauti tą mėnesinę "algą" ir lengvatą studijoms. Armija yra reikalinga, tačiau galėtų vietoje šauktinių skaičiaus didinimo pradėt labiau galvoti apie šalies informacinį/IT saugumą, nes kokia esmė iš daug karių jeigu jie net komunikuoti nesugebės, o ginamų žmonių nuomonę formuos priešai.
AAA000 2017-01-14 22:49
Niekas ten tavo padeties nepablogintu. Kariuomene turi istatyminiu isimciu, tau bus rezervuota vieta, kol "atarnausi", arba gausi kompensacija. Jei jau busi pradejes dirbt. Arba bus privalumu paskui studijuojant. Cia priklauso kaip pats susitvarkysi popierius. Reikia dometis, jei nori pasinaudot kazkokiom numatytom paramos ar lengvatu sistemon. Niekas uz tave pati nesirupins parinkt is valstybes siulomu galimybiu tau kazkoki geriausia imanoma varianta ir tau pasiulyt asmeniskai. Siaip gali i sauliu sajunga istot - pas juos ten alternatyvi tarnyba tau patogiu grafiku uzsiskaito. Bet ten apie 5 metus reikes "savaitgaliais" ir "vasarom" varinet. Ir isvis - tu nesiulyk ir nemokink, kaip valstybe turi elgtis Nes kvailai atrodo is sono. Tu savo reikalais rupinkis geriau.
Arthuras 2017-01-14 22:57
Būtent, kiekvienas rūpinkimės savo reikalais. O valstybė tegul rūpinasi savo. Ania?
jijami5 2017-01-14 23:01
Man tai ne kvailai atrodo, nes nors atlyginimai maži, bet būtų visai nieko dirbti IT saugumo specialistu valstybei, tačiau kai į saugumą priėmė tam nekvalifikuotus, o nusimanančius atmetė, tai atšoko noras mokintis. Situaciją pablogintų, nes iš to ką dabar uždirbu dalį skiriu tėvams(per mažos pensijos), IT specialistui darbo patirties kiekis yra labai svarbus, o esama darbovietė man vietos po tarnavimo neturės ir reikės per naujo ieškotis darbo. Ačiū už pasiūlymus tačiau man jie nelabai aktualūs, nes jau beveik baigiau studijas ir dirbu.
2017-01-14 23:01
Man tai labiausiai patinka save atsidavusiais patriotais laikantys asmenys, kurie tik ir klykauja apie atsidavimą, pareigą ir bla bla bla... Tik patys pamiršta, kad patriotizmas, tai ne pareiga išmokti karo meno. Patriotizmas - tai savo tapatybės, kultūros, kalbos, tradicijų, gyvenimo būdo išsaugojimas ir puoselėjimas (na dar ir teritorinis vientisumas ir politinė nepriklausomybė). Kiek iš tų „atsidavusių“ patriotų moka rašyti lietuviškai? Kiek iš jų puoselėja savo kalbą, nevartoja svetimžodžių, kad ir tų pačių keiksmažodžių nelietuviškų? Kiek iš jų nepropaguoja savaitgalinių prisilakimų iki žemės graibymo, paplitusio sovietmečiu? Kiek iš jų aktyviai dalyvauja kultūriniame gyvenime? Aš lygi šiol nesuprantu šito kalamo „marazmo“, jog patriotizmas - tai kone tėvynės gynimas tik ginklu, o visa kita pamirštama kažkaip... Apie vienybę ir tą praktiškai negirdėti... O jei ir prabyla, tai tik išskirtinių „švenčių„ proga ir tai... Tai ir lieka tik žodžiais, o vėliau vistiek daro tą patį - priešina visuomenę su savo verktinių sąrašais, skirstimu į privilegijuotus (pvz. atleidžiamus nuo tarnybos - sportininkai tarkim) ir neprivilegijuotus, grasinimais nubausti vengiančius tarnybos ir taip toliau, ir pan. O jei esi kitokios nuomonės, tai žiūrėk dar ir vata išvadins tave... Kas per briedas po velnių? Man visa šita maskaradija primena rusišką režimą... O mokymo tapti nemąstančia, iki kaulų smegenų atsidavusia įsakymams, karo mašina patriotizmu nelaikau ir nelaikysiu... P.S. Baltijos kelias ir sausio 13-oji - tai puikūs pavyzdžiai, kaip galima apginti save ir be ginklo... Tik esant vieningiems, susitelkusiems, tolerantiškiems, be jokių susipriešinimų. Nesakau, kad kariuomenė nereikalinga - ji BŪTINA, bet tie marazmai su prievolėm ir šauktiniais... Per prievartą meilės neįpirši. Priešingai - tik neapykantą pakurstysi... Trūksta rezervo? Gerai, tegul siūlo skatinančiuosius pasiūlymus, kad žmonėms atsirastų daugiau noro ateiti savanoriauti...
Arthuras 2017-01-14 23:08
Gali papasakoti plačiau?
AAA000 2017-01-14 23:17
Tu nesupranti kas yra valstybe. Valstybe neturi savo reikalu, kuriais jai reiketu pasirupint. Cia tik kvailiai taip galvoja. Protingas zmogus rupinasi tik savo reikalais. Valstybe yra irankis, protingu zmoniu bendriems interesams tenkint. Tu arba naudojiesi tuo irankiu, arba ne - irgi butent tik savo reikalams. Kitu variantu tiesiog nera. Kai kvailiai pradeda aiskint, kaip valstybei reikia rupintis savo reikalais - cia tiesiog kvailumo demonstravimas. Kiti kvailiai pritaria, o protingi demesio nekreipia...
jijami5 2017-01-14 23:23
Su šeima tu irgi taip?
AAA000 2017-01-14 23:27
Apie ka tu cia? Seima yra tiesiog kitokia tarpusavio santykiu sistema. Manau gana kvaila lygint valstybes aparata ir seima, jei tu cia bandai kazka susiet. Nelabai supratau ko klausi
jijami5 2017-01-14 23:43
Dabar informacijos daug apie tai nerandu bet lygtais Nacionalinis kibernetinio saugumo centras ieškojo darbuotojų ir vienas pažystamas baigęs It saugumo studijas(ne lietuvoje), turintis keletą saugumo sertifikatų ir darbo patirties nebuvo priimtas, nes buvo per daug kvalifikuotas, jiems reikėjo šviežių bakalaurų iš daugmaž tos srities kurie kažkiek nusimano apie saugumą. Tikiuosi juos ten gerai paruošė... Pats galvoju pasiimti papildomai saugumo kursus, gal pravers gaunant geriau apmokamą darbo vietą.
jijami5 2017-01-15 00:01
ekstrymas 2017-01-15 00:29
kariuomenes vadui visada visko truksta:kariniu veiksmu,resursu pries kara,karo metu ir ypatinagi po karo
Arthuras 2017-01-15 00:38
Man būtų baiiiisiai įdomu pamatyt, kas per veikėjai tame centre dirba. Kas juos apmokė ir t.t.
jijami5 2017-01-15 00:48
Girdėjau kad bendradarbiauja su estais, o tie žymiai rimčiau į saugumą žiūri. Estai kviečiasi specialistus iš užsienio, rengia visokias vasaros mokyklas ir stengiasi paruošti kiek galima daugiau tokių specialistų, Talino universitete yra Cyber Security magistro studijos kurios yra ganėtinai geros Europos lygiu.
Arthuras 2017-01-15 00:52
Na, nagrinėjo estų balsavimo sistemą, tai ten saugumu nei iš tolo nekvepėjo. Bet, gal reikalai taisosi.
jijami5 2017-01-15 01:10
bent jau stengiasi jie įdomu ar tą sistemą kūrė kažkokį konkursą laimėjusi įmonė ar kaip, nes bent jau pas mus konkursų sistema labai prastai veikia, nes laimi įmonės pasiūlę kainas kurios nėra realios tam projektui kokybiškai įgivendinti ir reikalavimai kuriamoms sistemoms dažnai būna pasenę ir kartais nelogiški, o gera sukurtos sistemos dokumentacija yra išvis retenybė.
AAA000 2017-01-15 03:24
Cia jau rodai isankstini nusistatyma Mano poziuris toks: pradines egzistavimo salygos visiems zmonems turi but lygios - valstybe kaip sistema to negina. As siuo atveju uz pasauli be valstybiu. Tauta as suvokiu kaip unikalia kalba vartojanciu zmoniu grupe. Gint tautos interesus, tai iskart nesutampa su visu zmoniu (kaip rusies) gynimo interesais, nes ginama tik tam tikros grupes zmoniu interesai pries kitas grupes. Ir interesai labai daznai iskart kertasi Tokia yra reali situacija, ir as ta tiesiog priimu kaip fakta, o ne pritempineju pagal situacija, kaip kam naudingiau. Siuo klausimu as buciau uz tautos interesus, ir manau galima rast toki kompromisa, kad nesikirstu su visu zmoniu interesais. Kol jo nera, as savaime aisku, pasiruoses pakovot uz valstybe, kol ji nors dalinai gina tautos interesus - bet man valstybe kaip sistema nera svarbi. Seima isvis yra primestas santykiu modelis ir nera naturalus zmonems (religiniai idiotai primete). Naturalesnis zmonems modelis manau yra gentis. As siaip uz modeliu ivairove siuo klausimu greiciausiai buciau, neturiu tiesiog nuomones, nes nelabai rupi Man tai nera svarbu - as tai tiesiog laikau kaip kazkokius uzdarus zaidimus su susigalvotomis taisyklemis (is neturejimo zmonems ka veikt). Ir tiesiog zmonese egzistuoja situ zaidimu fanu grupes. Nematau jokio tikslo uz kazkokia grupe kovot ar det savo pastangas, net jei tai butu ir absoliuti zmoniu dauguma kartu su manim Paskutine tavo citata isvis neaisku is kur - yra lozungine propaganda neturinti jokios prasmes. Kruva skambiu zodziu, pateiktu be jokio loginio rysio suplaktoje kruvoje ir tiek... Kaip kazkoks tostas pries alkoholio vartojima Siulai kovot uz lozungus, ir manai nuo to visiems zmonems bus geriau? WTF?
shift 2017-01-15 04:26
Per tuos 9 mėnesius nei tavo šimtukai nei tavo "topiniai" universitetai niekur nepradings. Jei tu bent kartą būtum nosį įkišęs į tuos visų geidžiamus universitetus, pamatytum, kad ten stojančiųjų amžiaus vidurkis 30+ metų.
shift 2017-01-15 04:37
Šeimos niekas per prievartą nesukuria, tai savanoriškas socialinis darinys bendriem tikslams siekti - pratęsti giminę, susikurti materialinę gerovę, realizuoti kitus gyvenimo tikslus. Nenusimink, kai užaugsi - suprasi. Kariuomenė tau labai padėtų greitai susiorientuoti.