Nuo kariuomenės nebeišgelbės net ir studijos: kaip visuotinį šaukimą planuoja kariuomenės vadovybė

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

zaliaakis 2017-01-15 09:06
As ne veganas ir vegetaras... O kas ten aukciau nusisnekejo. Veganas savaite miske pramistu ir su zolytem Vegetaras per galva nediotu uz kiski. Negali jie kitu skriausti. O ir valgit gali gyvunus sava mirtim mirusius... Ir isvis papuoles su tokiais savaitei i miska be maisto. Dziaugtums kad gali vienas kito pasimokyti kaip issimaitinti ir isgyventi. Saudyti kiskiu ir nelabai galetum , priesas gali isgirsti. O seip paskaicius tai cia keliems tilrai reiktu tarnybos. Subrestu greiciau, gal...
Pumper 2017-01-15 10:59
Jei norit išsisukti nuo privalomo tarnavimo, tai, anot Savukyno, užteks pasakyti, kad esi liberalas ir neims, nes matai paminklas nežinomam kariui yra, o nežinomam liberalui - ne; suprask: liberalų kariuomenėj niekad ir nebuvo.
Shioks 2017-01-15 12:23
Pritariu 100% . Visuomenes susiskaldymas didelis, pati valdzia skaldo visuomene daug daugiau nei bando vienyti. Vien ko verti kaikuriu politiku issireiskimai, visuomenes informavimo priemoniu propoganda ivairiom temom, didele korupcija valstybiniame sektoriuje, neapgalvotu istatymu kurimai ir priemimai, politiku atsakomybes nebuvimas. Ir valdzia bando vienyti tauta per s, prievarta ir baimes formavima... Galingiausias ginklas yra vienybe.
Arthuras 2017-01-15 12:56
Galima būtų gauti tavo nuomonės pagrindimą? T.y. statistiką? Nes mano išgooglinta statistika sako visai ką kitą.
Šinšilas 2017-01-15 14:09
Labai gerai visuotinis šaukimas - vyriškumo mokykla lepšiams ir liberalams. Labai gydo nuo individualizmo. Priminsiu: pernai Naujųjų naktį Kelne kai muslimai grabinėjo vokiečių moteris, o tų moterų vyrai tesiėmė viena - skambinti į policiją. Lietuviai dar ne tokie liurbiai, dar būtų juodžius kumščiais paauklėję, bet metai kiti ir taptume kaip tie vokiečiai. Gerai kad Karbauskis laiku atsirado, išvėdins liberalų smarvę iš Lietuvos.
kestutisz 2017-01-15 15:08
Yra kažkas svarbiau už individualizmą? Gal muštras ir paklusnumas? :)) p.s. aš aišku kaip ir dauguma - už tarnybą!, aišku kol negresia ten patekti pačiam
azotas 2017-01-15 16:08
Nenorit tarnaut lietuvos, tarnausit rusijos (jeigu neissaudys).
kestutisz 2017-01-15 16:59
Tas tiesa, bet nereikia spangti apie kažkokiais aukštas materijas (patriotizmai, "vyriškumo" mokylos ar pan). Tai yra prievolė, bjauri prievolė, ypač pagrindinė dalis - paklusti rangu aukštesniam kurio iš tiesų net negerbi (žvaigždutės kažką reiškia tik besisukantiem tame rate). Na, bet jei to tokios žaidimo taisyklės negali būti jokių išimčių, nei dėl įsitikinimų, nei lyties, nei galų gale amžiaus.
Skija 2017-01-15 17:24
Esmė ta, kad viskas vyksta prievarta, nėra tos meilės tėvynei, nenori niekas ir tarnaut. Kviečia? Kvieskit i valias. Atėjus laikui, visvien nė vieno nesugaudysit, nenorėjo eit tarnaut, norės gyvybę manot aukot? Ugdytojai vyriškumo atsirado, nebejuokinkit, čia taip tik prie ruso tarnaves pasakyt gali. Kabėjo matyt aukštyn galva, valgė bulka sausa ir lupamas buvo, ir dabar dėl to vyru patapo, nes išugdė Esmė, kad verčiat lapus atgal, ginatės nuo "Rusų puolančių". Prisiminkit, kad esame trupinys ant šito žemelapio ir tokiai valstybei, kuri karui per dieną skiria tiek kiek mes per 5 metus nepašokinesit ir nepaspragsėsit. O jei ir ateis tai nei nato nei jav nejudins piršto, nes karo tikrai nepradės, ir pasiims mus kaip dovana. Tokia yra paprasta tiesa, kurią jaunimas supranta, ir kvieskit jus nekvietę, dar kartą pasikartosiu nesugaudysit atėjus laikui. Ir kuo pagrasinsit? Kalėjimu? Nebejuokinkit.
Hmz 2017-01-15 22:22
Spėju, tais laikais po stalu vaikščiojai, tai paaiškinsiu adaptuotai. Baltijos kelias ir sausio 13-ji suveikė, nes TSRS valdžia labai vertino liaudies palaikymą (tuo metu ir taip sparčiai tirpstantį) ir savo reputaciją užsienio šalių akyse. Jei TSRS valdžiai būtų buvę nusispjaut į tuos dalykus, Baltijos kelius rodytum baltosioms meškoms.
shift 2017-01-16 00:42
O į mokyklą ėjai ne prievarta? Iš didelės meilės mokslui? Mokesčius turbūt irgi moki nes esi didelis VMI fanas? Tokiems kaip tu sunku išaiškinti, kad valstybė deja nėra tik davėja (pašalpos, stipendijos, atlyginimai, soc. draudimas), bet ir teisėta reikalautoja. Įsivaizduok, paskambini greitajai pagalbai arba gaisrinei, o jie ten atsisėdę svarstytų - važiuoti pas tave ar nevažiuoti, nori jie tavo gaisrą gesinti ar nenori. Jei valstybė nustato, kad pasiekti brandai reikia mokytis 12 metų mokykloje, ji lygiai taip pat su savo konstituciniais galios svertais gali nuspręsti, kad tu privalai atlikti ir kitas pilietines pareigas - dar 1 metus mokytis valstybės piliečiui reikalingų įgūdžių - krašto gynybos. Ta pati konstitucinė teisė, kuri suteikia tau žodžio laisvę viešai putotis, suteikia teisę ir atitinkamoms struktūroms taikyti prievartos mechanizmus jei pilietis nesilaiko įstatymų. Kitaip tariant, valstybė turi daugiau nei pakankamai priemonių tave "paveikti", kad į kariuomenę bėgtum polkos žingsneliu. Ir taip visame pasaulyje.
ekstrymas 2017-01-16 03:28
paskaitau komentarus tu kurie uz priverstine tarnyba ir galvoju ne duok dieve butu karas is tikruju ir butu tikras siaubas patekt i viena buri su jais.
Pumper 2017-01-16 08:22
Apie tarnybos "naudą" pasakoti galit iki pažaliavimo, bet realiai ji beprasmė, kol Lietuva neturi pakankamai net elementarių pistoletų, kad visus tarnavusius karo atveju galėtų apginkluoti. Kas iš to, kad 200-250 tūkstančių bus pasiruošę valstybės gynybai, jei ta valstybė tik ~30 tūkstančių sugeba apginkluoti? Pinigų švaistymas. Tegu geriau savanorius skatina, o sutaupytus pinigus (neverčia visų iš eilės tarnauti) skiria ginklų įsigijimui, kad, jei jau tikrai reikės, nereikėtų su peiliais prieš tankus ir automatus eiti.
Skija 2017-01-16 12:54
Deja, viskas veikia principu 1-1. Moki ir visa kitą ka tu čia išvardinai darai tam, kad gautum atgal. Tad gaisrinė nesvarstys važiuot ar ne, nes tokie kaip mes juos išlaikome. Nes ten dirba žmonės, kurie tiki tuo ka daro ir jie ten dirba savu noru, o ne kažkieno paliepimu. O tavo teiginys apie konstitucines teises, suteikiančias taikyti prievartą yra teisingas. To ir nori žmonės, tegu taip ir pasako viešai, kad yra prievarta imama i armija, o ne slepiasi už vyriškumo ugdymų ir žinojimų kada pilietis yra brandus kada ne. Ir kokių įgudžių man reikia, o kokių ne. Tame ir esmė, kaip ir tie gaisrininkai, taip ir armijoj reikalingi savo darbo patriotai. Iš mano draugų rato, tokie yra 2. Jie tarnauja profesionalioje armijoje. Pratyboms ir visam kitam ten vykstančiam pasirengimui, jie atiduoda visą save, tiesiog atsibosta jų klausyt, ant kiek jie rimtai žiuri į tą reikalą ir ant kiek jie ant to pasinešę. Jie tuo gyvena kiekvieną dieną, jie visada yra pasiruošę. Jų žvilgnsniai visada yra aštrūs. Ir dabar isivaizduok realią situaciją, kai viskas prasideda. Ir duok tu tam informatikui, nepatriotui ginklą ir duok maniškiui ginklą. Aš garantuoju, kad jis vienas paklos tavo informatikų burį. Čia taip biški i lankas užklydus.. Tiesiog tokie darbai, reikalauja profesionalumo. Čia ne grindis šluot, kad daviau šluota i rankas ir dabar jau skaitos šlavėjas.
immortallt 2017-01-16 13:13
A) Sutvarkyti kariuomenę reikia, kad kiekvienas karys turėtų pilną asmeninę ir modernią ekipiruotę, kad būtų modernus karys, o ne modernių ginklų mėsa. B) Remtis tik šauktiniais, sukuriant ypač palankias sąlygas. Lengvatos mokslui (apmokėjimui), bet ne stojimui. Už savanoriavimą mokėti pinigus, kurie kaupiasi ir taip sudarant sąlygas susikaupti ar tai gyvenimo pradžiai, ar tai mokslams. C) Vasaros stovyklos mokiniams, kur būtų mokomi iki 16 metų ne su ginklais susijusių dalykų, o jau nuo 16-17 būtų galima pradėti ir mokinti šaudyti. Mokiniai pas mus turi nesvietiškai daug atostogų, tai yra apie 4 mėnesius. Tėvai turi mėnesį. D) Kur dingo už lygias teises atsakingos institucijos?
UTF16 2017-01-16 13:31
Tie, kurie turi galią, iš tavęs gali padaryti absoliučiai viską. Kiekvienas sveikas žmogus privalo priešintis požiūriui, kad smurtu ir prievarta grindžiamas darbas yra teisingas ir pagrįstas. Tai yra kiekvieno žmogaus šventa pareiga ir teisė visame pasaulyje. Dar toks patarimas – jei nori įrodyti, kad valstybė turi teisę su bet kuo susidoroti, šito fakto nereikėtų naudoti kaip argumento. Manau, kad potencialius šauktinius tai daugiau atbaido nei skatina. Ir tai yra blogas karo prievolės aktyvizmas.
Niemand 2017-01-16 13:45
Matai, armija visų pirma yra armija ne todėl, kad kiekvienas karys supermenas, o todėl, kad veikiama koordinuotai, atskiram kariui tiesiog be jokių svarstymų vykdant įsakymą. Eiliniui nėra jokio reikalo išmanyti taktikos ir strategijos subtilybes, tik nedelsiant ir pažodžiui vykdyti tą išmanančių karininkų įsakymus. Būtent refleksas nedelsiant vykdyti įsakymus yra esminis tarnaujant išmokstamas dalykas. Pačios nurodomu atveju, gramatnas karininkas, turėdamas normalią taktinę info taip apdėliotų tavo profesionalą eiliniais (tiesiog nurodydamas jiems reikiamas pozicijas ir į kurią pusę šaudyti), kad ilgai jis nebegyventų. P.S. Aš ne kariškis, nors esu pasiskaitęs nemažai literatūros ir stebint viešus mūsų kariuomenės sprendimus kyla nemažai klausimų, bet būčiau linkęs karo klausimus patikėti kariškiams profesionalams, vienok, jiems geriau matyti. O mums mėgėjams belieka pasitikėti jais.
Niemand 2017-01-16 13:49
Tiek elektrinių statymas, tiek karo klausimai yra specialių žinių reikalaujantys klausimai, todėl tauta dėl jų niekaip nieko negali spręsti. Negali 100 melžėjų ir vienas fizikas referendumu fizikos vadovėlį priiminėti...
UTF16 2017-01-16 14:09
Mudviem, kuriems, spėju, niekada negresia ir negrės nagrinėjamos prievolės, laikytis tam tikros principinės pozicijos nieko nekainuoja. Bandau įsivaizduoti save jauno, mokyklą bebaigiančio ir nepatyrusio žmogaus kailyje, iš kurio grasinamai reikalaujama visą gyvenimą bet kuriuo metu būti pasirengusiam atiduoti gyvybę be teisės net išsakyti savo nuomonės. Jei tie kariškiai tikrai yra tokie profesionalūs, jiems moka už tai, kad jie išnagrinėtų visas alternatyvas, aiškiai suvokdami, kuo skiriasi fizinio darbo prievolė nuo tarkim mokestinės prievolės.
Arthuras 2017-01-16 16:00
rinktis valstybei naudingą kelią. Tai yra daroma per mokesčius (akcizai), įvairias subsidijas, paramas ir t.t.