Įdomi „Xiaomi“ naujiena tiems, kas nėra beprotiškas audiofilas, bet nori tikrai kokybiško garso už protingą kainą (Video)  (4)

Audiofilai - aukštos kokybės muzikos gerbėjai. Jie nori girdėti kiekvieną natą, kiekvieną išskirtinio muzikinio kūrinio detalę, kad galėtų pasinerti į muzikos kūrėjų siūlomą pasaulį. Tam jiems reikia geros įrangos. Audiofilų mėgstamos ausinės kainuoja nuo 300 eurų. Bet negi neįmanoma panašaus efekto išgauti naudojant pigesnius įrenginius?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Geros ausinės turi pasižymėti keliomis pagrindinėmis savybėmis:

Išvaizda. Nors ne visi tai yra linkę pripažinti, jos turi gerai atrodyti. Gražus, išskirtinis dizainas paprastą produktą gali paversti ypatingu, o audiofilams tai neabejotinai yra svarbu. Juk jie ausines naudoja nuolat, todėl jiems norisi, kad jos ne tik gerai perteiktų muzikos skambesį, bet ir gerai atrodytų.

Praktiškumas. Ausinės taip pat turi būti patogios ir tvirtos, kad su jomis būtų galima keliauti.

Atkuriamo garso kokybė. Ir, svarbiausia, jos turi kokybiškai groti muziką.

Pačios geriausios ausinės kainuoja ne vieną šimtą eurų, o kartais kaina žengia ir į keturženklius skaičius. Todėl ne vienam muzikos mėgėjui kyla klausimas - negi tarp pigesnių, nei šimto eurų nekainuojančių ausinių neįmanoma rasti nieko verto dėmesio? „Xiaomi“ tokiems žmonėms pateikė labai viliojantį pasiūlymą.

„Xiaomi“ nėra visiška muzikos atkūrimo prietaisų rinkos naujokė. Anksčiau Kinijos įmonė yra gaminusi mažesnes, į ausis įsistatančias ausines. Tačiau nuotraukose matote pirmąjį „Xiaomi“ bandymą pagaminti dideles aukštos kokybės ausines. Ar pirmas blynas visada prisvilęs? Pažiūrėjus į ausines įsigijusių žmonių atsiliepimus atrodo, kad „Xiaomi“ jau pirmu šūviu pataikė labai arti dešimtuko.

Pradėkime iš pradžių. „Xiaomi“ ausinių išvaizda yra tikrai neprasta. Aukso ir juodos spalvų derinys yra klasiškas ir, bent jau šiuo atveju, atrodo nepigiai. Anot savo atsiliepimus palikusių pirkėjų, panaudota oda yra labai minkšta ir kokybiška, ausinės tvirtai laikosi ant ausų ir nevargina. Kai kurios kitos ausinės audiofilus erzina būtent dėl šios priežasties - jos yra gana kietos ir vaikštant šiek tiek juda, ilgainiui tai pradeda erzinti. „Xiaomi“ ausinės, regis, šios problemos išvengė ir yra patogios.

„Xiaomi Mi“ ausinės neblogai izoliuoja aplinkinį triukšmą. Pačiose ausinėse yra mažytės skylutės, kurios turėtų sumažinti ausų prakaitavimą. Beje, ir numesti šių ausinių per daug nereikėtų bijoti - jos yra daug patvaresnės už šio segmento vidurkį. Pavyzdžiui, „Xiaomi“ teigia, kad bandymų metu ausinės buvo 18 kartų numestos iš 1,7 metrų aukščio ir jas vis dar buvo galima naudoti. Įprastai aukštos kokybės ausinės ištveria apie 6 numetimus iš 1,2 metrų aukščio. Teigiama, kad ir kabelis, ir pačios ausinės, ir mygtukas, ir visos kitos dalys yra itin tvirtos.

Atsiliepimai apie „Xiaomi“ ausinių muzikos grojimo kokybę taip pat neblogi. „Xiaomi“ panaudojo didelę, atvirą diafragmą ir sidabru dengtus laidus. Todėl net geriausia muzikine klausa pasižymintys audiofilai negirdi joki aido ar trikdžių. Teigiama, kad net klausantis muzikos dideliu garsu negirdėti jokių vibracijų ar pašalinių garsų. „Xiaomi“ šias ausines sukūrė tam, kad jas būtų galima patogiai naudoti su mobiliuoju telefonu, todėl jos puikiai tinka keliaujantiems.

Ką rasite „Xiaomi Mi“ ausinių pakuotėje?

Ir kiek gi kainuoja tokia kokybė? „Xiaomi Mi“ ausinės kainuoja apie 130€, bet akcijos metu kaina nukritusi iki 90 eurų. Tai yra, galima sakyti, trigubai pigiau nei kitos panašios kokybės ausinės. Į rinkinį įeina ilgas, atjungiamas 1,4 metrų ilgio kabelis, dvi papildomos poros paminkštinimų (galima pasirinkti, ar jums patogiau didesni ar mažesni paminkštinimai), 6,3 mm adapteris, maišelis ir kietas kelioninis dėklas.

Ar šios ausinės yra tokios pat geros kaip ir triskart brangesnės? Greičiausiai ne. Pirkėjai pastebėjo, kad nors atkuriamo garso kokybė yra gera, žemi tonai grojami silpnai. Visgi, tiems, kurie daug keliauja ir mėgsta nuolat mėgautis aukštos kokybės muzika jos tinka puikiai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(26)
(13)
(13)

Komentarai (4)