Saulės energija kada nors ateis ir į jūsų namus: penkios priežastys, kodėl apie tai turite pradėti galvoti dabar  (2)

Saulės energijos panaudojimas Lietuvoje populiarėja žaibiškai. Vis daugiau lietuvių atranda ne tik ekologinę, tačiau ir finansinę švarios energijos naudą. Tiesa, daugelis nesusimąsto, kad tinkamiausias metas pradėti galvoti apie saulės energijos sistemų įdiegimą namuose – būtent žiemą. Štai penkios priežastys iš specialistų lūpų, kodėl žiema – geriausias metas pradėti planuoti įsigyti švarios energijos sistemą savo būstui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Geresni pasiūlymai ir nuolaidos

Bene visos didžiausios saulės energijos jėgaines įdiegiančios kompanijos labiausiai užimtos šiltuoju sezono metu. Todėl žiema – idealus metas ieškoti pačio geriausio pasiūlymo.

Siekiant pritraukti naujus klientus, kompanijos šiuo metu paprastai skelbia nuolaidas ir akcijas, kurios padeda sutaupyti nemenką dalį išlaidų. Tuo tarpu įmonių darbuotojai žiemą ne tokie užsiėmę ir gali skirti daugiau dėmesio jūsų būsto poreikiams bei saulės jėgainių projektavimui.

Patirtis rodo, kad siekiant optimaliausio rezultato – žiema geriausias metas išsirinkti ir instaliuoti saulės jėgaines.

Žiemą sugeneruojama užtektinai energijos

Planuodami įsigyti nemokamą energiją gaminančias saulės jėgaines žmonės neretai mano, kad saulės elektrinės žiemą nėra efektyvios. Nors vasarą saulės jėgainės generuoja tikrai daugiau energijos, pasirodo, kad švari energija yra efektyviai gaminama ištisus metus.

„Saulėtą žiemos dieną elektrinės gali veikti net geriau, nei vasarą. Dėl žemos temperatūros, saulės elemento veikimas tampa kur kas efektyvesnis“, – aiškino saulės energijos sprendimų įmonės „Saulės Grąža“ vadovas Tomas Šimanauskas.

Pavyzdžiui, lietuvių kurti „Nectar Sun“ sistemos moduliai gali generuoti srovę esant ir ne pilnam saulėtumui, o apniukusią dieną sugeneruotos energijos vis tiek užteks šildyti vandeniui, nors ir mažesniu tempu. Taigi, saulės jėgainę instaliavę žiemą, finansinę naudą pajusite jau nedelsiant.

Jėgainių instaliavimas gali užtrukti

Vasarą sugalvoję instaliuoti saulės jėgaines galite apsigauti ir pelningiausią metų laiką praleisti laukdami darbų pabaigos. Saulės jėgainės instaliacija gali užtrukti nuo trijų iki daugiau mėnesių. Taip švaria ir nemokama energija galite pradėti džiaugtis tik jau atėjus kitam rudeniui ir sumažėjus saulės kiekiui. Žiemą pradėję ieškoti geriausio pasiūlymo savo būstui išlošite, nes jėgainės pradės veikti tuoj pat atėjus saulėtam pavasariui. Siekiant finansinės naudos, pradėti ieškoti geriausios paslaugas teikiančios įmonės verta jau žiemą.

Ilgaamžiškumas nepriklauso nuo sezono

Įdomu tai, kad vandens šildymui ir dvipusei apskaitai skirti elementai – ypač ilgaamžiai ir mažai paveikūs aplinkos daromai įtakai. Netgi prieš kelis dešimtmečius instaliuotos elektrinės vis dar efektyviai gamina nemokamą energija. Tai patvirtino ir JAV atsinaujinančios energijos labaratorijos atliktas tyrimas, kurio duomenimis, saulės elektrinių tarnavimo laikas – 35 ir daugiau metų. Vadinasi, jūsų investicijai atsipirkus greičiau nei per dešimtmetį, dar daugelį metų galėsite mėgautis investicijos grąža.

Nauda – akivaizdi

Gera žinia ir tai, kad žiemą pagaminama energija jau netrukus padengs dalį vandens ir būsto šildymo išlaidų. Specialistų teigimu, planuojant į priekį, švari ir nemokama energija ženkliai sumažins jūsų šeimos biudžetą ne tik šiltuoju, tačiau ir šaltuoju metų laiku. Pasak „Saulės Grąža“ vadovo T.Šimanausko, gavus 30 proc. Lietuvos aplinkos apsaugos investicijų fondo (LAAIF) suteikiamą kompensaciją atsinaujinantiems energijos šaltiniams individualiuose namuose, saulės elementai atsiperka jau per pirmuosius aštuonerius metus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(22)
(14)
(8)

Komentarai (2)