Italijos mafiozai masiškai kraustosi į kitas šalis. Kas nutiko?  (1)

Italijoje susidūrę su finansiniais sunkumais mafiozai keliauja į Europos vakarus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sicilijos mafijos klanai traukiasi į Vokietiją, ieškodami galimybių išlikti ir palaikyti savo nešvarų verslą.

Ekonominis klimatas Pietų Europoje – ne pats geriausias. O Sicilijoje mafiozams gyventi nebe taip gera nuo tada, kai Italijos valdžia ėmėsi griežtų priemonių prieš organizuotus nusikaltėlius, skelbia „The Guardian“.

Susidūrę su finansinėmis problemomis gimtinėje italų mafiozai emigravo į turtingas Europos vietas – daugiausia į Vokietiją, kuri laikoma Europos Sąjungos ekonominiu varikliu.

Tai atskleidė Vokietijos pietvakariuose įvykdyta didžiulė policijos operacija, kurios metu buvo siekiama sugauti narkotikų prekeivius. Jų sulaikyta 19 ir iš šių asmenų konfiskuota 4 mln. eurų vertės prekių ir grynųjų.

Šią operaciją Filingene-Šveningene birželio 21-ąją įvykdė jungtinės Italijos finansų policijos bei Vokietijos kriminalinių tyrimų departamento pareigūnų pajėgos.

Narkotikų prekeivių gauja daugiausia veikė Rotveilyje ir Štutgarte, Badeno-Viurtembergo žemėje, kuri ribojasi su Šveicarija ir Prancūzija. Šioje žemėje skurdo lygis žemiausias iš visų 16 šalies administracinių teritorijų.

Remiantis Italijos pareigūnais, sulaikyti asmenys kontrabanda įvežė tonas marihuanos ir kokaino iš Albanijos į Vokietiją.

Taip pat pelnėsi iš apgavikiškų lošimo automatų – jie privertė Vokietijos barų savininkus šiuos aparatus pasistatyti savo patalpose.

Vienam užeigos savininkui atsisakius tai padaryti, jo patalpų langai buvo išdaužyti.

Policija taip pat įtaria, kad pinigus, kuriuos gavo iš prekybos narkotikais, jie leido ginklams, kuriuos pirko Balkanuose.

Šie asmenys buvo sekami nuo 2016 metų, tyrime dalyvavo 300 pareigūnų. Jie naudojo klausymosi įrangą ir kameras, kad galėtų stebėti įtariamųjų veiklą.

Narkotikų prekeiviai tarnavo Mondino šeimai – Sicilijos gaujai, įsikūrusiai Palerme.

Pagrindinis narkotikų prekeivių vadas yra Vokietijoje gimęs italas, kuriam priklauso keli restoranai Badene-Viurtemberge.

Pastarasis palaiko glaudžius ryšius su keliais Sicilijos mafijos klanais.

Į Vokietiją plečiasi ir pati galingiausia Sicilijos gauja „Cosa Nostra“, į ryšius šioje šalyje investuoja ir Kalabrijos „’Ndrangheta“.

„Italijos mafija pastaraisiais metais daug pinigų investuoja Vokietijoje.

Kaip ir legalios įmonės, jie šioje valstybėje rado labai pelningo verslo galimybių, – pasakojo Giuseppe Campobasso, kuris vadovavo italų grupei per narkotikų prekeivių sulaikymo operaciją. – Daug italų emigravo į Angliją, JAV ar kitas pasaulio vietas ieškoti darbo.

Deja, Italija taip pat eksportavo ir daugybę nusikaltėlių.

Pastarieji išgyvena sunkius laikus Sicilijoje. Todėl kai kurie susikrovė daiktus ir išvažiavo į Filingeną ar Štutgartą. Ir iš tiesų jie ten rado darbą – nusikalstamą, bet labai pelningą.“

Badeno-Viurtembergo žemėje nuo seno gyvuoja gausi italų bendruomenė, kuri atvyko čia praėjusio amžiaus šeštąjį–aštuntąjį dešimtmečiais pasinaudodami svetimšalių darbuotojų programa.

Dabar šioje žemėje bene aktyviausiai veikia ir mafijos klanai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(14)
(8)
(6)

Komentarai (1)