23 aukso medalių laimėtojas M. Phelpsas prieš didįjį baltąjį ryklį: plaukimo varžybos, kokių pasaulyje dar nebuvo (Video)  ()

Mokslo populiarinimo kanalas „Discovery“ įgyvendino pažadą surengti garsiausio amerikiečių plaukiko, daugkartinio pasaulio ir olimpinio čempiono Michaelio Phelpso varžybas su didžiuoju baltuoju rykliu, bet abejotina, kad gamtos mokslų ir plaukimo entuziastams jos pasirodė įtikinamos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Varžybos buvo nufilmuotos prie Pietų Afrikos krantų, būtent ten, kur vandenyne karaliauja ši itin plėšri žuvis.

23 aukso medalių laimėtojas M. Phelpsas plaukė naudodamas specialų ryklio uodegą primenantį plaukmenį, bet ryklys vis vien išsiveržė į priekį ir finišavo pirmas.

„Discovery“ šia daug reklamuota dvikova pradėjo naują filmų apie didžiausius jūros grobuonis seriją, o M. Phelpsui, matyt, teks dar pasitreniruoti.

Ryklio plaukimas buvo nufilmuotas atskirai. Taip pat atskirai, lydimas povandeninės filmavimo grupės, plaukė ir M. Phelpsas.

Tik moderni kompiuterinė vaizdo montavimo technologija leido sudėti šiuos vaizdus kartu, kad atrodytų, jog žmogus bando mesti iššūkį rykliui jo paties stichijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(3)
(7)
(-4)

Komentarai ()