Įspūdinga galerija po atviru dangumi: štai ką galima padaryti iš 50 milijonų metų amžiaus smėlio (Video)  ()

Kiekvieną vasarą populiaraus Belgijos pajūrio miesto Ostendės paplūdimys paverčiamas smėlio skulptūrų parku. Šiemet 32 menininkai čia kūrė skulptūras, skirtas Paryžiaus Disneilendo 25-mečiui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sukurti ir išskaptuoti smėlio skulptūras – nelengvas darbas. Šiame festivalyje jau penkiolika metų dalyvaujantis italas Andrea Gasparis šiemet ryžosi smėlyje įkūnyti Pelenės karietą iš moliūgo.

Nepaisant ilgametės patirties, kai kurios skulptūros detalės jam sunkiai pakluso.

„Smėlis buvo toks minkštas, kad ratas sutrupėjo. Turėjau ką nors sugalvoti. Naktį kilo mintis moliūgo ratą apvynioti ūseliu ir taip jį sutvirtinti“, – pasakojo kūrėjas.

Festivalyje dalyvaujantys menininkai iš 12 valstybių turi sukurti po keturias skulptūras, vieną darbą jie gali kurti 6 dienas. Festivalis vyks iki rugsėjo 10 dienos.

Skulptūroms naudojamas smėlis kasamas Ardėnų kalnuose. Jo festivalio organizatorius Alexanderis Demanas dar metų pradžioje į Ostendės paplūdimį atgabeno 7 tonas.

„Paplūdimio smėlį skalauja potvynio ir atoslūgio bangos, smiltelės suapvalėja, darosi sunkesnės, praranda spalvą.

Todėl mes naudojame seną upės vagos smėlį, kuriam maždaug 50 milijonų metų, ir kurio niekada neskalavo jūra.

Dėl smiltelių stačiakampės formos jis labai kompaktiškas, gerai sulimpa, dėl to iš jo galima sukurti įspūdingas 8 metrų aukščio 3D skulptūras“, – aiškino A. Demanas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(3)
(0)
(3)

Komentarai ()