Socialiniuose tinkluose pasklido juokinga istorija kaip „Niva“ skriejo didesniu nei 200 km/h greičiu ir kokį paaiškinimą parašė ja važiavęs ugniagesys gelbėtojas  (4)

Rusų socialiniuose tinkluose sklando nauja anekdotą primenanti istorija apie greičio viršijimą. Ja savo „Facebook“ paskyroje pasidalino Toljatyje esančio Civilinės saugos centro vadovas Andrejus Derbenevas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jis rašė apie gautą baudos kvitą, kuriame ne pirmos jaunystės „Niva“ visureigiui buvo užfiksuotas 146 km/val. greičio viršijimas. 60 km/val. ribojimo zonoje jis esą važiavo 206 km/val. greičiu.

Vyras rašė, kad ilgai juokėsi sužinojęs, kad jų tarnybos naudojamos dešimties metų senumo „Nivos“ netikėtai įgijo daugiau galios ir įvykdė štai tokį stebuklą.

Anot jo, įprastai šie automobiliai važiuoja ne didesniu kaip 120 km/val. greičiu.

Kaip ir dera buvo atliktas vidinis patikrinimas, tačiau iš minėtą visureigį vairavusio darbuotojo gautas pasiaiškinimas A. Derbenevui vėl sukėlė juoką iki ašarų.

Vairuotojo atsakymas prajuokino

Mat ugniagesys gelbėtojas nestokojo humoro jausmo ir savo rašte prašė jo nebausti už tai, kad į gaisro vietą atvyko „likus dviem minutėms iki jo pradžios“.

V. A. Želnovo vardu pristatomas vyras rašė, kad važiuodamas 206 km/val. tuo pat metu įjungė švyturėlius, kurie apšvietė greičio fiksavimo įrangą ir pranešė jai, kad jis viršijo greitį.

„Artėdamas į gaisro vietą ugniagesiams per raciją pranešiau, kad jie mane gaudytų. Tam jie pasiruošė skersai kelio ištiesę gesinimo žarną“, – taip įvykių eigą dėstė jis.

Ugniagesys gelbėtojas taip pat pridūrė, kad suderinus veiksmus 11-ajai budėtojų grupei pavyko „Nivos“ pagrindu sukonstruoti sportinį automobilį.

Kuo baigėsi ši linksma istorija, A. Derbenevas nepatikslino. Visgi sprendžiant pagal pažeidimo pobūdį, bauda buvo skirta per klaidą. Iš tiesų maksimalus "Niva" greitis siekia vos apie 140 km/val.

Kaip rašo rusų žiniasklaida, atvejai, kai greičio matavimo kameros užfiksuoja nerealius duomenis, pastaruoju metu – ne retenybė.

Baudos – tūkstančiams

Itin plačiai nuskambėjo atvejis, kai automatinio kelių eismo taisyklių pažeidimų fiksavimo įranga 80-jame magistralės A-114 „Vologda – Naujoji Ladoga“ kilometre tris mėnesius visam pravažiuojančiam transportui nustatinėjo didesnį vidutinį greitį nei buvo iš tiesų.

Dėl šio klaidos baudos kvitus gavo daugiau nei 10 tūkst. vairuotojų.

Kaip išsiaiškino gazeta.ru žurnalistai, šio sutrikimo priežastimi buvo neteisingas kamerų montavimas po eilinio techninio aptarnavimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(28)
(11)
(17)

Komentarai (4)