Ką tai pasako apie žmones - autostopu keliaujantis robotas greitai buvo visiškai sunaikintas  ()

Ar kada mėginote keliauti autostopu? Turbūt dalis esate tai išbandę, bet net ir Lietuvoje žinome atvejų, kai tokia praktika baigėsi prastai. O kad tranzuoti yra pavojinga, įrodė ir po Ameriką keliavęs robotas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tranzuojantis robotas, kuris keliavo po pasaulį pasikliovė nepažįstamųjų gerumu, buvo rastas su nuplėštomis rankomis ir galva - praėjus vos 2 savaitėms nuo turo per Ameriką pradžios.

Vaiko dydžio robotas, žinomas pavadinimu „hitchBOT“, buvo sugadintas nepataisomai, jį surado Filadelfijos gatvėse. Prieš tai šis robotas vos per 26 dienas pervažiavo visą Kanadą, o dar anksčiau užbaigė turą po Vokietiją.

Sukurtas kaip Ryersono universiteto (Kanada) projektas, „hitchBOT“ keliavo per visą Ameriką ir planavo pasiekti San Franciską. Šis robotas kliovėsi nepažįstamaisiais, kurie turėjo paimti jį šalikelėje ir vėliau palikti vietoje, kurioje jį pastebėtų kiti draugiški vairuotojai.

Roboto veidą imitavo iš LED lempučių sudarytas piešinys, jis dėvėjo geltonus botus, o ant korpuso buvo užklijuotas lipdukas „San Franciskas arba nieko“. Įrenginyje buvo sumontuota GPS sistema, robotas taip pat galėjo kalbėtis su vairuotojais – žinoma, tik paprasčiausiomis frazėmis. Tuo tarpu įtaisyta kamera darydavo nuotraukas, fiksavo roboto kelionės akimirkas.

Pats „hitchBOT“ buvo varomas saulės baterijomis, o taip pat jį buvo galima pakrauti naudojant automobilinį kroviklį.  „hitchBOT“ kūrėjai nepareiškė jokių kaltinimų robotą suniokojusiems vandalams. 

Robotas savo kelionę Amerikoje pradėjo Masačiusetse, ir spėjo aplankyti Bostoną bei Niujorką – kol galiausiai buvo suniokotas Filadelfijoje. Įrenginys taip pat turėjo užduočių, kurias tikėjosi atlikti kelionės metu – pasiklausyti džiazo Naujajame Orleane, paklajoti Las Vegase ir pasimėgauti „Disney World“ parku Floridoje. 

Prieš išleidžiant į kelionę, buvo išplatintas oficialus roboto pareiškimas, kuriame jis teigė, kad kelionės metu nori susipažinti su daug įdomių žmonių, pamatyti gražias vietas ir sužinoti daugiau apie žmones, kaip rūšį.  Surasti įrenginio ilgai nesisekė dėl pažeistos GPS sistemos, o roboto apgadinimai buvo nustatyti tik iš gautos nuotraukos. Roboto kūrėjai tikisi pasimokyti iš šio įvykio ir atitinkamai planuoti robotų keliones ateityje.

Parengta pagal wired.co.uk 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(23)
(5)
(18)

Komentarai ()